Reklama

Reklama

Miluji tě modře

  • Slovensko Miluji tě modře (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sympatický malíř a kunsthistorik, doktor David Bárta, se blíží Kristovým létům. Jeho život by už měl mít „ustálenou" podobu a pevné obrysy. Opak je pravdou. Právě teď prožívá Bárta docela smolné období. Dostane výpověď z Národní galerie, žije stále pod jednou střechou s matkou, posedlou jógou, nemá žádnou přítelkyni a nedaří se mu ani skvělý výtvarný projekt, který realizuje se svým bonvivánským otcem. A najednou je tu zlom! Ve výloze luxusního pražského klenotnictví objeví Bárta dívku Terezu, krásnou aranžérku - tajemnou, cudnou i vášnivou, prostě nevyzpytatelnou. Přitahuje ho nebývalou silou a jeho staromládenecký život je naráz vzhůru nohama. Tereza je dívka jeho snů – ale je tu ještě „ten" třetí – přítel Terezy, artista Igor, rapl a žárlivec, který nedokáže pochopit, že lásku si nelze udržet ostřím nože. Vztah Terezy a Igora pomalu končí, i když se to neobejde bez bouřlivých a citově vypjatých scén. Na Davidovi je, zda dokáže ustát všechny karamboly rozchodu Terezy s Igorem a zda si dokáže získat Terezinu přízeň... Není to lehké, protože Tereza jednoho dne záhadně zmizí... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (130)

angel74 

všechny recenze uživatele

Co se týká scénáře, větší paskvil jsem už dlouho neviděla. Jak již název snímku napovídá, film cílí především na ženy, proto absolutně nechápu, k čemu je tam tolik nahoty, jež dokáže zaujmout spíše mužské publikum. Když k tomu připočtu poněkud zoufalé herecké výkony téměř všech zúčastněných, tak potom mohu pochválit jedině Markétu Irglovou, která se postarala o kvalitní doprovodnou hudbu. (25%) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Umělci z Prahy museli být nadšení. Šmídmajer si zase nasadil klapky na oči a s naivitou sobě vlastní se podepsal pod film, který přihřívá polívčičku jejich nejotravnějším stereotypům. Vykreslil je totiž jako stádo dementních alkoholiků obklopených výhradně svlečenými ženami. Obstála pouze Irglová, bohužel se tam vůbec nehodí. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Do reálného života až moc romanticky uhlazené a sladké, což ještě více znásobuje ta umělecká část filmu z prostředí galerie, focení, artistů. Takhle možná žijí herci a umělci v Praze, ale běžný člověk tak nežije, i proto je to pouze snová podívaná, ale přesto krásná. Restaurace žižkovské věže, Pražský hrad, zrzavá Nesvačilová to ještě umocňují. Jen ten sladkej klučina v hlavní roli (Václav Jílek) mi vadil. Ten byl sladkej až moc. [1933. hodnocení, 105. komentář, 38%] ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Další z řady podprůměrných českých komedií, na něž divák zapomene dříve, než řekne "Denisa Nesvačilová". Je to film na nějaké pošmourné nedělní odpoledne, kdy není nic na práci anebo se člověku nechce dělat vůbec nic. Povedených vtipů se moc nedočkáme, to už více nahých žen, postava Taťány Medvecké mě vyloženě iritovala. Václav Jílek většinu filmu zmateně běhá po městě, ale aspoň je sympatické, že si dvě hlavní postavy vykají téměř celou stopáž. Aspoň, že se během natáčení narodilo pět dětí, to je pozitivní... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Už delší čas volám po tom, aby český film zanikl. Bez legrace. Teprve až klesne na dno, všechny české filmové instituce přestanou existovat, neumětelové, co jim filmařina nejde, ale seženou peníze, přestanou točit - a pak bude čas na obrodu. Do té doby to je a bude tragédie. Třeba jako Miluji tě modře. O tom, jak dopadají podobné lovestory o milosrtných trojúhelnících, není třeba příliš pochybovat. Mnohem víc jde o to, jak hrdina získá dívku srdce, jaká je atmosféra, nálada, prostě milostná poetika, aby na snímek mělo smysl jít třeba jako rande s holkou. Feel-good pocit snímek navazuje spolehlivě, to jo. Ale tím taky končí. Má to být komedie, ale vtipná prostě není. Z rozvržení postav je jasné, od koho se příval gagů očekává: Medvecké potrhlá matka s bindi na čele, vzývající svého guru, měla salvy smíchu vyloženě přivolávat; bonvivánský otec s radami do života a pak po kolenou prchající před některou ze svých múz také. A ono ne. Průšvih je taky, co se týká postav: Denisa Nesvačilová je sice kráska k pohledání, ale moc neumí hrát; Václavu Jílkovi pro změnu hraní jde dobře, jenže působí jako nekňuba než hrdina do romance. Jasně, volit mezi ním a Rosťou Novákem, není co řešit, ale těžko věřit, že by tak půvabné děvče jako Tereza neměla kolem sebe i někoho normálního. Nejlépe se tak kouká na Vladimíra Kratinu, jenž si na svém milovníkovi života zgustnul a natáčení si evidentně užíval. Aby taky ne, když mu scénář přihrál milenku s vizáží okouzlující Hanky Vagnerové. A hlavně: současní třicátníci takhle fakt nevypadají. Opravdu ne. Dialogy jsou skoro všechny absolutně nevěrohodné, situace nereálné a sklouzávají k trapnosti. Za všechno uvedu jen skutečnost, že po celý film, po celé dlouhé období namlouvání a scházení se si David s Terezou vykají a mluví bez výjimky spisovně. Tak určitě. Miluji tě modře je vizuálně opravdu hezký film. Hodně hezký. Nejen kvůli pěkným herečkám, ale krásným záběrům na Prahu a Olomouc, všudypřítomné hře s barvami a letní atmosféře. Jenže víc nic. Ach jo. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Jaroslav Papoušek, autor a režisér filmů o rodině Homolkových a spoluautor Formanových komedií Hoří, má panenko a Lásky jedné plavovlásky, napsal krátce před svou smrtí v polovině 90. let romantickou komedii "Jedním slovem tě miluji modře". Nestačil už jí však realizovat. Chvíli si s myšlenkou režírovat tento film pohrával i slavný kameraman Miroslav Ondříček, finance se však nesehnali, scénář pak dlouho ležel ladem. Miloslav Šmídmajer, producent a režisér filmu Miluji tě modře, přizval ke spolupráci na scénáři spisovatele Pavla Brycze, nositele Ortenovy ceny a scénáristku Lucii Bokšteflovou. Za dramaturgického dohledu Miloše Zahradníka a Márie Dufkové vznikl upravený scénář, který je univerzální a přenosný do každé doby. (Zdroj: Bioscop)
  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Denisa Nesvačilová (Tereza) musela zvládnuť aj výškovú akrobaciu, nakoľko sa nepodarilo zohnať kaskadérku, ktorá by odpovedala jej výzoru. Režisér Miloslav Šmídmajer využil tiež to, že sa venovala modernej gymnastike. Denisa Nesvačilová sa neskôr nechala počuť, že ju všetko bolelo, mala spálenú kožu na rukách aj nohách a veľké mozole. Na posledných dvoch tréningoch od bolesti plakala. Nakoniec zvládla náročné kúsky vo výške 5,5 metra a bez istenia. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)

Reklama

Reklama