Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescaut (více)
Francie, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvůrci:

Alexis Lecaye

Předloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scénář:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (původní scénář), Charlotte Oubitza (více)

Hrají:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Julii je pětatřicet, má dvě dcery a právě se rozvedla, neboť její manžel odmítl dál snášet nelehké soužití s policistkou. Přeložení je pro ni velice potřebná životní změna, jmenovací dekret policejní komisařky v typickém francouzském maloměstě Meaux tedy vítá. Mnohem méně se tam však líbí jejím dcerám. Dosud se nevyrovnaly s otcovým odchodem a nové prostředí je ničím nezaujalo. Julii čeká čtyřiadvacet uniformovaných a devět civilních podřízených, s nimiž má v Meaux udržovat pořádek a prosazovat spravedlnost. Ne vždy se to daří – na velkou chybu jednoho ze strážníků narazí komisařka hned po příjezdu. Naštěstí je tu celá řada kolegů, kteří velitelku nejen podporují, ale i obdivují a dávají najevo, že by byli občas ochotni i nosit ji na rukou. Julie se tedy může ponořit do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, a začít při tom odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště… (TV Prima)

(více)

Recenze (159)

xaver 

všechny recenze uživatele

Další z francouzských krimiseriálů, tentokrát o ženě policistce ve vedoucí funkci. Hlavním kladem seriálu je především jeho věrohodnost, způsob jak jsou vykreslené jednotlivé postavy a jejich každodenní starosti, problémy s výchovou dětí, existenční problémy to vše jako pozadí vyšetřování závažných i méně závažných případů. Podobně jako u seriálu Žena zákona nechápu to nízké hodnocení. Tento seriál snese srovnání s kterýmikoli německými nebo americkými krimiseriály a mnohé z nich právě svojí věrohodností předčí. U tohoto seriálu se prakticky nesetkáte s debilními scénami, kdy celé policejní komando napochoduje předními dveřmi a pachatel jim uteče zady. Pak následuje nesmyslná honička, při které se zničí spousta aut, spotřebuje se spousta střelného prachu a teče spousta krve. Je vidět, že lze natočit dobrou detektivku i bez těchto nelogických a zbytečně vykonstruovaných scén. Kvalitní jsou i herecké výkony pro nás většinou neznámých herců. Proto dávám 4*. ()

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Kdy prosím Vás udělali z Motty černocha? :D Co si pamatuji tak jediný černoch v hlavní roli tam byl N'Guma, kterého hrál Mouss Diouff, ti distributoři by se taky jednou mohli na distribuovaný snímek podívat než k němu napíší oficiální text :-/ Jinak mě osobně se seriál líbí, aspoň sezóny co jsem zatím měla možnost vidět. Není to seriál, který bych ovšem sama vyhledávala, spíše jsem si zvykla se na něj kdysi dívat, když to mamka hltala a já jí musela sdělit co se tam odehrálo, pokažé když zrovna nebyla doma :D ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Titulní postava mi byla hodně sympatická. Nenechala jsem si ujít jediný díl. Nejsou zde žádné velké honičky a zbytečné přestřelky. Komisařka Lescautová byla obyčejná žena, která měla i své starosti a problémy a musela je řešit. Občas jsem se zasmála. Je to takový příjemný kriminální seriál. Nehledala jsem žádnou velkou hloubku a dostala to, co jsem přesně chtěla. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě špatný seriál, to ne, ale je to takové unylé a strašný nepoměr mezi hlavní hrdinkou a zbytkem ansámblu. Podřízení by chtěli, aby Julie byla napůl superhrdinkou, ale realita je taková, že ona je úplně normální ženská, co má starosti o své dcery a sem tam by si taky i ráda prožila milostný život s opačným pohlavím. Jsou zde chvíle, které jsou tak nějak uvěřitelné, ale je tu i hodně věcí, které jsou pravým opakem... ■ Tempo je na kriminálku leckdy až moc pomalé a děj je hodně takový nevýrazný - rozplizlý. Komisařka se snaží vypadat drsně, ale zároveň empaticky, to ale rozhodně v takové pozici nejde dohromady. V některých situacích to spíš vypadá komicky... ■ Viděl jsem zhruba třetinu všech dílů, přičemž ty starší jsou rozhodně zajímavější. Nebýt výše popsaného, tak by to mohl být krásný tříhvězdičkový průměrný seriál, ale takhle nemohu jinak... ◢ ■ ◣ (R) [52/100] ■ (K) [57/100] ■ (V) [51/100] ■ (♫) [53/100] ■ (E) Une femme d'honneur (1996 - 2007) ● Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei (1996 - 2018) ● Tatort - Der Fall Schimanski (1991) ● Le Gendarme de Saint-Tropez (1964) ● Kojak (1973 - 1978) ■ (DAB) [60/100] ■ (Č) 1 ■ (P) [2000 - 2005] [SD] [CZ] [49/100] ■ (CSFD) blackrainemma53(C) [49/100] ()

saluckaf 

všechny recenze uživatele

Ježíš Julie Lescaut je seriál na kterém jsem doslova vyrostla. Seriál je super jeden z prvních kriminálních seriálů kde je hlavní hrdinka žena, ale co víc je to i maminka dvou dcer. Její lidský a přátelský přístup k podřízeným je obdivuhodný. Je to bezva máma, bystrá komisařka. Véronique Genes odvedla výbornou práci role jí sedí jako prdel na kastról. Škoda jen, že se postupně původní tým rozpadl. První díly se mi líbí nejvíc, ale ty nové mají také své kouzlo. Můžu na to koukat pořád dokola. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (15)

  • V epizodě je na pohledu, který dostane komisařka Lescaut (Véronique Genest) od Sarah (Jennifer Lauret), adresa „Rue de République 20“ (tedy v překladu ulice Republiky č. 20). Když však zve komisařka o pár záběrů později na večeři svého přítele, tvrdí mu při diktování adresy, že bydlí na ulici Narcisová 43. (cundak)
  • Modrý Renault už je vedle popelářského auta, když se řidič vrací, avšak na dalším záběru, kdy řidič běží ke dveřím, modrý Renault teprve najíždí vedle popelářského vozu. (marcel5)

Reklama

Reklama