Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bylo jednou jedno království, kde každé ráno rozkvétaly krásné bílé růže a večer dostávaly barvu zapadajícího slunce. Jenže tam žila také princezna, která se odmítla provdat za zlého čaroděje, a ten zemi zaklel. Daleko odtud žil nebojácný dřevorubec Ondra, kterého otec poslal do světa, aby se naučil bát. Jeho společníkem se stane zlodějíček Ferko, který je však nejen zbabělý, ale také líný a prolhaný. Společně putují od vesnice k vesnici, a kde mohou, pomohou. Tu něco opraví, tam zase zbaví prokletí strašidelný mlýn. Ferko planými slovy, Ondra skutky. Od přemoženého čaroděje se Ondra dozví o osudu království bílých růží a rozhodne se zachránit krásnou princeznu, jejíž podobu spatřil v zakletém mlýně. (TV Nova)

(více)

Recenze (254)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

952. hodnocený film: Pohádka z domácí tvorby, která snad potěší každé, který si rád zavzpomíná na staré dobré časy, kdy se pohádky u nás točily pro děti a ne pro lidi do kin, kteří stejně pohádku neocení. Já se řadím k nim ale také, protože současné české pohádky jsou strašné. 3* jsou průměrným hodnocením pro průměrnou pohádku. Jinak chválím parádní herecký výkon Ondřeje Vetchého. 3* ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Tak jsem pohádku konečně viděla, ale do konce jsem nevydržela. Je příliš temná a nezajímavá - stejně jako představitele hlavních rolí. Trochu sympatie jsem shledala u Ondřeje Vetchého, jinak mě však v tento okamžika nenapadá nic pozitivního, co bych mohla vyzdvihnout. Snad určitá "pohádkovost" českých předrevolučních pohádek, která se objevuje i v Nebojsovi. 42%. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Když jsem byla malá, zanechala ve mně hluboký dojem. Skvělý výkon herecký Vetchého a Jána Krónera. Ten se mi mimochodem líbil i jako chlap. Kam se na něj hrabali ty všechny princátka. Na svou dobu super triky, lehce tajemný vizuál, smysluplný děj. Za mne plný počet. Viděno i ve slověnštině a to je o dost horší káva. ()

AntonG. 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Narozdíl od většiny ostatních zde postavy furt radostně neposkakují a neksichtí se. Proto na mně působí i o něco rozumněji. Díky svému horrorovému nádechu (ale ne zas tak přehnanému jako má Deváté srdce) má ojedinělou atmosféru. Sympatičtí herci, slušná hudba, co dál dodat? ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Výrazně nepodařená napodobenina o něco starší slušné pohádky. Místo kováře si zde člověk "užívá" dřevorubce. Když Janko Kroner hrával zamlada v podobně děsných pohádkách, tak není divu, že se dnes má tak, jak se má. Kontrastem k jeho nebojácnosti je zde připosránek Ondřej Vetchý, kterého mám za normálních okolností dost rád. Tohle ovšem není normální okolnost. Pohádka je netradičně neobyčejně temná. Většina děje se odehrává ve tmě. V pohádkách bývá člověk zvyklý na příjemné písničky, které třeba i na chvíli uvíznou v hlavě. Písničky v této pohádce jsou ovšem naprosto úděsné. Příběh nemá potenciál do sebe polapit diváky. Marně zde hledám nějaká pozitiva. Snad jen to, že Kroner kdysi býval fešák. Lepší odpádek. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka harfuska. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Filmová verze se od knižní formy liší. Zatímco ve filmu byla princezna (Zuzana Skopálová-Jányová) v zajetí zlých sil čarodějníka (Václav Knop) a Ondra (Ján Kroner ml.) ji mohl osvobodit jen tak, že po tři noci musel vydržet strašné zkoušky bez jediného hlesnutí, v knize zámek ovládalo dvanáct pekelných nestvůr, které bylo nutné překonat stejným způsobem a poté ještě hlavního hrdinu čekala další dobrodružství, než se konečně probojoval ke své vyvolené princezně. (Nick321)

Reklama

Reklama