Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia by si mali uvedomiť, že posledná polhodinka filmy nezachraňuje, pretože keď divák od nudy v prvej časti filmu takmer zaspí, ku koncu sa častokrát ani nedostane. Čo nieje opäť vina hlavných predstaviteľov, pretože Pitt sa vo svojej psycho roli naozaj vyžíval a keby prišlo na poriadnu thrillerovú zápletku skôr, uvažoval by som aj o vyššom hodnotení. 60%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Superhviezdna dvojica v klišoidnom, ale pútavom príbehu. Na film som sa tešil už necelý rok pred premiérou a rozhodne ma nesklamal. Sklamali ma snáď len jeho tržby, ktoré som pri vtedajšej popularite obidvoch hercov nečakal. Vynikajúca akčná dráma. Pridať tam ešte viac tej akčnej šťavy a mali by sme 5 * trhák. ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

The Devil´s Own byl pro mě výborným thrillerem..Bylo v něm snad všechno, ale určitě ne nuda. Nevím, ale tahle hra "kočka s myší" u které svědomí nejen zpytujete, ale hlavně si uvědomujete jaké priority preferuje vaše lidské JÁ, je naprosto něco neskutečně velkého. No a herecké obsazení jen doplnilo na celkové kvalitě. Takže moc nechápu to nízké hodnocení, ale jak jde vidět, každý má jiný vkus =) ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Do půlky filmu šlo o nadprůměrné drama, ale pak se to, klasidsky po vzoru hollywoodských klišé, zvrhlo. Nesmysl za nesmyslem. Mimochodem, zkusili jste si svázat ruce za zády? Prostě je nepodvlíknete a to jsem nadprůměrný sportovec. navíc v sedě a v autě. Přestřelka v garážích je další z mnoha... Rory netrefí v závěru na lodi ze dvou metrů Toma, ačkoliv předtím v garážích střílel ve tmě na dvacet metrů neomylně. Motivace milující tmavovlásky, která Roryho udá, je také proti logice. Chce ho zachránit a tak ho vydá policii? Aby šel do vězení na doživotí? Těch nelogičností je tam ovšem celá řada a nebaví mě se o nich dál zmiňovat. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Škoda, že mu nezůstala ty syrová syrovátka z irských scén po celej film. Jen co přijel do Ameriky, stal se z něj takovej nějakej hodňousek oholenej. Přesto jsem Bradu Pittovi jeho roli teroristy z IRA věřil a obzvlášť irskej přízvuk se mu povedl. Harisson Ford standardně standardní vzhledem k tomu, že to je typ role, které se mi zdají podobné těm, které v té době hrál. Scénáristicky posrané bylo to, že ho dali bydlet k policajtovi - to mohly vymyslet fakt jen nějaké choré hlavy a ve skutečnosti by nikdo nic takového neriskoval. Pak to tak nějak plyne a je to jakž takž chytlavé a pak je tady konec, kterej je takovej nijakej. A to je celej film. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • William Atherton mal pôvodne vo filme menšiu úlohu, tá však padla za obeť strihačovým nožniciam. V traileroch k tomuto filmu sa však jeho meno aj napriek tomu objavuje. (beso74)
  • Okrem filmovania v New Yorku a New Jersey sa filmovalo aj v Európe, a to v írskom Dubline či severoírskom Belfaste. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama