Reklama

Reklama

Hichki

  • Indie हिचकी (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Učitelka s Tourettovým syndromem, která nedokáže ovládat pohybové a zvukové tiky, si hledá práci jen obtížně. Své o tom ví Naina Mathur (Rani Mukerji), kterou přes vynikající vzdělání a nadšení pro učení nechce kvůli jejímu handicapu žádná škola zaměstnat. Až po několika letech dostane nabídku z výběrové školy. Háček je v tom, že Naině dají na starost třídu s problémovými dětmi, které pocházejí ze slumu. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů o výjimečných učitelích, kteří zvládnou třídu plnou problémových žáků. Po mexické a slavné americké s M. Pfeiffer a hudbou Coolia mě oslnila indická podoba. Třída zda není tak problémová a potíže žáků nejsou tak patologické, problém je více o předsudcích a sociálních rozdílech, novou dimenzi má však především učitelka, která sama čelí vlastnímu omezení v podobě T. syndromu, které je v podání R. Mukherjee roztomilé, aniž by ztrácelo nic z tíže břemene, kterým je svým vlastníkům. Nositelka se s ním však naučila žít s humorem a důstojně. Ale možná ještě lepší než sám film a to co mě nejvíce oslnilo, jsou texty písní (zde díky Bohu v přeložených písních!), což bych ráda uvítala ve všech filmech, kde má hudba zřejmou souvislost s dějem, tady slova písní přesahují film a život jím ztvárněný přesouvají do takřka transcendentní roviny... ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Film o učiteľke postihnutej Turretovým syndrómom, ktorá sa pri hľadaní práce stretáva len s odmietnutím. Nakoniec prácu získa ako učiteľka triedy detí z chudobných rodín, ktoré sú problematické a nezapadajú do systému. Svojim prístupom si postupne deti získa a dokáže s nimi zázraky. Príbeh napriek tomu, že niečo podobné už bolo zfilmované mnohokrát v mnohých variáciách je vďaka Rani naozaj zaujímavý. Určite stojí za to vidieť. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pre filmy o učiteľoch mám proste slabosť. Aj keď tá šablóna je pri takýchto filmoch väčšinou dosť podobná, ale aspoň okolnosti a charaktery postáv sú za každým inšie. Na Hichki som sa tešil, a musím uznať, že nesklamalo! Rani Mukerji v úlohe učiteľky Nainy s Tourettovým syndrómom bola vynikajúca, ale aj postavy žiakov boli zahraté na veľmi dobrej úrovni. Zápletka o triede podceňovaných vydedencov, ktorú sa pokúša Naina skrotiť a zároveň zachrániť, ma bavila. Akurát tá šablóna tu bola akosi neustále silno citeľná, čo vyvrcholilo najmä v závere (ten bol na môj vkus až príliš idealistický - ako v nejakej Disneyovke). Ale na druhú stranu musím uznať, že dialógy boli naozaj v mnohých ohľadoch výborné a inšpiratívne. Pri zopár scénach som mal až slzy na krajíčku. Mám chuť dať 5*, ale za tú šablónu proste nemôžem... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Naina mi byla sympatická od prvních okamžiků, výborná Rani Mukherjee, a ta její škytavka mě vůbec nerušila. Bitva, kterou sváděla na všech frontách, se svým onemocněním, s otcem a především o budoucnost svých svěřenců, byla obdivuhodná. Výměny Nainy s panem Wadiou byly úžasné. Indičtí tvůrci se nechali inspirovat životním příběhem Brada Cohena, učitele s Tourettem a stálo to za to, krásný film o učitelském poslání + moc hezké texty písní. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh o odhodlaní, ľudskom prístupe, prekonávaní prekážok a podobne, ktorý som už ale akosi párkrát videl. V tomto prípadne išlo však o prostredie a tému chudobnej Indie, čomu zodpovedal aj soundtrack (a že sa teda opäť Bollywoodu podaril), ale stále je to variáca na tiskrát videné a sfilmované. Prostredie bolo ale pútavé, hlavná postava sympatická, a aj celkom dobre zahraná, trieda 9.F. taká indická variáca triedy pána Müllera z Fack ju Göhte, ale to nebráni vo vychnutnaní si príbehu a zahriatiu pri srdci pri naddokonalom konci. 7,2/10. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Film je volnou adaptací autobiografické knihy amerického učitele Brada Cohena. (Zdroj: Festival bollywoodského filmu)

Související novinky

Reklama

Reklama