Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

TheMe 

všechny recenze uživatele

Měl jsem příkazem od babičky dáno, že se musím koukat. Sérii dokumentu vysílali v pondělí večer na veřejnoprávní televizi. Už když jsem byl malé štěňátko, tak jsem nesnášel, když jsem něco musel a nebo něco měl dělat podle pravidel, která se mi nelíbila. Tady jsem si však kupodivu pouze sednul k televizi a nechal se unášet podívanou. Skvělé a úžasné! ()

MORION 

všechny recenze uživatele

Ohromujúci šesť dielny dokumentárny seriál pochádzajúci z dielne BBC, ktorý je zároveň najdrahším dokumentárnym seriálom (v prepočte za minútu) všetkých čias. (2005) Síce sa ešte stále nedá hovoriť o absolútnej dokonalosti, ale pri zohladnení roku natáčania a vtedajšie možnosti je po technickej stránke veľmi vydarený. O tej obsahovej sa pri dokumentoch BBC snáď ani netreba vyjadrovať. V súčastnosti roznodne najlepší dokumentárny seriál na danú tému! ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument BBC. Má krásné počítačové animace, které se mi na celém cyklu líbí ze všeho nejvíc a ukáže vám a řekne dost o životě dinosaurů i o nich obecně. Kdysi to byl můj naprosto nejoblíbenější ,, seriál" a měl jsem to i na VHSkách. Krásný zážitek a NEJLEPŠÍ dokument VŮBEC. Zaujme každého bez rozdílu věku. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi dlouhých jednadvacet let, než jsem dokument shlédl celý, do včerejška jsem z něj viděl jen nějaké fragmenty a musím přiznat, že mě děj na obrazovce okamžitě přikoval k televizi. Sjel jsem všech šest epizod bez pauzy a docela mě mrzelo,že už je konec. Detailní záběry na tlamy dinosaurů při krmení už sice úplně nevyhovují a chtěl jsem původně hodnotit jen čtyřmi hvězdičkami, ale musel jsem přidat pátý kousek za ten vztyčený prostředník do tváří Všemohoucího a jeho horlivých obdivovatelů. Tak dokonale kacířskou záležitost aby člověk pohledal. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

1. New Blood, 2. Time of the Titans, 3. Cruel Sea, 4. Giant of the Skies, 5. Spirits of the Ice Forest, 6. Death of the Dynasty, 7. The Ballad of a Big Al (Balada o Alosaurovi), 8. The Giant Claw, 9. Land of Giants, 10. Sea Monsters, 11. Sea Monsters - Into the Jaws of Death, 12. Sea Monsters - To Hell... and Back?, 13. The Making of Walking with Dinosaurs, 14. Big Al Uncovered ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Seriál Putování s dinosaury je nejúspěšnějším dokumentárním pořadem v historii. Celkový rozpočet seriálu činil 6,1 milionu liber, což je asi 360 milionů korun. (Dr.Okamura)
  • Na jaře roku 2000 se producenti pyšnili ziskem 38,8 milionu liber a seriál obdržel rekordní počet nominací na cenu EMMY, kterou je oceňována televizní tvorba. (Dr.Okamura)
  • Někteří dinosauři byli vytvořeni CGI počítačovou animací, v mnoha scénách se ale také objevují animatroniky, s jejichž pomocí se natáčel i snímek Jurský park (1993). (Triceratops)

Reklama

Reklama