Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

tron 

všechny recenze uživatele

„Všetci si myslia, že vrahovia sú upíri, ktorí vyliezajú v noci, ale nič nie je ďalej od pravdy. Vyzerajú ako úplne normálni ľudia. Každý z vás sa kedykoľvek môže stať vrahom.“ Dosť zvláštny, ale nakoniec musím priznať, že nie úplne márny zámer poňať jedného z najbeštiálnejších sériových vrahov v dejinách ľudstva ako v podstate ukecaného a príjemného sympaťáka. Zac Efron (ktorý to aj produkoval), sa v úlohe dokonale našiel a nemá chybu. Rovnako ma potešili mnohí známi herci vo vedľajších úlohách, pričom sa mi páčili aj tí, ktorých obecne nejako extra nemusím (John Malkovich, Jim Parsons, Haley Joel Osment). Retro atmosféra potešila, ale paradoxne je vizuálne až tak dobre spracovaná, až mi samotný film pripadal dosť lacný a nevzhľadný. Oceňujem absurdnosti, na ktorých je najlepšie, že fakt vznikli podľa skutočných udalostí (skok z okna, žiadosť o ruku). ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Joe Berlinger měl i díky svému výtečnému dokumentu v ruce ohromný potenciál, ten ale při tvorbě celovečerního filmu zdaleka nevyužil. Na jednu stranu je originální, že se film o jednom z nejslavnějších a nejděsivějších masových vrahů historie pokusil natočit de facto bez jediné vraždy a bez násilí, na tu druhou je ale nutno říct, že i kvůli tomuto přístupu se mu výsledek trochu rozpadl pod rukama. Vzhledem k tomu, že vychází z knihy vrahovy přítelkyně, je v centru dění jejich vzájemný vztah, který vypadal docela harmonicky, takže film je někdy ryzím romantickým dramatem. Nejvíc baví na začátku, kdy se všechno příjemně rozjíždí, má to zajímavou atmosféru a poměrně slušně rozehrává ústřední příběh. S postupujícím časem se ale film utápí ve stereotypu, přestává být tolik zajímavý a najednou je na něm znát, že bez zobrazení oněch hrůzných činů je trochu bezradný. V závěru si ale pomůže archivními dokumentárními záběry a dovětkem. Docela dost toho zachraňuje ústřední Zac Efron, který nemá problém zachytit Bundyho charisma a pohlednost, chybí mu ale onen vnitřní děs a zvláštnost, která z Bundyho vyzařovala, což ale není taková výtka, protože to asi zahrát úplně nejde. Z vedlejších postav už jsou zajímaví jen Lily Collins a John Malkovich, kteří ale nemají tolik prostoru, aby pořádně zazářili. Od snímku, jehož originální název je Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, by člověk čekal rozhodně víc, nakonec ale dostane jen bizarní romantické drama, v němž se všechno děje dost překotně a nikdy nedokáže pořádně strhnout. 60 % ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je třeba se připravit na to, že nové zpracování se nezaměřuje na Bundyho řádění, ale spíš na jeho následky a velmi mi sedlo i tohle zpracování. Zac Efron si jde jednou nohou pro elektrické křeslo a druhou pro Oscara, protože nejen, že předvádí svůj doposuď nejlepší výkon, ale také Vám zůstane delší dobu v paměťi. ( Zde svými hereckými kvalitami překvapí spoustu lidí). Film se víceméně vyvaruje násilí a sledujeme Bundyho soudní procesy, útěk z vězení a jeho vztah, kde je nejzajímavější, že jeho přítelkyně neměla absolutně ponětí čím je Bundy zač. Má to velmi příjemné tempo, slušnou retro atmosféru, perfektní soudní procesy, kde se Bundy sebevědomě sám obhajuje a vyloženě si vytírá zadek se soudci, právniky i celým soudním řízením. Je zajímavé, že Bundymu divák víceméně fandí, protože je na první pohled sympaťák a jeho dialogy jsou velmi trefné, ale všichni víme, že je to člověk, který do společnosti nepatří. V závěru je film i slušně emotivní a herecky jdou všichni absolutně na dřeň. Za mě milé letošní překvápko, ale né každý bude s touhle verzí spokojen.80% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh neslávne slávneho Teda Bundyho, o ktorom kolovali desiatky mýtov a legiend. Vinný, či nevinný? Chladnokrvný vrah, či obeť systému? A presne na týchto hranách balansuje celý osud sympatického Teda, ktorého priam znamenito zahral Zac Efron (kto by to bol povedal, že sa z neho vyvinie takýto kvalitný herec?). Musím uznať, že samotná kostra príbehu nebola ani náhodou až tak pôsobivá ako samotné spracovanie a narábanie s kontrastami, ktoré vytvárali neustále pochybnosti o Tedovej (ne)vine. Gradácia deju to ešte celé o kus vylepšilo. Film ma bavil oveľa viac ako som prvotne čakal, pretože podľa popisu to nebol zrovna môj šálok kávy. A presne toto mám rád, keď film milo prekvapí. Zac & Lily boli vynikajúci, ale samozrejme aj ostatné postavy. Výborné, takmer 5*. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Je to spíš tak na těch 3,5*.Ten film je bohužel bez emocí. Dokážu pochopit, proč se zaměřili zrovna na Tedovu přítelkyni a jeho šarm, spíš než jeho řádění, ale díky tomu je to celé tak nějak emočně ploché... bylo by třeba fajn, kdyby Ted vyprávěl svoje vraždění retrospektivně a my měli možnost vidět, že za tím okouzlujícím úsměvem a modrýma očima se opravdu skrývá zrůda. Nebo alespoň jedna scéna, kdy na chvíli ztratil kontrolu, jak píše Pilda17. Efron nejspíš ve své životní roli, ale přesto nedostal úplně příležitost vydat ze sebe nejvíc. Navíc Bundy v jeho podání byl opravdu jen charismatický a šarmantní, ale ne tak inteligentní a výřečný, jako byl ve skutečnosti. Zrovna před pár týdny jsem viděla dokumentární sérii o něm a tak můžu říct, že jeho charakter je tady vykreslen opravdu nedostatečně. Řekla bych, že vinu nese i scénář... zapamatovatelné výroky totiž byly jen ty, které opravdu proběhly. Jinak scénář k uzoufání, někdy mi to přišlo až trapné... kdyby to nebylo o Bundym, líbilo by se mi to víc. Ale jsem zkrátka toho názoru, že nejznámější sériový vrah si zaslouží větší pecku, opravdovou sondu do jeho mysli. Nicméně atmosféra i úhel pohledu celkem jedinečný, Lily Collins i Kaya Scodelario úžasné. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se v USA ve státu Kentucky, konkrétně ve městech Covington a Fort Thomas. Točilo se od 17. ledna do 27. února 2018. (BMW12)
  • V čase 1:07:30 volá Tedy (Zac Efron) své milované Liz (Lily Collins) z vězení. Lizin kolega z práce (a následný partner) odpojí telefonní kabel z přístroje, aby nezvonil. Tedymu ale stále ve sluchátku zní vyzváněcí tón. To je technicky nemožné. Ve skutečnosti by takové odpojení kabelu způsobilo přerušení spojení a Tedymu by se ve sluchátku ozval obsazovací tón (tři tóny, které se postupně zvyšují). Dnes by mu operátor sdělil, že volané číslo je vypnuté nebo nedostupné. (randycz)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance. (rakovnik)

Reklama

Reklama