Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč mě mlátí, když se mě bojí?" Já si tedy myslím, že každý kluk by se měl přibližně ve dvanácti letech stát viceprezidentem, aby si mohl do sytosti užít trampolíny v pokoji, zaboxovat si s tyranosaurem, zaskákat si s šéfem na obřím pianu nebo alespoň štvát kariéristy svým pracovním postupem. Mně se to kdysi nepovedlo, protože tento snímek v mé době ještě neexistoval a já jsem o té možnosti nevěděl. Jinak bych to samozřejmě dokázal. Takhle mi nezbývá než se občas pobavit s Joshem, protože ten kluk ve mně pořád odmítá dospět. ()

danco123 

všechny recenze uživatele

Scenáristi zrejme zabudli nato, že Tom Hanks mal 33 rokov, keď sa natáčal tento film. Pre mňa je to veľký mínusový bod a to už len z toho dôvodu že, Tom Hanks nech robil čo robil, nedokázal zahrať túto rolu tak, akoby ju zahral niekto, kto je od neho podstatne mladší a vhodnejší pre túto rolu. Samotný dej bol veľmi dobrý, ale celkový dojem z filmu kazil Tom Hanks, ktorý už je pristarý na takúto filmovú rolu. Filmu dávam 60%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hoci zastávam skôr náročnejšie filmy s Tomom Hanksom, v tomto prípade nie je na škodu sa úplne uvoľniť a odreagovať u tejto síce možno jednoduchej, ale nijako nenásilnej komédií s vtipnou zápletkou, kedy malý chlapec chce byť jednoducho "veľký". Tom Hanks je mladík na začiatku svojej kariéry, osobne mu dávam viac prednosť ako profesorovi Robertovi Langdonovi v Šifre majstra Leonarda, avšak aspoň je porovnateľné, ako sa jeho herectvo vyvíjalo. Film môjho detstva + mladučký Hanks. Pri filme si vždy zaspomínam na moju mladosť a o tom aj film predsa je. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý som videl ešte v detstve a rád si pozriem aj dnes. Dieťa vo svete dospelých. Vďaka svojmu prístupu koná neobvykle a tým pádom zažíva to, čo dospelí už nedokážu. Teda určite to nevie drtivá väčšina z nich. Veľký je určený večným deťom, ktoré svoju hravosť dokázali uchrániť pred všetkým a všetkými. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Film Velký znám už hodně dlouho, poprvé jsem ho viděl někdy před 10 lety (kolem roku 1998). Tenhle film je velmi originální a nutno dodat, že také velmi vtipný. Zdobí ho navíc perfektní herecký výkon Toma Hankse, který prostě utkví v hlavě hodně dlouho. Já osobně zastávám názor, že pokud jsem schopný si scény z nějakého filmu vybavit i několik let poté, co jsem ho viděl naposledy, tak je to film kvalitní. A to tento film splňuje. Scény ze strojem jménem Zoltar nebo s automatem na limonádu, který má Josh ve svém bytě, se mi vybavovaly i mnoho let po tom, co jsem film viděl naposledy. Takže pro mě jednoznačně kvalitní záležitost, kterou znám už od dětství a pořád mě baví. Uděluji čtyři hvězdičky, i když jsem byl velmi nerozhodný, jestli neudělit maximum, ale na to je vždycky času dost, a jeden brilantní herecký výkon nedělá celý film. Takže prozatím je to za čtyři hvězdičky. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • V severoamerických kinech film utržil 115,2 milionu amerických dolarů, v celosvětových dohromady 151,9 mil. (NIRO)
  • Přesně na místo, kde ve filmu stál automat na předpovědi, byl později ve skutečnosti umístěn automat na Pepsi Colu. (Ruuzha)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama