Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Průměrný film. Takový romantický oddechový snímek po obědě. Snaží se vykreslit státníka, který není ve skutečnosti jen povrchní politik, ale také muž se srdcem a lidskými touhami. A musím říct, že Douglas mi na tuto roli sedne jako ušitý. On the other hand, ani on se svým hereckým talentem to nezvedne z průměru. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Ameriko krásná, záříš jako hvězda jasná....tohle bylo v nějakým filmu....kromě závěrečného klišoidního proslovu amerického presidenta, neni nic na snímku co by znamenalo vytržení z čistého lehce-nadprůměru...a to vlastně musíte mít ještě rádi klišoidní proslovy!!!!...mě se líbil!!..znaměnitému obsazení vévodí jednoznačně Anette Bening!! a Michael Douglas je solidním sparingpartnerem!!!.poctivých 60%!! Jednou větou: Když překonáte začátek filmu, kde nebudete pravděpodobně vědět která bije, film se vám odvděčí solidní atmosférou Bílého domu!! ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Romantická komédia v štýle Franka Capru z pera Aarona Sorkina (Moneyball, Social Network, Jobs). Nedocenená oddychovka ukazujúca, že aj najmocnejší muž sveta je iba človek, ktorý túži po láske. A vďaka šarmantnému Michaelovi Douglasovi tomu všetci na dve hodiny chceli aj uveriť. Sympatický počin s vynikajúcimi hereckými výkonmi, veľkou dávkou humoru a takmer rozprávkovou atmosférou, kde je možné aj to, že vrcholný politik riskuje hlasy voličov kvôli sympatiám jednej ženy. V podobnom svete by som chcel žiť. 5 nominácií na Zlatý glóbus. velmi pekná romantická komédia so skvelým hereckým obsadením,inteligentným humorom a znesiteľným sentimentom. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Podle mě je největším problémem tohoto filmu ústřední pár. Hlavní hrdinka je neskutečně nesympatická a za celý flim mi k srdci rozhodně nepřirostla. Úplným opakem je pak Michael Douglas jako prezident USA. Ten je totiž sympatický až moc. Jeho prezident z lidu je těžce uvěřitelný a působí až propagandisticky. Vrcholem všeho je pak jeho dcera, která je sice obdivuhodně slušně vychovaná, leč je zřejmě dementní. Ale abych jen nekritizoval, scéna, kdy prezident objednává kytky po telefonu byla docela vtipná. A na konci filmu řekne pan prezident hned 2 sprostá slova! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neplánovane som zachytil iba druhú polovicu tejto romantiky v Bielom dome a som vcelku spokojný. Ústredná dvojica je dobre vybraná, prezidentský tím uveriteľne zohráva úlohu dobre namazaného mechanizmu, ktorý identifikuje a vyhodnocuje záujmové vektory amerického politického života a boja. Dobre sa mi počúvali nielen starostlivo napísané dialógy, ale aj vkusná hudba, takže tri hviezdičky bez pochybností. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Počas zimy, v ktorej sa film odohráva, by bolo nemožné dostať ruže z "Ružovej záhrady". (Arsenal83)
  • Camp David je absolútne zakázaný pre verejnosť a médiá. Scénografi pri navrhovaní scenérie tohto miesta využili fantáziu a súkromné ​​fotografie z éry Richarda Nixona. (Arsenal83)

Reklama

Reklama