Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

dubinak 

všechny recenze uživatele

S oběma přimhouřenýma očima dávám tři hvězdy, ale opravdu jen proto, že mi přišlo zajímavé prostředí a docela si mě to udrželo a pěkně to plynulo. Což se ovšem nedá říct o některých místech ve scénáři. Žralok je tady totiž až nějak moc slaboučký a neschopný, chování postav v některých situacích ani nekomentuju a nerealističnost některých scén byla opravdu silnou pěstí na oko. Kupříkladu, hlavně závěr je opravdu debilní a neporazitelnost a nesmrtelnost zdejších hrdinek už fakt občas překračovala všechny hranice. Teď jsem si vyjmenovala asi všechny důvody, proč tomuto filmu, který se tak trošku přiživuje na dechberoucí jedničce, která v sobě té reálnosti měla naopak hodně, ubrat na hvězdičkách. Nicméně, nějak mi ten film neublížil a tak nějak mu chci prostě dát víc, než si zaslouží. Takže pro tentokrát se budu řídit srdcem. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Aj na pomery žraločích hororov posledných rokov (MEG, Korisť, 47 meters down) je film prehnaný. Teda film, jeho záverečných zhruba 15 minút. Dovtedy si film drží úroveň lepších filmov s touto tématikou, aj keď dievčatá na môj vkus pod vodou tliachajú až príliš ale ten záver to bohužiaľ celé pokazí, čo je veľká škoda pretože na podmorské stiesnené priestory sa pozeralo prekvapivo dobre. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Další kousek těch skvělých žraloků, ženská skupinka se rozhodne pro akci potápění na skvělá podvodní místa, hold jak už to bývá objeví se hladový zabijáci. Kyslík ubíhá nervy na pohonu, a ženské chtějí za každou cenu přežít, příběhově super, prostředí bomba, herečky se v celku dost povedly a krve bylo celkem v poho, atmosféra místy mrazivá, někdy i napínavější pasáže se našly, konec sice jemně pritahnuty za vlasec ale budiž, povedlo se a to je hlavní. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(29%) Ani nevím proč se tento snímek (nyní ho po shlédnutí můžu nazývat těžkým brakem) jmenuje 47 METERS DOWN: UNCAGED. S filmem 47 METERS DOWN z r.2017 má společné jen téma žraloků, ale tím to končí. Není to žádné přímé či nepřímé pokračování, ale to je fuk přece. Tento počin jako takový stojí za starou belu. Což je pro mě o to víc iritující, že ten onen filmík z r 2017 pro mě znamenal naprostou pecku. Jasně, asi jsem jej trochu nadhodnotil, ale těch 5* jsem s klidnou duší dal. Mělo to atmosféru a neskutečné NAPĚTÍ, kdy hlavním hrdinům docházel kyslík a šlo opravdu o vteřiny jejich života + skvělé a nečekané pointy na konci. Zde se nic takového nedočkáme. Samozřejmě, děj je naprosto odlišný a odehrává se to v podstatě ve větším prostoru než v předchozím snímku. Jenže je to tak hloupé, nelogické až parodické, že jsem opravdu přivíral oči chvílemi a těch cca 81 min bez závěrečných titulků bylo pro mě neskutečně dlouhých, že jsem musel dávat tak 5x pauzu. Nejhorší je asi přestřelené finále dvou hrdinek, které bojují se žralokem jak s malým zlobivým pejskem. Žralok je chňapne a mává s nimi a nakonec to přežijí. Krom toho třeba prostředek filmu nabídne mnoho absurdních scén, kdy X žraloků v pohodě proplouvá okolo našich úžasných hrdinů a zaútočí na ně jen někdy. Chápu, že jsou někteří žraloci zde slepí, ale to jak ty lidičky pod vodou vydávají hlasité frekvence díky těm posraným přístrojům, tak to by snad vzbudilo i dávno zhynulé dinosaury. Prostě logika zde chybí. A třešničkou na dortu jsou totálně debilní zpomalující efekty, zejména na konci filmu – to podkopává úroveň snímku snad nejvíc. Divím se tomu, že to natočil tento režisér, který natočil předchozí 47 meters down a nebo třeba i obstojné snímky na 1 shlédnutí jako jsou třeba ONI 2 nebo TEMNÁ STRANA DVEŘÍ. Hudba od studia tomandandy není zde nějak výrazná, ale furt obstojná. Herci též nejsou špatní – tam bych chyby nehledal. Nějaký ten nápad s vizuálem pod vodou – fajn, víc toho ale pochválit nemohu. Rád bych dal slabší 2* - asi by to kvalitou i tak nějak odpovídalo, ale nemohu. DĚSNÝ FILM! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které není pokračování. Musím říct, že trailer na mě působil dobře a na film jsem se jednoduše těšil. Zase krásné prostředí a exotika. Navíc tady máme čtyři krásky (Jedna je dokonce dcera Slye), které se jdou potápět do velké průrvy. Film je něco pro mně. Jeskyně, podvodní labyrint, nedostatek kyslíku a velké zubaté potvory. Pro mě jako klaustrofobika se strachem z potápění a o zubatých čelistí nemluvě. Je film vlastně perfektní ukázkou strachu. Navíc prostředí v mayských ruinách je super. Žralok je skvěle odporný a drama je to od začátku do konce. Jo, kdyby raději holky se šli koukat na loď. Nicméně atmosféra a napětí je podle mého soudu naprosto super. Film jsem si užil od začátku do konce. Za mě to překonalo jedničku, která sic originální, tak předvídatelná. Dvojka Uncaged mi přijde originální i skvěle zvládnutá. Po delší době horor s monstrem ze kterého jde strach a film má napětí po celou délku. Finále pak velmi připomíná konec jedničky, naštěstí se vyvaroval stejných chyb. (78 %) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)
  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)
  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)

Reklama

Reklama