Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čistý priemer. A tam, kde vďaka známym ksichtom pridávam 10%, aby to dotiahli aspoň na 3 hviezdy, tu uberiem, pretože očakávania boli v čase vzniku určite veľké a sľubovali vyhrotenú konfrontáciu hlavných hviezd vedených pevnou rukou skúseného režiséra. Lenže tu sa úplne všetci nudili a odpracovali si povinnú 8 hodinovú smenu za pásom, aby vyprodukovali zameniteľný pásový výrobok. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Největší problém tohohle filmu je jeho průměrnost, herci se snaží jak mohou, ale prostě to na nic jiného než na průměr nestačí. Na vině jsou scénaristé a režie Pakuly. Ford v typicky kladné roli a Pitt je tu naopak v roli záporné. Sledujeme jejich měnící se vztah, který skončí přesně po Hollywoodsku..3* ()

Reklama

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film nikdy nezapomenu. Půjčili jsme si ho s kámošema poté, co nám týpek ve videopůjčovně řek, že to je pecka. Ještě lepší naž Pitt je prý ten Harrison Ford. Asi třičtvrtě hodiny jsme na to koukali a radši nikdo nic neříkal, pak to konečně někdo rozlousk v duchu: To je ale hrozná kravina... a bylo to konečně vyřešený:-) Takže jsem to ani nedokoukal, fakt mega nuda. ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Pitt hraje dobře, Ford možná ještě líp, ale co z toho, když to celý nikam nevede? Celej film je jedno velký nudný čekání na nějakou pointu nebo aspoň morální ponaučení, který pak ale stejně nepřijdou. Jestli bylo cílem Tichýho nepřítele ukázat nám, že terorista může bejt naprosto kdokoliv, bez rozdílu národnosti, pleti, nebo náboženství, tak to jediný se povedlo výborně. Znovu bych ale kvůli tomu těch 107 minut netrpěl. Rory: "They say the word peace, but at the end of the day, all they want is surrender." ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem se k tomu přes Forda, s tím, že to bude podobně laděný jako Uprchlík. Je to úplně jiný, dost se to táhne, Brad má naštěstí výbornou roli, která mu opět sedne jak hrnec na prdel, na Zadek, mám na mysli, a Harik v tom parádně sekunduje. Oba dokupy dávají smysl, a jak si tak ťapkaj dějem, dostávám pocit, že Tichý nepřítel je výborný film, snad trochu nedoceněný, každopádně dnes po asi 5x shlédnutí jsem oprávněn na závěr udělat závěr, že: Je to dost dobrý, bez keců doporučitelnej biják kterej má hloubku, děj, figury a styl. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • William Atherton mal pôvodne vo filme menšiu úlohu, tá však padla za obeť strihačovým nožniciam. V traileroch k tomuto filmu sa však jeho meno aj napriek tomu objavuje. (beso74)

Reklama

Reklama