Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Magda Vašaryová ako Tereza Buriánová, špiónka v prospech hokejového reprezentačného mužstva. Udržať si chladnú hlavu aj v "ľadovom prostredí" je však ťažká úloha. Konkurenčné fínske mužstvo vedie kanadský tréner Tommy Donberg (Karol Strasburger), ktorý má pre ženy evidentnú slabosť. Terezu už pozná a špionáž sa začína služobnou cestou v Helsinkách. Tommy má však ďalšie známosti, ale do hry vstúpia naozajstné city a Tereza sa javí ako zdatný "krotiteľ"... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

zette 

všechny recenze uživatele

Ze zlateho MS 85 v Praze chteli tvurci neco vytezit a natocili slataninu, ktera bude na uspechu hokejistu parazitovat. Aby se dostali i za hranice, vytvorili nesmyslny scenar a zapojili finskou produkci. Z Helsinek si samozrejme, zcela zbytecne odskoci i do nedalekeho Leningradu... Jiny smysl tohoto filmu nevidim. Abych videl skutecne hrace v zapase, na to radeji pouziji youtube, nez tenhle film. ()

yntelygent 

všechny recenze uživatele

Trochu nesurody pokus o komediu s hokejoveho prostredia.Dve hvezdy za autenticke zabery nasich ceskoslovenskych hokejistov,vtedy skutocnych hviezd svetoveho hokeja,a hudbu M.Kocaba.Ale namet mi pride trochu diskutabilny,vzhladom k mojmu veku tu dobu dobre pamatam a preto viem,ze nasa hokejiva reprezentacia nebola odkazana na nejake spionazne sluzby o superoch.V tych casoch sme totiz hrali majstrovstva sveta na jeden tazky zapas - proti Rusom. U ostatnych islo len o to ci im dame 5 alebo 7 golov... ()

Reklama

Pat_rick_fan 

všechny recenze uživatele

Vrcholy filmografie pani Poledňákové nie sú moje šálky batch brew, ale mám voči nej veľký rešpekt ako príjemne vystavala príbehy, ktoré vedeli (a dodnes vedia!) zabrnkať na struny obom našim národom. Mňa subjektívne ale najviac bavil tento bizár "o ničom", ktorý má v sebe tak veľa: 1. československý pokus o romantickú komédiu 2. nechcený/chcený erotizmus hokejového družstva, ktorý spoza mláky závidi aj Top Gun 3. Krásnu Magdalénu Vášaryovú ako slovanskú Bridget Jonesovú 4. popkultúrny sentiment 80-tych rokov, ktorý tak krásne starne. Banálny príbeh o ženskej / mužskej zamilovanosti v milo chaotickom a nelogickom podaní, ktorý bavil. Hlava hovorí 2 hviezdy, srdce chce 4, takže na ČSFD pôjdu 3 :) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Takový míšenec o čtyři roky starší legendy expedice Idiksep a překvapivě, pozitivně, kosmopolitně a otevřeně formulované výpovědi problematickém vztahu monogamisty a socialistické ženy. Film má hodně bídné hodnocení a dočkal se i kritických ohlasů. Jenomže na svou dobu je mu nutno přiznat jisté v čs kinematografii nečekané kvality. Tak předně, téměř celý je veden v anglickém dialogu. Nejsem schopen to tvrdit jistě, ale připadalo mi, že jak Magda, tak Karol nejsou nadabováni. Magda má takovou roztomilou školní angličtinu, Karol mluví takovou jednoduchou internacionální se snaživým emerickým přízvukem. Ani jedno mě neuráželo, ba naopak. Postavy hrané Júliusem Satinským a Václavem Postráneckým jsou alter egem svých postav z Idiksepu, film výborně oživují a rozveselují (narodíl od tří tet, ty tak vtipné nebyly). Ovšem prim hraje životní moudrost Miloše Kopeckého, jemuž ostatně patří i závěrečné slovo (bez tohoto dialogu by nebylo jasné, jak film dopadl. Následující jsou též jen moje nepodložené domněnky: Takto si scénář chytře vynutil divákův souhlas s tím, že Tereza odletí, ale ve filmu to neukáží, a tak přeci neemigrovala...). Magda se docela dost svléká, i když občas je částečně mimo zorné pole kamery (scény ve sprše, rozostření a odstup u nuda koupání), takže snímek nepůsobí sprostě, ale odpusťte mi to, docela vzrušivě (šest let po Postřižinách). Sportovní fanoušci zajásají, jsou tu kombinovány reálné záběry ze zápasů ČSSR, SUOMI a SSSR, scény s Postráneckým a Satinským na střídačce jsou moc zdařilé (trik anebo to dotáčeli do záběrů ze skutečných zápasů?). U mě dost dobrý. ()

Janiska 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci , 4*, prostě nemožně romantická duše, prostě láska je láska, Straburger je pohledný chlap a Magda tak zoufale zamilovaná .Dámy ruce na srdce, nepoznaly jste se trošičku? Myslím, že základní zápletka neni až tak moc od života, láska přece zblbne spoustu lidí. Z dnešního pohledu je sice perspektiva možného cestování za socialistické hranice trošku úsměvná "Máš doufám pas?" Taky jsem dlouho nemohla uvěřit , že se Tereza-Magda mohla tak rychle naučit " engliš", ale pak jsem potkala příbuznou a viděla na vlastní oči, že to možné je , pokud je motivace a nadání pro jazyky, .....o)))). A taky mě napadá, škoda, že si paní režisérka tenkrát nevybrala pro roli kanadského trenéra pana Brzobohatého, taky pěkný mužský....nebyl by ho problém nadabovat .... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Na filme spolupracovalo aj fínske štúdio Lunaris. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama