Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi účinné antidepresivum vyvolávající někdy až stavy euforie s báječnou výhodou nemožnosti se předávkovat. Trochu slabší 7.a 8.série, přesto stále kult jako hrom a jeden ze vzácných případů, kdy dabing neposlal britský sitcom o úroveň níž. Nutno se ovšem naladit na frekvenci hochů z Trpaslíka a přitom oddaně uctívat Krále bramborových lidí. Best scéna, nejdokonaleji vystihující zvrácené povahové rysy ještě zvrácenější posádky Red Dwarf: Rimmer:„What are you doing?“ Kryten:„I.., I think I'm, uh, rebelling.“ (epizoda 7. ,Kryten, II.série). A komu se to nelíbí, ten je Mr.Tetchy.. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Máme dostatek jídla na třicet tisíc let. Zbyla však jediná čokoládička na dobrou noc. Zůstává ze slušnosti nedotčena." Milý britcom s vynikajícím Chrisem Barriem v roli Rimmera. Prvním třem sériím bych dal plné hodnocení, ale mám-li to hodnotit jako celek, musím říct, že postupem času kvalita přece jen klesala. ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

S tímto seriálem jsem se setkal ještě jako student SŠ až prostřednictvím vysílání ČT kolem roku 2000/2001 a díky kvalitnímu dabingu jsem si ho i náležitě užil. Shrnutí by se dalo označit jako výborný seriál + skvělé hlášky v podání anglického humoru - sirény nebo polymorf byly dokonalé díly. Nezapomenutelný vagabund Lister a jeho oblíbené kari, Rimmer s pýchou přesahující celou galaxii, vymóděný Kocour, kterému by mohla závidět kdejaká modelka dnešní doby a nakonec Kryton aka paní služka pro všechno. K tomu si připočtu jejich strasti a slasti při putování hlubokým vesmírem a to vše tvoří tento seriál nezapomenutelnou zábavou mých studentských let. (10/10) ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslíte si, že trčet ve vesmíru jako poslední člověk na světě obklopen hologramem Vašeho mrtvého nenáviděného kolegy, čímsi, co se vyvinulo z Vaší kočky, "inteligentním" palubním počítačem a uklízecím robotem musí být otrava? NEMUSÍ!!! Pro mě bez nejmenších pochyb ten nejlepší seriál, co se kdy objevil na televizních obrazovkách. Tak neuvěritelnou a nevyčerpatelnou fontánu hlášek už nám nejspíše žádný jiný seriál nenabídne. Příběhy Listera, Rimmera, Kocoura, Krytona, Holly a později i Kochanské jsou směsí geniálního britského humoru a nezapomenutelných scén, že si ani nedovolím vybrat jen jednu či dvě. Neříkám, že každický z 52 dílu byl skvostem (především ty bez Rimmera jsou nudnější), ale seriál jako celek je v mých očích vrcholem televizní seriálové tvorby. Takže nachystejte uzenáče ... P.S.: A jeste jedno privilegium si tento skvost drzi - nejlepsi cesky serialovy dabing vsech dob - snad jediny, ktery se mi libi vice nez original. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Naprosto ujetý sci-fi sitcom, který si utahuje snad ze všeho, co na zemi existuje. A to vše na korábu kosmické lodi, kde se dějí neuvěřitelné věci. Britové ukazují, že mají vytříbenější, zábavnější a jemnější humor, než americké slátaniny (ovšem na pramálo výjimek). Nejoblíbenější postavou zcela jistě Holly, následuje Lister s Rimmerem. Škoda, že poslední, hodně slabé řady strhávají trpajzlíka až do průměrných vod. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (176)

  • Tvůrci prozradili, že hlavní inspirací pro vznik seriálu byl film Temná hvězda (1974). (Fenk)
  • Tvůrci natočili dva závěry seriálu. Ten druhý, který jsme v televizi nemohli vidět, je možné najít na internetu pod názvem "Only The Good Alternate Ending". (Attta)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama