Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (231)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Chucky 2k19 je zrzavej fuckin Tony Stark?! Charles Lee Ray versus sonda do vykořisťování zaměstnanců v zemích třetího světa i studie digitální demence? Co si budem, doba už je taková. Tatík klidně může mít v prdeli zakousnutou sněžnou frézu, ale pomoci se u vlastních děcek nedovolá, protože jejich oblíbenej jůtuber zrovna streamuje Robloxe. Bez očekávání, přesvědčený, že když vezmou Chuckymu Brada Dourifa a klasickou zápletku, vezmou mu duši, přiznávám - spletl jsem se! Lars Klevberg v digitálním hororu bez hororový atmosféry servíruje dvě třetiny nabroušený, zábavný a novátorský podívaný, kterou doslova a do písmene zabíjí tupým finále. Osmdesátkový loutky byly možná naivní, ale vážně děsivý. Smartfounová verze Child's Play je spíš Toy Story po dvaadvacáté, u kterýho však nemůžete neocenit odvahu a dobrý nápad. [RATE: 50%] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Může se někde panenka Chucky brát vážně? Podle mě nemůže. A i když se film snaží hrát na city a ukázat morální přesah, tak pořád je to remake hororové klasiky, který si víc jak tři hvězdy prostě nezaslouží. Naopak je to víc než dost. Navíc má viditelnou snahu zasáhnout do atmosféry Stranger Things/To, ale úplně to není ono. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Chtít dneska od remaku Child’s Play biják by bylo naivní. Osmdesátky, které uživili podobný námět, jsou dávno pryč. Ale je chvályhodné, že nedopadl vysloveně špatně. Upgrade námětu s propojením panenky přes mobil a zneužitím umělé inteligence se strefuje do dnešní doby a přesto že jde Chuckyho kouzlení v pozdějších scénách mimo veškerou technologickou logiku, působí to efektně. Jako horor film vnímat nejde (pokud vám není osm), čeho si je sám vědom a i tu nejdrsnější scénu odlehčuje ironickým humorem. Vizáž Chuckyho s červeně svítícíma očima (když je zlej) je cool, a jeho postupné propadání násilí je dobře vykreslené. Jde o nejlepší pasáže filmu. “Velkolepé” finále, které chce původní, komornější vývin děje pořádně nakopnout, naopak film sráží okoukanými a ne moc nápaditými momenty. To mělo v hlavě scénáristu krystalizovat déle. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Život prináša mnoho prekvapení. Napríklad taký Rytmus vo svojom svetoznámom filme Sídliskový sen potvrdil, že až v 18 rokoch svojho života celý v šoku zistil, že je cigán. Museli to byť skutočne otrasné podmienky vyrastať v domácnosti bez jediného zrkadla a pravdepodobne aj bez vody, na hladine ktorej mohol vidieť aspoň svoj odraz. Podobné prekvapenie, postihlo aj mňa, keď som sa dozvedel, že po 30 rokoch chce niekto oživiť hovoriacu bábku a vytvoriť remake kedysi dobrého hororu. Ako som aj tušil, dnes už taký horor na mňa nemôže fungovať. Prvú polhodinu sa vlastne nič nestane, hudba je tu pomaly akoby v Toy story a jediné strašidelné tu je hnusné mňaukanie mačky, ale na to mám ja alergiu. V ďalších momentoch prídu aj vraždy, ktoré sú hororové možno svojím spracovaním, ale mne veľké množstvo umelej krvi na slovo horor zase nestačí. Celá dejová línia by sa dala napchať tak do polhodinky a film nakoniec zakončíte hlasitým zívaním. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Za mě slashery, kde hrajou hlavní roli 12 leté děti, prostě nefungujou. Chucky je solidní, sice žádná velká sláva, ale obstojně se drží - jeho moderní "příslušenství" je celkem inovativní, dobře to vypadá a sedí do dnešní doby, při pár scénách se povedlo i gore, ale příběhově film nemá moc co nabídnout a pozornost si nijak dobře neudrží. Když nemáte do čeho píchnout, tak se to dá, ale jinak to mohlo být daleko lepší. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Film mal rozpočet iba 10 miliónov dolárov. V kinách po celom svete zarobil počas otváracieho víkendu až 45 miliónov dolárov. (tXtX)
  • V jednom okamžiku je aktivováno policejní auto s hračkami a říká: „Mrtví nebo živí, jdete se mnou.“ Je to zřejmý odkaz na film Robocop (1987), který také vydal Orion Pictures. (Lajty)
  • Film odkazuje na originálnu sériu Dona Manciniho. Ten pred rokmi povedal, že k vytvoreniu Chuckyho ho inšpirovala skutočná detská hračka s názvom My Buddy, ktorá sa v spojených štátoch kedysi predávala. Režisér remaku Lars Klevberg preto úmyselne nazval nového Chuckyho "Buddy", čím vzdal hold nie len Mancinimu, ktorý paradoxne jeho verziu filmu úmyselne bojkotoval, ale aj celej sérii Detská hra. (tXtX)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno