Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 3

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (685)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvod a prvých 10 minút ako z videoklipu, pekná krajinka, pestré farby raja na zemi a B. Lively sa premáva v plavkách... Po prvom zdramatizovaní začína byť film zaujímavý, celkom sa vydarila scéna s veľrybou a kamarátka čajka neurazí... Film mal takmer po celú stopáž našliapnuté k slušným štyrom hviezdam, ale záver z kategórie nezmyselných, nereálnych až úplne debilných to hodnotenie vrátil na priemernú úroveň. Tak nečakanú smerovku a odpich do strany nedá ani M. Phelps a to je iný plavec. 60%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nemístný hype šel kolem toho filmu. Jedná se o do pěkného kabátku oblečené prachsprosté stupidní béčko, které v kinoteátrech nemělo co pohledávat a za které kdybych vyhodil peníze, tak bych zle litoval. Takhle jsem to v klidu doma přežil bez úhony, takže sem nějaký ten upocený průměr lusknu, ale s touto letošní žraločí peckou se Shallows rovnat nemůžou a působí vedle ní jako pózerskej šunt, kterej zmizí pozítřku v propadlišti natural hororových dějin. 55% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmy o ľudožravých žralokoch mám rád. Od čias čo som zhliadol Spielbergove "Čeľuste" som si tento špecifický horrorový subžáner zamiloval. Takže som si s chuťou pozrel aj snímok "Smrtiaci príliv", ktorý v roku 2016 natočil režisér Jaume Collet-Serra. Bolo to celkom fajn, ale niečo mi na tom hodne vadilo. Už mám dosť týchto feministických superpičí, čo všetko zvládnu. Samozrejme, že hlavnú úlohu stvárnila silná, sebestačná, vynaliezavá ženská, s ktorou nevyjebe ani osem metrový žralok. Feministická lobby pracuje na plné obrátky. ** ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Série hladový vs. jídlo dostává další film s ponurým a nerealistickým koncem (pro efekt pokazí atmosféru), ale neznamená to, že jako celek nefunguje. Taky nápad s velrybou je hodně fajn. Chutné opálené tělo Blake Lively bylo už od začátku hlavní devízou Mělčin a v tomhle ohledu hlavní hrdinka neselhává. Příběhově jde o variaci na Gravitaci a vnitřní dramata děj zbytečně natahují. Racek je tu snad jediná opravdu sympatická postava. Hororové nuance jsou ovšem zvládnuté na jedničku a to včetně lekaček. Collet-Serra umí točit líbivě, ale raději si od něj dám R-ko a s Neesonem v roli tatíka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Lepší Shark horor zde od Jaws nebyl. Jaume Collet- Serra se od akčního žánru přesunul k našemu oblíbenému a velmi mu tahle pozice sedí, Blake Lively je úžasnou volbou a Serra moc dobře ví, že fanoušci hororů jsou převážně muži dostáváme tedy v plné kráse detailní záběry na její úžasné tělo, což si zajisté každý chlap vychutná. ( Reynolds si hold umí vybrat). Krom jejího těla si můžeme vychutnat i vynikající podvodní záběry, které působí úchvatně, ten chlap má smysl pro detail a je radost sledovat přírodní divy. Shallows má velmi dynamické tempo, strhující a gradující napětí, slušné vychytávky, Blake reáguje logicky a samotný žralok vypadá perfektně. Kdo má se žraloků respekt jako já, tak jej neminou i účinné lekačky. Survival one woman show jak víno a já si tuhle jízdu vychutnal skvěle. Finále napnuté jak tanga od sousedky a minimální využití CGI efektů chválím.80% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Blake Lively si s čajkou vytvorila reálny vzťah. Scéna, kde ju vták pohryzie, je skutočná, pričom producent Matti Leshem poznamenal: "Povedal by som, že vzťah bol komplexný v tom zmysle, že tam bola veľa lásky a skutočne sa spriatelili, ale boli okamihy, keď ste mohli vidieť, že Sully (vták) skutočne vzdoruje. Samozrejme, snažila sa mu pomôcť, ale myslím si, že komplexita a hlboká emocionálna väzba, ktorú medzi sebou majú, robí tento film skvelým."  (Arsenal83)
  • Krabi na skále u Nancy (Blake Lively) byli praví. Byli nasbíráni na pláži, kde před tím přirozeně umřeli. (applause)

Reklama

Reklama