Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, proč se to jmenuje Ženy od hluboké řeky, když řeka se jmenovala nějak na M a nebyly to jenom ženy, ale celá vesnice. Strašlivé herecké výkony byly fakt hrozně strašně nekonečně trapné a v kombinaci s neanglickou angličtinou to trhalo nejen uši, ale i ostatní orgány, kterých si ve filmu ostatně užijeme až až. A propó - když už ty orgány jsou odněkud vytrhávány nebo vytahovány, tak to vypadá, jak kdyby tam byly navolno. Unesený ženský tam furt řvou a všichni mají debilní nápady. Děj z NY tam už snad ani nemusel být, stejně jako 90% všech "dialogů", protože tomu už nic nepomůže. Jsem rád, že jsem tento legendární horor viděl a protože jsem do toho šel s tím, že to bude blbost, tak se to potvrdilo a já ho můžu konečně oficiálně odsoudit. Howgh! ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Ženy od hluboké řeky a Kanibalové jsou v naší republice takovým undergroundem pro všechny...ač je to divné, tak už se najde jen málokdo, kdo jeden z těchto dvou masakrů ještě neviděl a pokud se s kamarády v hospodě bavíte o hororech a krvavých filmech vůbec, tak přijde řada určitě i na tenhle a jako debatu extra si necháte scénu s uříznurým ptákem...prostě pokec o h... ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

☠ Video Nasties, The Complete 72 Banned Titles List 34/72☠. Tak nebolo to nič extrémne nechutné ani šokujúce, aj keď to malo pár svetlích momentov ako kastrácia, ale po pravde, videl som už aj horšie kanibalské filmy Talianskej produkcie. Prostredie bolo fajn, kanibalský herci k prirovnaní svojej dobi takisto neboli zlý. Jediné čo tu naozaj šokovalo bolo zbytočné a agresívne násilie na zvieratách, to nemusím. Na video nasty pozerateľné ale určite by som to nedoporučoval žiadnemu milovníkovi zvierat. Za mňa 2.5*. Bola tam celkom zaujímavá a stiesnená atmosféra nehostinnej džungle ktorú však totálne potopili nelogické úsudky každého protagonistu. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

V 80tých letech šlo jistě o vzrušující podívanou, ale obávám se, že nepříliš schopní herci a slabá vypravěčská zdatnost scénáristova není zrovna dobrým vkladem pro životnost obliby filmu. Dnes už ani nikoho neohromí obnažená těla (byť to obnažení místy přechází z nudity k obnažení vnitřností) a stejně působí i obliba v usmrcování zvířat. Ale narozdíl od herců se o zvířatech nedá říci, že by během natáčení nebylo žádnému zvířeti ublíženo. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ďalší úbohý taliansky pokus o kanibalský triler, v ktorom nefunguje takmer žiadna vec. Áno, džungla je pekná i krutá, priama i záhadná, dobrodružstvo a nebezpečenstvo číha zo všadiaľ - to je tak asi všetko. Opäť tie isté prvky ako v mnohých predchádzajúcich kanibalských filmoch - dokumentárne ukážky nemilosrdnej prírody (anakonda vs. malý cicavec), pitva jaštera zaživa, odrezávanie genitálii a jedenie ľudskej "raw" kuchyne. Spracovanie ala pornofilmy, herci detto, na logiku sa tu nikto ani nesnaží hrať (všetko viacmenej prebieha bez príčiny a veľmi zjednodušene) a divák si neužije ani tie nahotinky, pretože tvorcovia asi nemali oči, keď vyberali ženské predstaviteľky. Prestrihy na newyorské ulice a akýsi pokus o vyšetrovanie nudili a iba podčiarkovali celkovú scenáristickú fušerinu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Umberto Lenzi vyloženě ve filmu reaguje na Ruggera Deodata a zasazuje do filmu několik scén zabíjení živých zvířat. Klasickou scénou je pak rozsekání želvy vytažené z jezera, které je téměř identické a stejně brutální, jako Deodatova scéna s želvou v klasice Cannibal Holocaust. Zajímavé je, že tato scéna již nikoho výrazně nepobuřovala... (Flipnic)
  • Film byl zakázán v 31 státech světa. (hippyman)
  • Hlavní představitelka Zora Ulla Keslerová je původem Češka a zahrála si i v řadě našich filmů. (cariada)

Reklama

Reklama