Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (258)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Viděno v kině. Filmová adaptace knižní severské série Milénium pokračuje. Abych to zestručnil, tak je to velice svižný a zábavný film s rychlým tempem, že se divák ani snad nezačne nudit. Především je třeba mít přečtené knížky a shlédnuté filmy. Původní švédská trilogie je rozhodně nejlepší a první příběh Milénia, které zremakoval D.Fincher se také celkem povedl. Tohoto pokračování jsem se docela bál. Už i příběh při čtení knížky (již 4.díl) byl o dost slabší. No, celkově mě tento snímek dost bavil. Jen se v tom už nesmí hledat úplná podobnost a duch této severské série. Je to víc akčnější, američtější a to pravé kouzlo se už bohužel vytratilo. Ale největšími 2 klady jsou postava Lisbeth Salanderové (sice je zde z ní ještě větší superhrdinka), ale ta herečka to perfektně ztvárnila. Druhým kladem je skvělá režie F.Alvareze. Dodal tomu skvělou atmosférou spojenou se solidním soundtrackem. Takže tyhle 2 klady dokázali dost zastínit poměrně větší množství nedostatků. Třeba postava M.Blomkvista zde byla strašně odfláklá. Ten herec působil sice jako sympaťák, ale nedokázal to sehrát. I příběhově ta jeho novinářská zapálenost byla pryč. Stejně jako děj, který byl takový moc bez nápadu. Souboje a akce – to vše bylo ale velmi zručně natočeno. A finále bylo docela urychlené a pro hrdiny moc snadné. Ale když se nad tím střízlivě zamyslím, tak po dalším shlédnutí, to už tolik hrotit nebudu. Čekal jsem to horší a naštěstí jsem dostal další solidní filmový přírůstek do téhle série. Snad se ještě dočkáme nějakého pokračování nebo klidně i nějaké další nové verze. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Popravdě to vypadá, jako by to točili seveřané. Klasická sněžná nádhera, která se vyskutuje kolem Stockholmu a i uvnitř něj má ohromnou atmosféru. Příběh je napínavý tak, že vás to drží ve střehu a jste zvědaví, co přijde dál. Hlavní hrdinka je skvělá a oblíbíte si jí asi hned, stejně jako všechny postavy. Až se divím, že mi nikdo nevadil. Za mě vážně skvělé. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Lisbeth Salander sa tretí raz narodila. Noomi Rapace, Rooney Mara a teraz Claire Foy. Bohužiaľ v tomto prípade absentuje väčšina toho, prečo sa zaradila medzi najzaujímavejšie ženské postavy. Zostala len akási základná kostra, ktorú rozpohybovali akčnosťou (tieto scény by sa nestratili ani vo svete Jasona Bournea). Síce je väčšia akčná hrdinka, ale pritom pôsobí menej drsne, než jej predchodkyne. Príbeh si ide svojou cestou a len sa opiera o udalosti predchádzajúcich filmov. Scenáristi sa nevyhli občasným do očí bijúcim logikodierovačkám. Najzaujímavejšie je to, že keď si odmyslíte salanderovskú príslušnosť, tak dostanete film, ktorý dokáže dodať falošný dojem trojhviezdičkovej štýlovosti. Ja však jednu * jednoducho musím odrezať, pretože z niečoho naozaj kvalitného urobili tuctovku s cool nádychom. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lisbeth Salander tady na mě občas působila jako ženský protějšek Jasona Bournea s až magickými IT schopnostmi a to se ne vždy úplně hodilo. Přeci jenom bych uvítal, kdyby její počínání doznalo nějakého zaškobrtnutí a nebylo tak strojově přesné. A prospělo by i více emocí, kor v kontextu s rodinnou linkou. Ale jinak se jedná o solidní přímočarý akčňák s parádním sniperským finále, který se atmosférou víc blíží k původní severské verzi. Co se týče tolik diskutované Claire Foy, tak se nemyslím, že by byla horší než Noomi Rapace či Rooney Mara. Její podání je prostě jiné a i přes zmíněnou kritiku mi nakonec vyhovovalo. A to se dá říct i o zbytku castingu, ačkoliv obsazení nevýrazného Gudnasona do role Blomkvista se ukázalo jako ne moc dobrý nápad. Možná jsem čekal trochu víc, ale i tak to stálo za to. Z Alvareze se stává jistota. 70% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ve finále mnohem lepší, než bych podle ukázek čekal. Zdařilá, akční jízda, která sice na původní Milénium kvalitativně nemá, ale zato nabízí celkem slušnou, filmovou porci , která si jde přesně za svým cílem a to udržet napětí a diváckou pozornost až úplně do konce. A jo, daří se to i přes poněkud toporného Sverrira a fakt, že Claire je přesvědčivá, jako královna, ale na tyhle akční role se zas až tak moc nehodí. Ale to je jen můj, naprosto subjektivní a zanedbatelný dojem. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Na mostě po honičce v autě (cca v čase 56:00), když Lisbeth (Claire Foy) zastaví, tak první auto stojí na mostě pokaždé jinak. Jednou stojí rovně a podruhé napříč přes silnici. (Záry)
  • Natáčelo se od ledna do dubna 2018 v Německu a ve Švédsku. (Varan)
  • Při výbuchu v bytě Lisbeth (Claire Foy) skáče do vany plné mléčně zbarvené vody, ale v následujících záběrech ze dna vany na Lisbeth je voda krásně průzračná. (Twyer)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama