Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescaut (více)
Francie, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvůrci:

Alexis Lecaye

Předloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scénář:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (původní scénář), Charlotte Oubitza (více)

Hrají:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Julii je pětatřicet, má dvě dcery a právě se rozvedla, neboť její manžel odmítl dál snášet nelehké soužití s policistkou. Přeložení je pro ni velice potřebná životní změna, jmenovací dekret policejní komisařky v typickém francouzském maloměstě Meaux tedy vítá. Mnohem méně se tam však líbí jejím dcerám. Dosud se nevyrovnaly s otcovým odchodem a nové prostředí je ničím nezaujalo. Julii čeká čtyřiadvacet uniformovaných a devět civilních podřízených, s nimiž má v Meaux udržovat pořádek a prosazovat spravedlnost. Ne vždy se to daří – na velkou chybu jednoho ze strážníků narazí komisařka hned po příjezdu. Naštěstí je tu celá řada kolegů, kteří velitelku nejen podporují, ale i obdivují a dávají najevo, že by byli občas ochotni i nosit ji na rukou. Julie se tedy může ponořit do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, a začít při tom odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště… (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Julie Lescautová je má nejatraktivnější televizní hrdinka. Je nezávislá, přitažlivá, rozhodná... není divu, že jde ve Francii o jeden z nejoblíbenějších seriálů. A řada diváků jí má ráda i v Česku. Seriál i přes určitou jednoduchost nenudí, nejspíše pro kroniku života postav, která rovnoměrně doplňuje kriminální případy. Tato emancipovaná žena je zkrátka mou srdeční záležitostí... :3 (viděno s dabingem) ()

Tigran 

všechny recenze uživatele

Nejraději bych dal odpad, ale možná už ani ta jedna hvězdička není vzhledem k mé alergii k tomuto veledílu úplně objektivní. I když možná ano. Můžete mi někdo prosím (na kolenou vás všecky prosím!!) vysvětlit, co má být na tomto seriálu zajímavého a zábavného? Děj se v každém díle strašlivě táhne, dialogy jsou nudné stejně jako postavy, které jsou nezajímavé stejně jako vizuální zpracování. Tento seriál je jedním z důvodů, proč se už dlouho vyhýbám televizi. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ťažko by som si vedel spomenúť na necharizmatickejšiu a nesympatickejšiu filmovú policajnú komisárku ako je "Julie Lescautová". Táto ryšavá mužatka je tak fádna, nevýrazná a nudná, že to snáď ani nie je možné. Nechápem ako nejakého francúzskeho liberálneho žabožrúta napadlo, že sa stane ústrednou postavou sto jeden dielneho televízneho seriálu. V rámci chorej gender ideológie a pod tlakom feministickej lobby pristúpili ku tomu, že túto nezáživnú šeredu spravili šéfkou polície. * ()

roxy_ellen 

všechny recenze uživatele

Ale proč ne? Nejsem ten typ, který fandí kriminálkám, které jsou založené spíše jen na akci a nesnaží se šokovat hrůzostrašnými vraždami. Radši se podívám na pořádnou zápletku a umírněnější průběh. Radši si odpočinu u téhle kriminálky, u které se vyskytne nějaký ten vtip a normální lidské zápletky. ()

rjh odpad!

všechny recenze uživatele

Čisté zlo. Tenhle seriál by mohla používat CIA jako účinnější alternativu waterboardingu. Kdoví, jestli už ho nepoužívá. Jako vím že nejsem cílovka, ale stejně mi to nedá. Hlavní hrdinka je nesnesitelná. Nemluví běžným hlasem. Místo toho na všechny kolem sebe 24 hodin denně a sedm dní v týdnu ječí. Jednotlivé epizody postrádají děj. Přesto mají stopáž 90 minut. Subjektivně se ale zdají být daleko delší, skoro nekonečné. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (15)

  • Modrý Renault už je vedle popelářského auta, když se řidič vrací, avšak na dalším záběru, kdy řidič běží ke dveřím, modrý Renault teprve najíždí vedle popelářského vozu. (marcel5)
  • Hned na začátku nemá N'Guma (Mouss Diouf) ve voze Peugeot 405 kombi vnitřní zpětné zrcátko. Na místě vraždy ale už ve voze zrcátko je. (marcel5)
  • Na autě komisařky se dost často mění registrační značka. Zatímco u domu a i v pozdějších dílech je obvyklá 753AMG91, hned poté u popelářů je registrační značka s dvojkou navíc 7532AMG91, která se pak vyskytne i na stanici, u výjezdu, v márnici a v nemocnici. Registrační značka bez dvojky, tedy 753AMG91, se objevuje hned u školy, tedy po popelářích, později opět u školy a při únosu ve štěrkovně. (marcel5)

Reklama

Reklama