Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Co tímto filmem, v českém překladu TICHÝ NEPŘÍTEL chtěl básník říci, to opravdu nevím. Pustil jsem si jej náhodně, ale i tak jsem doufal, alespoň v přijatelnou jednohubku. To se bohužel nestalo. Tohle ale není ten případ, kdybych po celou dobu jeho sledování nonstop nadával, ale stále jsem si kladl na všelijaké aspekty tohoto počinu otázky PROČ? Abych to moc neokecával (což se mi nikdy moc nedaří), tak to CELÉ vyznělo DOZTRACENA. Máme tu nějaké dvě hlavní postavy, ale kdo je vlastně záporný a kdo kladný? Oba (jak Ford tak i především Pitt, který zde měl být spíše záporný) mi přišly fajn. Samozřejmě, máme tu spoustu scén a situací, abychom Pitta odsoudili na záporáka, ale režie ho pojala tak sebevědomě, že mi ho bylo ke konci strašně líto. Nějaké ty přestřelky tu máme, ale je jich málo. O tom to není ale. Není to ani thriller. Drama? To také ne. Celé je to strašně nevýrazné, ale ne tak abych se vyloženě nudil. Hltal jsem každou minutu, přesto na tom toho moc pochválit nemohu. Forda jsem si vcelku užil, Pitt také nebyl špatný, ale měl děsně napsanou postavu. Vůbec jsem mu jeho roli zabijáka nevěřil. Asi bych měl dát jen 1*, ale znám horší filmy, potenciál to mělo ale o dost větší. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Příběh, titul a herecké obsazení znějí lákavě, avšak to vše nenaplnilo mé očekávání. Standartní akčňák, který sice je na koukání, poměrně pobaví, ale nijak nezaujme. Harrison Ford odehrál svůj standart, Bradu Pittovi toho člena IRA nevěřím ani minutu a to co předvádí Treat Williams (kde že ty "Vlasy" jsou), no, radši bez komentáře. Akční scény jsou dobré, je jich však málo. Po tvůrčí stránce, scénář dobrý, režie průměrná (Alan J. Pakula toho natočil spostu lepšího). Když to tak vezmu sem a tam, je to poměrně dobrý film. Vy, co jste tenhle film ještě neviděli, klidně se podívejte, ale nic od něj nečekejte. ()

Reklama

Šindy 

všechny recenze uživatele

Tady by se hodilo jedno slovo - Nuda. Bohužel je tomu tak. I přes dobré herecké obsazení, film zrovna velkou zábavu nenabídne a jedna nebo dvě scény to opravdu nezachrání. K tomu všemu scénář děravý jako ementál a idiotské chování hlavních postav, vskutku už tak mizerný výsledek nezlepší. Už jsme opravdu viděli lepší filmy s Fordem a Pittem. O moc lepší... ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý film, kterému však jakoby cosi scházelo. Harrison Ford i Brad Pitt vypadají jako dobří Irové, Brad Pitt však trochu o něco víc. Obě hlavní postavy jsou kladné, což pro mě bylo příjemné překvapení. Čekal jsem vykreslení "dobrý policista vs. zlý terorista". Alan J. Pakula však naštěstí nemoralizuje. A tak nakonec jedinými lidmi, pro které je Rory Devaney terorista jsou britská a americká vláda. Rory alias Frankie totiž zabil 24 příslušníků britských okupačních složek, tudíž není terorista, ale bojovník za svobodu. Jen škoda, že se pojem "brutální terorista" dostal i do oficiální reklamy na film. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Zprvu to vypadalo na odvážný politický film s nečekaným obsazením (mladý Pitt jako terorista-noční můra milionu holčiček). Bohužel scénář je děsně blbý, režie rutinní a všední. No a herecké esa jaksi sami nevědí co mají hrát. Tichý nepřítel je film pro masové publikum, které má minimální znalosti o Severoirském problému (jenž sahá více jak století do minulosti). Film pro dětičky. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Okrem filmovania v New Yorku a New Jersey sa filmovalo aj v Európe, a to v írskom Dubline či severoírskom Belfaste. (MikaelSVK)
  • Brad Pitt chcel opustiť natáčanie filmu pre neustále prepisovanie scenára, pohrozili mu však žalobou na 62 miliónov amerických dolárov, a tak ho radšej dokončil. (beso74)

Reklama

Reklama