Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hořce úsměvný příběh o tom, že manželství ani vědecký výzkum nelze provozovat na poloviční úvazek. Jeho hrdiny jsou dva nadaní mikrobiologové, Marta Hančová a Zdeněk Hradecký. Oba mají velké plány, ty však osudovým způsobem  změní fakultní ples, na kterém se poprvé setkají. Stráví spolu noc a v den promoce už Marta představí Zdeňka jako svého ženicha a nastávajícího otce svého dítěte. Marta nastoupí do ústavu molekulární biologie a genetiky, kde je jejím nadřízeným její tajný ctitel Vašek Hořánek. Oba se plně a bez ohledu na čas věnují důležitému výzkumnému úkolu. To ovšem moc neprospívá rodinné pohodě novomanželů Hradeckých. Po narození dcery Aničky zůstává Marta doma, zatímco ctižádostivý Zdeněk aspiruje na místo vedoucího oddělení buněčné fyziologie. Když však po čase Martě hrozí, že by mohla přijít o místo v Hořánkově laboratoři, rozhodne se znovu nastoupit do práce a dceru přenechat přes den babičce. Ta ovšem nevydrží dlouho, a tak jsou manželé nuceni najmout chůvu, přestože je to finančně zatěžuje víc, než je pro ně únosné. Napětí mezi manžely roste a situaci ještě zhorší skutečnost, že se Hořánek stává Zdeňkovým konkurentem v boji o místo vedoucího. Hádky u Hradeckých jsou na denním pořádku, až nakonec Marta s Aničkou Zdeňka opustí... Český film o lásce a manželské krizi, podobné pracovnímu úrazu, vznikl v roce 1986. Pod pracovním názvem Hroši nepláčou ho natočil režisér podle scénáře Haliny Pawlowské a Milana Šteindlera (kteří se ovšem netajili nespokojeností s úpravami, které ve scénáři provedl režisér). (TV Prima)

(více)

Recenze (62)

wosho 

všechny recenze uživatele

Spojit dohromady komedii s dramatem, chce schopného scénaristu, režiséra a herecké obsazení. Můj hříšný muž naplňuje jen jednu třetinu z výše vyjmenovaných elementů. Jedná se o veskrze bezvýznamný film, který ve své době mohl zbudit sympatie u diváků. Tvůrci se navážejí do tehdy aktuálních problémů, jenž by o deset let dřív nebyly možny-ledaže v satirickém tonu a režii stranických dramaturgů. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Když k tomu budete přistupovat jako ke komedii, nebude se vám to líbit. Pokud na to budete nahlížet jako na obyčejný životní příběh ženy, které zahýbá její muž, měli byste být spokojeni (ale jak se koukám na zdejší hodnocení, tak asi ne). Dagmar Veškrnová s Oldřichem Kaiserem neurazí a odehráli si svůj standart. Tento film bohužel už trochu zestárl, ale jeho linie příběhu je aktuální v každé době. ()

Reklama

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

To vůbec nebylo špatný, mělo to smysluplný děj a dobré herecké výkony. Dále mne na tom bavily i další věci, počínaje erotickými scénami a konče kostýmy, u těch jsem se hodně pobavil, móda té doby na mě působila dost komicky, všechna ta dámská barevná sáčka vytuněná ramenními vycpávkami, mopsličí účes Petry Janů, fakt sranda... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V hlavních rolích dva herci, co k sobě vůbec nepasují a neladí jim to. Do toho jim ještě přizvukuje neherečka Janů. Rozkol mezi komedií a dramatem. Jenže od obojího do naplnění žánrových kritérií chybí notný kus. Navíc si některé žánrové prvky, vhozené do jednoho filmu, navzájem překážejí a blokují tak zajímavější rozehrání mnoha situací, na které jako by nebyl dostatečný prostor. Neplynulost filmu také odvádí své negativum. Plusem je filmový přístup, respektive Matějka se vyhnul televizním postupům, ale z marnosti nevybředl. Z filmu si nelze příliš zapamatovat. Neobsahuje žádné silné dramatické ani komické scény. A ke všemu ještě naprosté dramaturgické selhání. 20% ()

tchempi 

všechny recenze uživatele

Komedie? Tu nálepku tomu dal hluchoslepý? Jde o čistokrevné sociálně-společenské drámo. A na to, že se na scénáři podíleli Pawlowská a Šteindler, je to nudné a bez náznaku humoru. P.S. Kocáb tady s jinými texty a interpretkou podruhé prodal svou desku „Povídali...“ Ale on byl v zákazu, tak mu to budiž odpuštěno. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Malou dcerku manželů Hradeckých si zahrála Lenka Kubálková, kterou filmaři objevili na tréninku gymnastiky. Pozvali ji na konkurz, kde všechny ohromila svou výřečností. Tehdy jí byly 4 roky. (SONY_)

Reklama

Reklama