Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Evženův a Bohoušův sen proměnit místní rybník v atraktivní turistickou lokalitu se začíná naplňovat. Bude se stavět a materiál se zatím vezme z kravína. U rybníka vznikne rybářská bašta s ohništěm, návštěvníci budou chytat kapry a hned si je mohou upéct. Všem vesničanům pomáhá Balabán, Fuchsová se o něj stará, nosí mu dietní jídlo. Evžen zuří. V té době si Evženova rodina začíná budovat u dědy v podkroví nové místnosti. Ve vesnici se proslýchá, že si na to kradou materiál, určený na areál u rybníka. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (13)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka volně navazuje na druhý díl, kdy v tomto případě dojde na realizaci termínu "výhledově". Tahanice ohledně cihel a plnění kvartátů už jsou asi trochu mimo mojí generaci, ale co už, s tím už musím počítat :D. Díl nabere větší grády hlavně v druhé půlce, kdy už je stavba hotová, a příjede televize se svou reportáží. Zde bych navázal na komentář uživatele topi80, a přitakal mu v tom, že kdybych byl rybář, tak bych asi raději zvolil poklidnou atmosféru osamělého rybníka, jako byla ta v 2. díle, než ohlušující atmosféru, která spíše připomíná klasickou pláž. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Do lidí se musí natlouct, co je v jejich prospěch! Pak se hrnou!" Huml po tom, ako mu prebrali Fuchsovú sa potrebuje sústrediť na niečo iné a tak vymyslí masovú rybolovnú atrakciu lunaparkového typu. Do toho sa mu potomstvo so zaťom na čele pustí do prestavby povaly na letný byt a dobroprajní závistivci poštvú na vedenie obce, družstva aj jeho samotného kontrolné úrady. Vtipné, len tej dychovky a televíznych reportáží bolo ku koncu trochu moc. Štyri cihly od kravína. ()

Reklama

topi80

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOJLER: Zápletka kolem toho, kterak Bohouš "zachránil" Evžena od paní Dáši, načež Evžen musel sledovat, jak strašně moc by trpěl (minimálně stejně jako nový nápadník v podání Ilji Prachaře) byla vtipná. Ovšem, je tu nějaký rybář, který by vyrazil do toho slavného Kapřína? Já rybář nejsem, ale to bych asi raději seděl celý den s prutem u potoka, o kterém vím, že v něm žádné ryby nejsou. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vztah Fuchsové s Balabánem jen kvete, ale pan Huml naštěstí nemá moc důvodů k truchlení, neboť se plánuje vznik Kapřína, kterého je on hlavním aktérem. Navíc se zde ukazuje i typický český zlozvyk, kterým je křivé nařčení a závist. Naštěstí zde ale nevzniká žádné drsné drama a vše je nenásilnou formou vysvětleno ku prospěchu námi oblíbených postav. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Když Mrázek (Josef Větrovec) přeje Bohoušovi (Josef Kemr) ke svátku, tak ten odpoví, že toho dne je Bohuslavy a on jako Bohuslav to slaví až za čtyři neděle. Ve skutečnosti je toto rozmezí přibližně šest týdnů, jelikož Bohuslava má svátek 7. července a Bohuslav 22. srpna. (VN85)
  • V čase 21:05 použil skladatel Luboš Fišer stejný hudební motiv jako v rozhlasové hře „Astronauti“. (pávek)

Reklama

Reklama