Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     Platí v zásade to, čo som písal pri prvej časti, až na pár malých rozdielov. Šermiarske súboje už boli spravené o niečo lepšie, boli poňaté serióznejšie. Vlastne celý film bol vážnejší, nie taký groteskný ako prvá časť. Faye Dunaway postupne herecky rastie a ku koncu je už dokonalá Milady. Vizuálnu krásu významne kazí zimná scéna, kde je zreteľne vidieť umelosť snehu a ľadu a ten preborený polystyrén je už vyslovene nevkusný (pri inak skvelej výprave je to ako tŕň v oku). Vadia mi ešte niektoré nelogickosti, ktoré scenár dosť odflákol. Je reálne, aby Atos nespoznal Milady a ani ona jeho (napr. na tom dvore), keď spolu kedysi žili ako manželia? A to, že Constance nespoznala Milady, keď ju prišla zabiť prezlečená za mníšku, je asi najväčší nezmysel. Veď ju videla niekoľko krát (napr. pri ich dlhom súboji) a Milady predsa nijako nemala zakrytú tvár. S rozhodovaním o hodnotení oboch časti mám dosť problém, je to presne na rozhraní 3 a 4 hviezdičiek. ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Prvni film mam sice o neco malilinko radsi, asi proto, ze mi prijde odlehcenejsi, ale na druhou stranu ma tento druhy v sobe vice vtipku, ovem ponekud, obzvlaste ke konci, ponurejsi atmosferu. A jako plus je take to, ze zde samozrejme dostava vice mista Faye Dunaway, a ze si ho zaslouzi :-) Jinak původně se točil jen jeden film, a až na základě toho, že by to bylo moc dlouhé, se přistoupilo k rozdělení na dva - ovšem byly z toho tahanice s herci (aby ne, když dostali zaplaceno jen za jeden film) a výsledkem je, že od té doby obsahují herecké smlouvy tzv. Salkindovu klauzuli (podle producenta), ve které je uvedeno, kolik filmů z natáčení bude :) ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Jeden za všechny, všichni za jednoho podruhé! Tentokrát o chlup slabší než jednička. I tady je zřejmé, že Lesterův postmodernismus byl poněkud omezován požadavky scénáře, což bylo ku prospěchu věci, stejně jako jeho téměř nedůstojný přístup ke klasické látce._____Mušketýři konají více motivováni láskou k sobě a dobrodružstvím než zájmem o vyšší ideály. Jsou bez konvenčního smyslu pro morálku. Královna, které slouží, je zobrazena jako povrchní a ne ideálně ctnostná. Mušketýři zapojeni do náboženských válek, které pohltily Francii koncem 16. a počátkem 17. století mohou poukazovat na absurditu konfliktu katolíky s Hugenoty, ale u La Rochelle je stejně řežou jak na běžícím pásu. Vtip marginalizuje klasiku a postavy se někdy možná ocitají až na hraně karikatury – stále ale snesitelné a vyzdvihujíci komedialitu filmu._____Ve finále nutno oba současně natáčené díly spojit do jednoho velkofilmu, který s odstupem času několika desítek let vůbec nezestárl a patří k absolutní špičce nejen komediálně laděného historického dobrodružného filmu. Produkce: Alexander, Michael and Ilya Salkind Productions ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jen potvrdil to, co první výrazně naznačil- krása! Skvělé filmy se tak špatně komentují... Byla jsem zvědavá, jaký bude přechod mezi "lehkovážným" chováním mušketýrů a následných tvrdých bojů a nakonec i smrtí krásné Constance. Okolnosti její smrti jsou sice jiné, než v jiných verzích a knize samotné, ale vůbec to nevadí- velice dojemná a smutná chvíle, po které následuje neuvěřitelný d' Artagnanův hněv a poté úžasný souboj Rocheforta a zoufalého Gaskoňce v klášterním kostele.. Sám konec je laděn trochu více optimisticky, než třeba v knize, kde se mušketýři vyloženě odloučí. Lesterovy mušketýři rozhodně nejsou parodií- ale skvělým příběhem s nadsázkou, plným vtipu, napětí a skvělé atmosféry doby, kdy ještě byli mušketýři! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám problém byť so svojimi dvoma hviezdičkami osamotený v existujúcej hviezdokope. Nevidel som prvý diel a po pozretí si druhého ani nemám záujem. Slávna predloha, slávny režisér, plejáda známych slávnych hercov. To sú výborné predpoklady na nakrútenie skvelej verzie slávneho diela, ktorá by vo výsledku prekonala verziu z roku 1961. Vo výsledku, nie v rozpočte, nie v honorároch ani v ďalších podružných kritériách. Podľa mňa sa to nepodarilo. Som asi príliš upnutý na literárnu predlohu alebo neverím anglosasom, že dokážu stvárniť francúzsku literárno historickú tému. Neviem. A je mi to vcelku jedno, pretože moje vybočené hodnotenie výsledok neovplyvní. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama