Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (593)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdovej nářez. Celkově o hodně moc lepší než jednička a to ve všech směrech. Atmosféra je mnohem zkrachovalejší. Mel Gibson coby Max je neuvěřitelně cool. Akční scény jsou dotaženy k naprosté dokonalosti, ten vetší rozpočet je prostě vidět a je to dobře. Záporáci jsou asi lepší, mnohem nebezpečnější, než v prvním díle, ale chybí jim taková ta znepokojivost. Prstořez a jeho gang byli banda ultimátních pošuků. Dvojka ale určitě válcuje skvělou už tak skvělou jedničku. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Děsivá představa o budoucnosti. Až dojde ropa, krev země, vypukne válka. Jen stěží si dokážeme představit život jako pouštní lidé. Zabíjet jeden druhého, aby mohl člověk přežít. Tento snímek vystihl post - apokalyptickou budoucnost lidstva. Šílený Max je opravdu šílený. Nebezpečná závěrečná akční honička brala dech. Mel Gibson sice toho moc nenamluvil, ale za to předvedl bravurní výkon. Akční film , kde hrdina není nesmrtelný a neporazitelný. Ale ze všech sil bojuje do posledního dechu. Na začátek 80 -tých let to není špatné. Tehdejší tvůrci měli, řekl bych, reálnou představivost. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Dych berúci postapokalyptický akčňák, pri ktorom cítite všadeprítomných prach až vo vlastných ústach. Perfektne vytipované lokácie, dynamický a silnou atmosférou vybavený dej, unikátne akcie s autami. Ešte o triedu lepšie než veľmi dobrý prvý Mad Max. Čo by som dal za to, zhliadnuť to na veľkom plátne! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Perfektní, akční sci-fi přesně jak ji mám rád. Už začáteční prolog je úžasný (kam se někdy hrabou ty dnešní), shrnutí důležitých událostí z prvního dílu spolu s výjevy jakýchsi válek, které způsobily konečný úpadek civilizace, jak ji známe. Hned po něm následuje skvělá, automobilová honička s úchvatnými kaskadérskými kousky. Setkáváme se s Maxem, který shání benzín (jako všichni ostatní). Má štěstí. Poblíž je kolonie, která vlastní ropný vrt. Jenže nic není zadarmo... ()

choze 

všechny recenze uživatele

"...a v tomto víru zkázy byli obyčejní lidé zničeni a vyřízeni... " Výpravný a svižný akční film s drsným hrdinou, sympatickou komickou postavičkou (výborná je scéna, kdy Spenceovi ztuhne při sledování znásilnění ten jeho přiblblý úsměv na rtech), patřičnou dávkou brutality, akce a humoru, přičemž závěrečná honička je jedna z nejlepších, jaké kdy byly natočeny. Podobně jako režiséři jiných volných trilogií, které začínaly na přelomu 70. a 80. let jako ultralevné amatérské počiny a pokračovaly několikanásobně nákladnějšími studiovými remake-sequely v 80. letech jako Coscarelliho Phantasm či Raimiho Smrtelné zlo, i Miller řácky šlápl na plyn, aniž by se přitom ale výrazněji zpronevěřil originálu. I když byla trojka Šíleného Maxe pro mnohé zklamáním, myslím že si tahle série dokázala udržet velice dobrou úroveň (hlavně se díl od dílu výrazně vyvíjela) a i třetí díl válcuje většinu ostatních žánrových kousků, většinou levných italských napodobenin nebo Pyunových cyborgáckých béček. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Ve své době šlo o nejdražší film produkovaný v Austrálii. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy probíhá souboj o tahač s cisternou, jeden z nájezdníků pomocí kotvy vytrhne dveře Maxova (Mel Gibson) tahače, načež v dalším záběru je vidět na podlaze Maxova vozu sedící muž, pravděpodobně člen štábu. (Jirka_Globus)
  • Když gyrokoptéra odlétá se dvěma lidmi, jeden z nich je figurína, protože dva lidé by byli pro stroj příliš těžcí. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama