Reklama

Reklama

Otevři oči a naskoč! Čeká tě jízda tvého života. Je Štědrý večer, pravý čas na dobrodružství. A tebe čeká v podobě cesty, která se kroutí nahoru a dolů horami, klouže po ledových pláních a šplhá přes závratně vysoké mosty. Vítej na palubě polárního expresu, kde je během cesty podávána horká čokoláda rozvernými číšníky a dobrodružství čeká v každém vagónu. Režisér Robert Zemeckis vytvořil s pomocí hlasu Toma Hankse opravdovou vánoční klasiku. Společně vás zavedou do světa kouzelné animace. "Vidět, znamená uvěřit", tvrdí záhadný tulák, který tě doprovází na této fantastické cestě. Uvidíš skutečné zázraky" Vlak je připraven, tak neváhej a nastup! (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (610)

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajisté zajímavý vánoční experiment Roberta Zemeckise v produkci Toma Hankse, jehož snem bylo převést knihu Polární expres na filmové plátno. Výsledek je velmi pozoruhodný. Je to taková vánoční oddechovka o tom, že věřit v nadpřirozeno nemusí být někdy na škodu. Animace je naprosto úchvatná a děj je také velmi pozoruhodný. Mne se to prostě docela líbilo a zaujalo mne to, a proto dávám čtyři hvězdičky. A nezáleží na tom, jestli jste malí nebo velcí, prostě chvilku vypněte myšlení a zakoukejte se do tohoto filmu. Mne to naprosto uchvátilo a velmi se mi to líbilo. Proč se na chvilku nepřeměnit na dítě a nesnít spolu s dětskými postavami filmu tento nádherný sen? Tak přijměte pozvání k nevšednímu výletu do fantazie a určitě se nebudete nudit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl na štedrý deň, takže asi preto štyri hviezdičky. Inak celkom vydarená už tretia spolupráca Z+H, na ktorej kvitujem, že je tu Hanks iba v digitálnej podobe. Vizuálne absolútne úchvatný dynamický film s vydareným severným pólom a tragickým Santa Clausom, ktorý v našich končinách dopláca na postavu Santa Clausa. Mimochodom v Európe by sa malo vyjasniť, kdo a ako nosí darčeky, aby sme nemuseli stále počas vianoc pozerať v televízii americké televízne filmy so santíkom. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

americká pohádka o vánocích, S. Clausovi a hlavně o dětech, určená těm, kteří umějí snít. závidím všem, kteří měli možnost zhlédnout toto výtvarné dílo v IMAXu, protože to musí být fantastická jízda. i pro dospěláka. přesto musím poznamenat, že dětem se film líbil i takhle. a oni by možná dali hvězdy čtyři. a tak já je dám, vždyť je to film pro ně! ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Byla jsem na Polárním expresu v Imaxu a musím říct, že mě dostal. Prvních deset minut jsem byla fascinovaná 3D technologií, protože to, co dokáže, je v pravém slova smyslu zázrak. Jsou tu sice hloupoučké a mravoupoučné dialogy, ale... Ale je to po dlouhé době první film, co mi dal zapomenout na starosti dospělých a já se cítila jako by mi bylo zase deset. Tak kouzelná je atmosféra (nejen vanoční-filmová, ale i vánoční okolo - je dobré si před shléhnutím a nebo po projít vánoční Prahu) a vizuální dokonalost, která vás prostě uchvátí. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že jsem po stránce grafické zatím nic lepšího neviděla! Realističnost postav je velmi povedená, z dálky či s krátkozrakým pohledem, až k nerozeznání od reality (pokud se nemýlím tak herci byli předobrazem a následně prošli procesem digitalizace a "vylepšení"). Po stránce obsahové je to něco, co prostě nedokážu skousnout. Ne a ne, Santové a brutální komercializace Vánoc, není nic pro mě! Pár "honosnějších" myšlenek bylo trochu naťuknutých, ale velmi velmi pofidérně a jen, aby byl děj emocionálně a sociálně korektní a samozřejmně lehce výchovný pro americké dětské obecenstvo. U nás asi film moc nemohl uspět, bavit se mohlo spíše starší obecenstvo, které se jaksi-taksi trochu orientuje ve faktech, nebo "moderní a amerikanizovaní" mladí občánci. Uznávám, že bez oné dokonalé grafiky bych dala nejspíš * max. **.. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Spolu s reklamní kampaní stál snímek ohromných 270 milionů amerických dolarů, a proto byl první víkendový výsledek 23,3 milionu dolarů obrovským zklamáním. Filmu také nepomohlo, že byl uvedený více než měsíc před Vánoci, resp. 10. listopadu. Nakonec se z něj stal vytrvalý běžec a v "top 10" zůstal až do konce roku, přičemž nasbíral více než 140 milionů dolarů. (imro)
  • Na konci snímky sa po záverečných titulkoch objaví fotografia a nápis: "Venované pamiatke Michaela Jetera". (MikaelSVK)
  • V scéne, keď si hlavný hrdina dáva do vrecka rolničku, je možné počuť, ako mu z vrecka vypadla. (Raketoplan)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Batman a Superman digitálně animovaní

Batman a Superman digitálně animovaní

04.09.2007

Chvíli v tom byl docela slušný chaos. Když studio Warner Bros. oznámilo, že hodlá už příští rok odstartovat natáčení Justice League of America, komiksoví fanoušci začali střihat ušima. Co to, co to?… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Já se vrátim! Nebo ne?

Já se vrátim! Nebo ne?

14.11.2006

Když se Arnold Schwarzenegger, někdejší nejlépe placený herec Hollywoodu, opětovně stal guvernérem státu Kalifornie, početné zástupy fanoušků opustil i ten poslední zbytek naděje na jeho comeback.… (více)

Reklama

Reklama