Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (134)

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Děs, běs, filmová hrůza a naprostá nuda a stupidita. Herecké výkony hrozné, rádoby brutální scény nechutné a zároveň trapné. Dialogy tupé a nucené. Vůbec nevěřim, že by se podobný osud mohl někomu přihodit. Tedy pro mě absolutně nedůvěryhodné, nepůsobivé. Závěr úplně mimo. A ta hudba? To se skoro nedalo poslouchat! Jediný, co stojí za pozitivní zmínku, je ta příroda Amazonie. Vůbec se nezdráhám říct, že italský film nejspíš stojí jen na dvojici Bud Spencer a Terence Hill a jejich "mlátičkofilmech". ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

V 80tých letech šlo jistě o vzrušující podívanou, ale obávám se, že nepříliš schopní herci a slabá vypravěčská zdatnost scénáristova není zrovna dobrým vkladem pro životnost obliby filmu. Dnes už ani nikoho neohromí obnažená těla (byť to obnažení místy přechází z nudity k obnažení vnitřností) a stejně působí i obliba v usmrcování zvířat. Ale narozdíl od herců se o zvířatech nedá říci, že by během natáčení nebylo žádnému zvířeti ublíženo. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Cannibal ferox v podstate iba parazituje na neslávne kultovom Cannibal holocaust. Jeho jednoduché "podobenstvo" ďžungle mestskej a tej divokej tu nahradzuje doslovnosť fráz ako "môžeme za to my", alebo "silnejší v prírode pohltí slabšieho". Herecké výkony sú našťastie otrasné a hudba príšerná, takže sa jedná aspoň o solídny trash s pár zaujímavými nechutnosťami. Ale vopred potencionálnych divákov upozorňujem, že bez sexu. P.S.: Jeden domorodec má oči ako Lucy Liu. Hodnotiť hviezdičkami nemá žiadny význam a ich počet nič neznamená. ()

farmnf odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně odbytý, hloupý a ideologicky škodlivý film apelující na tu bohužel větší, primitivní část světové společnosti. Nemá cenu rozebírat, co je na tomto filmu špatné, je to Všechno. Nejstrašněji na mě působila hudba, vzpoměl jsem si na nedělní odpolene na stanici Hvězda-hrajeme pro dobrou pohodu. U toho se řežou ptáci, rozsekávají lebky a Zoře K. , (kvůli které jsem si to a jedině proto pořídil) propíchávají prsa hákem na krokodýly. Závěr je taky tak debilní, že až hanba se zmiňovat a prostřhy do mafiánské zápletky z NY tak pitomé, že už by to nežrali ani absolventi mateřských školek. Proto všem ctitelům Zory U.K. doporučuji opětovné zhlédnutí Křehkých vztahů a Fešáka Huberta, tam si ta krásná holka fakt zahrála a nebylo to hloupé. Stejně zvláštní, jaká ona vlastně je, možná jen obyčejná chamtivá kurva a možná taky někdo jiný... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Italský splatter braky 70. - 80.let odehrávající se v džungli jsou všechny na jedno brdo. Domorodí špinaví vlasáči, tvářící se jako duchem nepřítomní, detailně nasnímané mordy zvířat (mimo jiné zde opět porcování želvy, vděčný to objekt italských trasherů k zabíjení). Dále sem tam nějaké ty splatter scénky, mezi nimiž nechybí v jiných žánrově příbuzných snímcích s úspěchem vyzkoušené uříznutí penisu, v tomto snímku dokonce spojené s jeho konzumací. To vše tentokrát zabalené do příběhu vědecké expedice, zkoumající život kanibalů, která při své výpravě potká dva drogové dealery, kteří terorizují místní indiánský kmen. Samozřejmě, že indiáni si to líbit nenechají, což je dobrá záminka rozpoutat splatter orgie. Celkově vzato, bráno jako "studijní materiál" o tom, co se také točilo, se to na jedno zkouknutí dá přežít. Ale opravdu jenom na to jedno. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní představitelka Zora Ulla Keslerová je původem Češka a zahrála si i v řadě našich filmů. (cariada)
  • Film se natáčel v okolí města Leticia v Kolumbii, stejně jako Kanibalové Ruggera Deodata. (gjjm)
  • Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)

Reklama

Reklama