Reklama

Reklama

Miluji tě modře

  • Slovensko Miluji tě modře (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sympatický malíř a kunsthistorik, doktor David Bárta, se blíží Kristovým létům. Jeho život by už měl mít „ustálenou" podobu a pevné obrysy. Opak je pravdou. Právě teď prožívá Bárta docela smolné období. Dostane výpověď z Národní galerie, žije stále pod jednou střechou s matkou, posedlou jógou, nemá žádnou přítelkyni a nedaří se mu ani skvělý výtvarný projekt, který realizuje se svým bonvivánským otcem. A najednou je tu zlom! Ve výloze luxusního pražského klenotnictví objeví Bárta dívku Terezu, krásnou aranžérku - tajemnou, cudnou i vášnivou, prostě nevyzpytatelnou. Přitahuje ho nebývalou silou a jeho staromládenecký život je naráz vzhůru nohama. Tereza je dívka jeho snů – ale je tu ještě „ten" třetí – přítel Terezy, artista Igor, rapl a žárlivec, který nedokáže pochopit, že lásku si nelze udržet ostřím nože. Vztah Terezy a Igora pomalu končí, i když se to neobejde bez bouřlivých a citově vypjatých scén. Na Davidovi je, zda dokáže ustát všechny karamboly rozchodu Terezy s Igorem a zda si dokáže získat Terezinu přízeň... Není to lehké, protože Tereza jednoho dne záhadně zmizí... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (130)

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář napsal Jaroslav Papoušek před svou smrtí v roce 1995 a jeho záměrem bylo, aby film jako něžnou romanci z jiných časů a oslavu žen natočil jeho kamarád Miroslav Ondříček, který to také nestihl. Nevzpomínám si na nějakou dobrou českou poetickou komedii, ale tato obsahově prázdná ještě předčí 50 odstínů....A dorazily to sponzorské výrobky. Veškerý děj spočívá v tom, že dva muži nadbíhají nesympatické slečně a kolem jsou karikované postavy z uměleckého prostředí a celkem zbytečné postavy rodičů. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Pokud jde skutečně o scénář pana Papouška, pak buď někdo zasahoval do jeho zpracování (což si myslím), aby bylo aktuální nebo totálně selhala režie, což je taky možné. Na Nesvačilovou se dobře dívá, ale celý film neutáhne. Taková Medvecká zahraje cokoli a věříte jí to, ale má, bohužel, málo prostoru. Každopádně jsem vůbec nevěřil rozhovorům a zvratům. Bylo to dost divné. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kurňa asi se taky stanu uměleckým fotografem a budu fotit akty. Jo děvčata tu byla fajná, dobře stavěná, jen škoda, že ten příběh už nebyl tak skvělý. Místy neskutečná nuda a opruz, ale našlo by se tu i několik zajímavých momentů. Já osobně bych však zas až tolik dvojici Václav Jílek a Denisa Nesvačilová nehanil – hráli to, co jim dovolovaly jejich možnosti a zas tak katastrofální výkony nepodali. Nicméně se mi potvrdilo, že většina českých filmů (hlavně těch z poslední doby) je na podprůměrné úrovni. Zlaté československé kousky… ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy jsou určeny pro dva druhy diváků. Pochopitelně v první řadě pro dámy, které mohou sní, že jednou také potkají pana dokonalého. A pak pro nás ostatní, kteří bychom se směle mohli nazývat zoufalci, jako návod, jak by ten pan dokonalý měl vypadat a co pro to musíme udělat. Problém u těchto druhů filmů je ten, že hlavní hrdina v něm má vždycky štěstí a nakonec mu kráska padne kolem krku ať se děje co se děje. Uvědomělý člověk však ví, že tak to v životě nechybí. Tenhle film bohužel vybočuje. Jednak má dívka, jak už to tak bývá, chlapa a to debila a jednak, jak to taky tak bývá, hlavní hrdina nad ním slavně zvítězí a dívku mu ukradne. Takže, originalita nulová. Romantiky jsem v tom také neviděl tolik, spíše až v závěru. O komedii snad asi mluvit nebudeme, neboť tolik komediálních prvků tam bohužel není. Což je trochu s podivem od autora Homolků. Podprůměrný scénář a naprosto tragická hudba dělají taky své. Bohužel, od tohohle filmu jsem čekal víc. A samotného mě mrzí, že to nedopadlo. Jenže některé scény a i dialogy působí, když ne hloupě, tak přinejmenším úsměvně, jenže asi jinak, než tvůrci chtěli. Bohužel i tenhle film se tak po zásluze obarvil zde do modra. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Do reálného života až moc romanticky uhlazené a sladké, což ještě více znásobuje ta umělecká část filmu z prostředí galerie, focení, artistů. Takhle možná žijí herci a umělci v Praze, ale běžný člověk tak nežije, i proto je to pouze snová podívaná, ale přesto krásná. Restaurace žižkovské věže, Pražský hrad, zrzavá Nesvačilová to ještě umocňují. Jen ten sladkej klučina v hlavní roli (Václav Jílek) mi vadil. Ten byl sladkej až moc. [1933. hodnocení, 105. komentář, 38%] ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Praze a také v Olomouci na nádvoří univerzitní knihovny. (skudiblik)
  • Jaroslav Papoušek, autor a režisér filmů o rodině Homolkových a spoluautor Formanových komedií Hoří, má panenko a Lásky jedné plavovlásky, napsal krátce před svou smrtí v polovině 90. let romantickou komedii "Jedním slovem tě miluji modře". Nestačil už jí však realizovat. Chvíli si s myšlenkou režírovat tento film pohrával i slavný kameraman Miroslav Ondříček, finance se však nesehnali, scénář pak dlouho ležel ladem. Miloslav Šmídmajer, producent a režisér filmu Miluji tě modře, přizval ke spolupráci na scénáři spisovatele Pavla Brycze, nositele Ortenovy ceny a scénáristku Lucii Bokšteflovou. Za dramaturgického dohledu Miloše Zahradníka a Márie Dufkové vznikl upravený scénář, který je univerzální a přenosný do každé doby. (Zdroj: Bioscop)
  • Denisa Nesvačilová (Tereza) musela zvládnuť aj výškovú akrobaciu, nakoľko sa nepodarilo zohnať kaskadérku, ktorá by odpovedala jej výzoru. Režisér Miloslav Šmídmajer využil tiež to, že sa venovala modernej gymnastike. Denisa Nesvačilová sa neskôr nechala počuť, že ju všetko bolelo, mala spálenú kožu na rukách aj nohách a veľké mozole. Na posledných dvoch tréningoch od bolesti plakala. Nakoniec zvládla náročné kúsky vo výške 5,5 metra a bez istenia. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)

Reklama

Reklama