Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tak já teď opravdu nevím, jsem na rozpacích! Ten film měl být opravdu směšně akční nebo akčně směšný? Nebo tak nějak? Mel Džibsn (viz kouzelný dabing na Primě) ztratil scénář a improvizoval? Vernon Wells ztratil spoďáry? Fuj. Homomungus nebo co to bylo - ten herec je takový poleno, že mu radši zakryli xicht a nechali hrát jen maso od krku dolů? V roce 1981 si stále mysleli, že Punk Is not dead? A vůbec, nespletli se Village People při natáčení videoklipu? Řekl jim rejža, že točí film a ne reklamu na vrakoviště v Ohiu? A to děcko byl kluk, nebo holka? Mno, mám pár oblíbených guilty pleasure, ale tenhle film do nich nepatří. Už jen kvůli prostému detailu, že zadky tady špulí hnusný chlapi a ne Virginia Hey :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No pribehove asi nejslabsi dil, ale jelikoz je celej film jedna velka honicka, tak se zaroven jedna o dil nejzabavnejsi. Navic Gibson uz tu je precejen vetsi drsnak a budoucnost je tu vykreslena docela solidne. Jinak uz k filmu neni moc co dodat, daleko lepsi nez prvni dil, asi nejlepsi z cely trilogie a paradni atmosfera, takze slusny 4*. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Paradoxně teprve druhý díl řádně (v intencích béčkového filmu) představuje postapokalyptický wasteland, kde nevládne žádný řád, společná civilizace, ani smysl pro rodiny, vše se točí kolem pořádných bouráků a tedy šťávy, co je pohání. Max je schopný žoldák a za pár kanistrů benzínu se vrhne do automobilového souboje s celým ozbrojeným klanem pouštních pirátů. Osobně mi možná více vyhovovala jasnější dějová struktura prvního Mad Maxe, než "volnější" dvojka, ale celkově se jedná o trošku zábavnější, akčnější a snad i více vzrušující film... Poctivé osmdesátky, které ani dnes vyloženě neurazí! 6/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Podle hodnocení ostatních jsem předpokládal a i se tak trochu těšil, že mi tohle sedne víc jak slabý a průměrný první díl. Bohužel jsem se mýlil. Opět dávam slabé 3 hvězdy – čistý průměr. Rozdíly mezi tímto a předchozím filmem jsou, ale je mi to prd platný, když mě to neoslovilo. Oproti jedničce má tento snímek akci. No, čekal jsem jí více, ale nevadí. Podstatné je, že mě nezaujala. T5eba až konečné pronásledování - to bylo dobře natočené, nuda nebyla, ale furt jsem neměl pocit, že by nastala situace, která by mě vytrhla. Prostředí bylo zvládnuté dobře, atmosféra byla avšak nulová. Hudba celkem ušla. Mel Gibson mě zde teda bavil víc než v předchozím snímku, kde byl nevýrazný. Zde teda toho moc opět nenamluvil, ale to bylo asi součástí jeho postavy. Rozhodně má tato dvojka víc scén, které by mě mely bavit, ale mě to prostě nechytlo. Ani záporáci mě nějak neděsili. Vyloženě špatný film to není, ale víc jak čistý průměr to fakt vidět nemůžu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný postapokalyptický film s Melom Gibsonom z jeho známej série. Má výborný príbeh o skvelom vodičovi, ktorý v časoch blízkej budúcnosti, kedy vládne anarchia a nedostatok jedla a paliva bezcielne prechádza krajinou, v ktorej vládnu gangy a rozhodne sa pomôcť jednej civilizovanej osade s cisternou, ktorá je jedným mocným gangom ohrozovaná. So spracovaním som spokojný, film upúta už od úvodu a dobre sa naň pozerá celý čas, jedine by som viac ocenil, keby bol dej trochu rozmanitejší, pretože takto je až príliš priamočiary, no žiadny veľký zápor to rozhodne nie je. Hlavne, že postapokalyptická doba je zobrazená perfektne. Akcie tu nie je málo a je dosť dobrá. Väčšinu filmu tvoria skôr také maličkosti, pri ktorých dôjde k pár úmrtiam a nejaký ten útok na osadu, ale hlavnú pozornosť si bezpochyby zaslúži záverečná dlhá naháňačka s kamiónom, ktorá je plná skvelých zrážok, slušných kaskadérskych kúskov a výborných úmrtí. Táto scéna je rozhodne jedna z najlepších akčných scén s dopravnými prostriedkami, aká sa dá vôbec vidieť. S hereckým obsadením som spokojný, opäť výborný Mel Gibson, bezproblémové vedľajšie postavy a veľmi dobrí záporáci. Réžia a hlavne technická stránka sú prvotriedne, tu nie je čo vytknúť. Po nevýraznej jednotke prišla kultová dvojka, ktorá ovplyvnila celý postapokalyptický žáner. Veľká spokojnosť. Objektívna kvalita filmu- 82%, film sa páči mne na 76%. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Humungus (Kjell Nilsson) má ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 29 ráže .44 Magnum. Max (Mel Gibson) používá upilovanou verzi brokovnice VG Bentley. (dc125)
  • Bylo použito přes 80 aut. (ČSFD)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama