Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola super, bavilo ma to, nebola tam ešte taká apokalypsa, vlastne tam nebola vôbec a nebolo to až také sci-fi. Navyše koniec bol šokujúci a napínavý. Tento diel už je nudný postapokalyptický nedorobok, ktorý ma nebavil. Ten piesok a nič iné, bolo mi z toho až zle a potil som sa aj v klimatizovanej miestnosti. Že by to bol nejaký trhák čo jednoducho musíte vidieť, to v žiadnom prípade. Jedná sa o klasické béčko, ktorých vtedy vznikalo požehnane a na ktorých moja generácia vyrástla. Ak teda premýšľate nad pokojnou sobotou doma u televízie, pripravte si v mikrovlnke popcorn, otvorte si pivo a hurá si nájdite na pozeranie niečo iné. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Punk pronikl i do tohoto dílu a je to dobře. Padouši zůstali stejně barbarští a ujetí a lační po krvi a naftě (něco jako postavy seriálu Dallas), jen Mel Gibson poněkud dozrál. Pořád v něm bublá vztek ze ztráty manželky a svého miminka, ale už se docela adaptoval. Nyní se uspokojuje dlouhými přojížďkami po širé australské krajině a pro litr nafty by zazpíval i klezmeru. A tak se stane, že se mu do cesty připletou dva svárlivé elementy. Zdroj nafty a "dallasští". Film pozbývá poetičtějších prostojů, které jsme zažili u prvního dílu a tím je daleko koukatelnější. Chápu, že je považován za nejlepší z celé série. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Dych berúci postapokalyptický akčňák, pri ktorom cítite všadeprítomných prach až vo vlastných ústach. Perfektne vytipované lokácie, dynamický a silnou atmosférou vybavený dej, unikátne akcie s autami. Ešte o triedu lepšie než veľmi dobrý prvý Mad Max. Čo by som dal za to, zhliadnuť to na veľkom plátne! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Jeho lidé stříleli po všem z kuše, myslel si že je to známka punku, ropnou touhou připomínal G.W.Bushe, myslel si že je to známka punku, do nádrží cpát ji chtěl a taky do sudů, myslel si že je to známka punku, oblíkal se přitom jak kluci z gay klubů, myslel si že je to známka punku...“ Humungusi, Max ti rychle vysvětlí, že punk je jinde.. Dramaturgicky a vůbec technicky mnohem sebejistější než jednička, několik originálních nápadů (brána z autobusu, pes na spoušti), kostyméři, co se moc nepředřeli a kaskadérsky náročný závěr s cisternou jedoucí na turnaj plážového volejbalu. Zkrátka solidní mustr pro další tvůrce béčkových explicitních postapokalyptických kousků, v nichž pod nánosy bláta či písku krev zasychá rychleji. „And the Road Warrior? That was the last we ever saw of him. He lives now... only in my memories.“ ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Oh boy, tomu říkám jízda až srdíčko usedá. Oproti jedničce (která působila jako parodie sama sebe) se zde nachází uvěřitelný fikční svět, větší rozpočet, promakanější výprava, pravděpodobnější scénář, napětí jako bič a taky konečně sympatické postavy. Bruce Spence je zlatíčko od hadů až po nádherný předkus a kdo by nechtěl malé bojovné děťátko s bumerangem domů na hraní. Mel nemluví a krvácí a tak je to asi taky dobře. Celkově velmi pohledný zástupce kategorie filmů "guilty pleasure", u kterých se člověk až zase tolik nestydí, že se na ně dívá. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Americké trailery se stejně jako u předchozího dílu soustředily výhradně na akce a bouračky a Mela Gibsona (Max) ani nezmínily, protože ho tehdy Americe znal jen málokdo. (ČSFD)
  • Pes, který se ve filmu vyskytuje, pocházel z útulku, a byl pro film vycvičen. Z řevu motorů byl však stále nervózní, proto se mu dostalo speciálních špuntů do uší. Po natáčení si ho ponechal jeden z členů štábu. (-bad-mad-wolf-)
  • Když gyrokoptéra odlétá se dvěma lidmi, jeden z nich je figurína, protože dva lidé by byli pro stroj příliš těžcí. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno