Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (135)

Zet 

všechny recenze uživatele

Videl jsem jen pilot, moc me nezaujal, dal Yellowstone sledovat nebudu, je to v podstate takovy moderni Dallas se vsim vsudy. To 1883 (kvuli kteremu jsem Yellowstone vyzkousel) je jina liga. Uvidime jak dopadne 1923, ten by me snad mohl taky bavit. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Jako priznam se ze kdyby do me ty prvni dily nezacal urputne cpat Klenot tak bych Yellowstone odepsala. Ale od tretiho dilu me to teda chytlo takovym zpusobem jako uz dlouho nic ne (posledni serial ktery jsem takhle prozivala byla Fauda). Cekam nedockave na dalsi dily ( letosni listopad?) a az budu velka, chci byt tak bad ass jako je Beth ♡ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Budeš mi chýbať.“ – Nie. Budú ti chýbať časy, keď som bol mladý.“ Pozerať Yellowstone je ako piť drahý, exkluzívny alkohol. Je to vec prestíže. Pritom z drahého 52%-ného sa opijete rovnako, ako z lacného 52%-ného. Yellowstone bol zjavne drahý. Výprava, lesy, pastviny, mestá, ohromujúce dreveno-kamenné sídla týčiace sa pod ohromujúcimi vrchmi. Povedané Johnom Hammondom z Jurského parku, na ničom sme nešetrili. Zo silného kastingu je ťažké vybrať si favorita. Najviac pozornosti sa sústredí na majestátneho Costnera, ale celkovo je obsadenie skvelé; mne sa páčil najmä lojálny Cole Hauser (ktorý je tu taký zmenený, že som v ňom ani po dvoch sériách nespoznal lovca ľudí z Čiernočiernej tmy). Keď sa seriál rozbehne a ponúkne akciu, napätie a triler, je to bohovská jazda. Na tom má koní podiel i to, že sme si na postavy zvykli, sú psychologicky detailne prepracované a tak sme si ich obľúbili a sme zvedaví, ako to dopadne. Problém je, že Yellowstone je v prvom rade rodinná dráma a akcia s trilerovými vsuvkami tvorí vedľajšiu koľaj. Kým sa k drsným momentom prelúskate, trvá to často aj niekoľko dielov. Naopak, na posedávanie na verandách a pozorovanie okolitej nádhernej prírody sa čas nájde vždy. Zaujímavé na Yellowstone je, že si tzv. pamätá. To, čo sa stalo v prvej sérii sa možno v druhej nerieši, ale prekvapivo sa to začne riešiť v štvrtej. Je to zaujímavé a realistické, ostatne aj v živote to nejeden raz tak býva, že na vás zo skrine vyskočia staré kostry, na ktoré ste dávno zabudli, ale ony nezabudli na vás. Najtrilerovejšia je asi druhá séria. Tretia je najnudnejšia, ale po adrenalínovej druhej to mnohým bude vyhovovať (dlho je najväčším problémom postáv 3. sezóny vlk samotár, ktorý ich neustále sleduje pri sexe). Najvyladenejšia je štvrtá séria; dokonca do takej miery, že sa vďaka nej jednou z najlepších postáv stáva Jimmy, ktorý bol predtým tri série trpený. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediná telenovela, ktorú kedy budem pozerať aj keby mala 5000 dielov. Taylor Sheridan zhruba v Hell or High Water prvýkrát trafil moju strunu a odvtedy si môže točiť čo chce, je to proste pre mňa. Rozmáchlosť Yellowstonu je pravé megalomanstvo, najsilnejší je ale podľa mňa v príbehoch neduttonovských postáv, ktoré si životom na ranči prechádzajú a rôznym spôsobom poznačené idú ďalej, pričom vo väčšine prípadov sú ich cesty nečakané a fandiť sa dá prakticky každému. Samotní Duttoni sú možno trocha plastelínoví a miestami až príliš nadpozemskí, ale to tiež svojim spôsobom slúži cieľu, keďže divák sa viac než čo iné cíti ako ich pozorovateľ a to je pre rozprávača Sheridanovho typu najvďačnejšia rola (viď Sicario). ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár dílů jsem si zvykal, pár pár dnů odkládal komentář, ale jinak za mě převážně pozitiva. Yellowstone je přesně ten typ (skoro) chlapského seriálu, který jednou za čas potřebuje každý z nás. A utvrdil mě ve třech věcech. Taylor Sheridan je kvalitní tvůrce, Kevin Costner výborný herec, (pokud dostane pořádnou roli) a přihlášku do první řady jsem na příští sérii poslal s předstihem už dnes. Co když bude příští rok narváno. ()

Galerie (382)

Zajímavosti (9)

  • V závěrečné scéně této epizody mají bratři Beckovi na stole rozložené fotografie členů Duttonovy rodiny, včetně dat jejich narození. U většiny z nich se toto datum přesně shoduje s herci, kteří je hrají. (Crust)
  • Four Sixes Ranch, na který je za trest poslán Jimmy (Jefferson White), ve skutečnosti existuje a nachází se v Guthrie v Texasu. (Punisher)

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama