Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výprava zemědělských rekreantů přijíždí zhlédnout cirkusové představení, na něž mají již tři měsíce zakoupené vstupenky, právě v den, kdy zaměstnanci cirkusu mají náhradní volno. Inspicient cirkusu Liška s pokladní Marií se však rozhodnou, že se pokusí zorganisovat improvisované představení, což se jim po usilovném shánění a četných humorných příhodách podaří.
Film byl uveden na VIII. MFF v Karlových Varech a byl poctěn Cenou za filmovou veselohru „za velmi dobrou, scénáristicky, režijně i herecky zdařilou veselohru, s vynikající úrovní artistického umění, majícího předpoklady velkého úspěchu, společného užitku a zábavy u filmových diváků". (Filmový přehled)

(více)

Recenze (68)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film zrovna moc v lásce nemám. Příjde mi jako strašná ptákovina, i když zde hraje plno výborných herců. Nejvtipnější scény filmu byly s naháněním umělců, kteří byli všude možně jenom ne v cirkusu. Artisté by určitě slavili úspěch i v dnešní době. Předváděli skutečně zajímavé kousky. Film je bohužel poplatný době vzniku a znát to na něm je. To považuju za velkou smůlu. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak měl být volný den, přece. Taky bych se zašila, vyrazila se bavit, jela na hory nebo šla do kina, tak čemu se diví. Tady je ale vidět, že v rámci světlých zítřků a socialistické soudržnosti je třeba obětí a to s úsměvem! Hlavně rychle rychle, sehnat všechny a makat bez nároků na honorář, ať se všichni baví. Svatebčané, původně zlití pod obraz, nakonec dorazí na plac a metají salta, přemety, vzduchokotouly a nikomu se nemotá hlava. Nakonec ... je to ale přece jen hezký pohled na cirkusové umění našich dědů. Cirkus bude je hlavně o jejich práci, nemá žádný děj i když ho uvádějí tehdejší herecká esa. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Klasika naší filmové tvorby. Bohužel se v mém hodnocení promítne moje nesnášenlivost drezůry zvířat, jinak proti cirku jako takovému nemám nic. Ale bez zvířat. Herecká elita se sešla a užila si to. Zábavička pro celou rodinu, pokud ještě něco takového existuje. Asi nejlepší film z trojice „Šarivari“ a „Cirkus v cirkuse“. ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tenhle film miloval, jako dospělý musím ubrat hvězdu za agitaci (telefonát ředitele cirkusu na konci). Ale jinak je to výborná komedie obsazená hereckými esy a naplněná úžasnými cirkusovými čísly. A taky perfektní zachycení minulosti, protože stabilní cirkus už v Česku (ani na Slovensku co vím) není. Holt doba pokročila. Tak aspoň že nám zůstaly ty filmy. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Socialistické nadšení a propaganda je tady asi stlačená na minimum, ale v každém filmu z padesátých let včetně pohádek tam prostě je. Tady je dobré téma cirkusu a ukázka cirkusových kousků, proto ten film může vybafnout i dneska v televizi. Za propagaci cirkusu dávám dvě hvězdy, ale můj odpor k filmům z padesátých let to moc nepřekonalo. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Pri scéne s Tamerom (Josef Kemr), keď levy na konci predstavenia opúšťajú klietku, vidno naľavo na zemi tieň postavy v klietke, ktorá patrí krotiteľovi. (J.J.1972)
  • Režijní debut Oldřicha Lipského. (M.B)

Reklama

Reklama