Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pojďme se znovu zaposlouchat do nesmrtelných písniček jako „Šššš, Pátá, Včera neděle byla, Náhrobní kámen, Hvězda na vrbě, Stín katedrál, Já budu chodit po špičkách, Řekni, kde ty kytky jsou, Mně se líbí Bob, Oliver Twist…“ v úspěšném retromuzikálu Zdeňka Zelenky a Filipa Renče. Přenesme se zpět do času prosluněného léta roku 1968, kdy ještě všechno dýchá novou nadějí a hrozbu sovětské okupace si nikdo nedokáže představit ani v tom nejčernějším snu. Tři půvabné dívky – Tereza (Z. Norisová), Bugyna (B. Stanková) a Julča (A. Veselá) – z malebného pohraničního městečka se chystají k maturitním zkouškám, tři spolužáci – Olda (M. Kubačák), Tuřín (O. Šípek) a Drmola (P. Burian) – jim neobratně nadbíhají a tři záhadní cizinci – Šimon (J. Révai), Bob (J. Nosek) a Eman (Ľ. Kostelný) právě vystupují z vlaku, aby rozvlnili ospalou hladinu místních poměrů a očekávané obrátili v nečekané. Tak začíná příběh velké lásky, plný tance, splněných i nesplněných nadějí, a především melodií, které nelze snadno vymazat z paměti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (524)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepšíCh filmů Filipa Renče, kterého sice jako člověka moc nemusim, ale musim uznat že tenhle muzikál se mu povedl. Nic podobného a tak zajímavého zatím v poslední době nikdo nevytvořil. Atmosféra 60. let byla působivě navozena slibnými hity, slušivými kostými a dobovým interiérem. Herecké obsazeni je lákavé, ale herecké výkony nejsou nijak zvlášť dobré. Ale v té době se ještě neznámá Zuzana Norisová docela snaží a zpívaní jí jak lze slyšet jde. Ostaní nejsou se svými hereckými výkony niajk zajímaví, ale to se dá v muzikálu lehce zamaskovat třeba právě zpěvem nebo tancem. Děj je sám o sobě jednoduchý, ale o to historicky osudovější. Choreografie je povedená a svižná. U diváků tento film určitě uspěl, protože návštěvnost v kinách, alespoň co si pamatuju, byla slušná. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl na cesky pomery perfektni muzikal, z tech tusim 3 ceskejch, co sem videl, jednoznacne nejlepsi. Herecky obsazeni perfektni, to jak mlady herci, tak ty zkuseny a musim pochvalit Hanaka, kterej je tady fakt v pohode. Co se tyce deje, tak je celou dobu vtipnej, sviznej, pisnicky perfektni, stylizace taky a ty odskoky do studia jsou udelany opravdu zajimave, hlavne jizda na horsky draze. Vyslednej dojem tak kazi akorat zbytecne vaznej konec, klidne si to mohli odpustit. Jasnejch 5*. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

NE a ne a ne! To je děs!! Norisová a Révai -prostě neuvěřitelní herečtí neumětelové! Samozřejmě jim zdatně sekunduje sympaťák,ale neherec Hanák! Ta jedna hvězdička je pro paní Bohdalovou (a choreograf se taky snažil). -Musím si rychle pustit Starce na chmelu,nebo Pomádu,nebo cokoli,-jinak se zblázním! (před tímto filmem by vždy mělo přijít varování,že není vhodný pro muže nad pětatřicet,-takhle hysterický jsem už dlouho nebyl) ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Takový krásný, barevný, citů plný a romantický příběh, kterému k dokonalosti, jaké dosahují podobně laděné příběhy z dílny Rosamunde Pilcher, chybí jen to, aby se ti krásní mladí lidé nakonec vzali. Ufff, prznění nostalgie reklamou. Jediné co jakž takž v tomto šlaku funguje jsou ty hudební klipy (a stejně původní verze písniček s opravdovým soundem šedesátek jsou lepší). Snad se dochovalo dost knih, novin a filmového materiálu, aby znovuoživení reálií a atmosféry roku 1968 mohlo být podstatně úspěšnější. Takhle mi to připadá jako vykořisťování tématu. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Je to rebel! Při zatýkaní tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil. Ehmm. Pardon. Zase jsem si spletl dveře, to víte, není Němec jako Němec, vemte si takovou Boženu Němcovou, rozenou Panklovou, a není rebel jako rebel, vemte si takového Máchala. Avšak nevadí, Renčův kultovní, nebojme se toho, vždyť má ku dnešku přes dvaadvacet tisíc ohodnocení; tedy Renčův kultovní muzikál jsem též kdysi viděl, tudíž mám právo komentovat. Pakliže se tedy nic nezměnilo, třebas to, že komentář může být sepsán nejpozději týden ode dne, kdy byl film viděn, to bych to právo neměl. Co však na tom, právo sem, právo tam, vůbec na něm nezáleží, mám jej tak jej mám, nemám tak nemám, budu za rebela. Bez příčiny? Rebelie bez příčiny? Možná. Možná se chci jen vypsat z morální kocoviny; z jaké jiné bych se též jako abstinent mohl chtít vypsat? Třebas však mám, co říct, to se pozná, až budeš finišovat, projdeš mou dráhu, uzříš poslední tečku, která přijde - teď. Ne, dělám si srandu, budu psát dál, dokonce i na interpunkci, kterou jsem kdys nesnášel, nesnesitelnější už byla jen diakritika, nerezignuji, a to jen pro tvé pohodlí, ctěná návštěvo, nemusela by ses tudíž zlobit za ten nedospělý žertík, na nějž snad nemohla"s ani skočit. Nebo jo? Dostal jsem Tě? Ne, nedostal. Tomu nevěřím. Maximálně jsem Tě dostál do svízelné situace, čteš, čekáš: bude něco, nebude, má mě rád, nemá mě rád? Mám, moc; co jsem to chtěl, už vím, mám moc, prý dokážu uplést z hovna bič, už mnohokrát jsem se sám sebe otázal, kde jsem k tomu nadání přišel. Vlastní úsilí, dostalo se mi umu shora, podivná hra osudu, kombinace všeho představitelného i nepředstavitelného. Kdoví? A co Jan Tleskač, a co Filip Renč? Jak k tomu přijdou, že oni z hovna bič nepletou? Nebo možná upletou, ale rozhodně s ním nezapráskají tak jako já. Život není fér, co chlapci? Chtěli byste, ale já vás to nenaučím. Važte si svého, ty Jeníčku můžeš projektovat ten svůj antigravitační bicykl, Filípek si natočí chytlavý muzikál, jak by také ne, když šedesátky, to jsou panečku evergreeny, tak jakýpak bič, to je má hračka a nikoho jiného. Nepůjčím, nevyměním. Ani za ježka, ani za Zuzku, ani za Bětku, a za Jiřku už vůbec ne! A tady je ta slíbená tečka. Že je pěkná? Pěknější než onen otázník, který se tu vecpal proti mé vůli. Naštěstí mám sílu a odhodlaní jej zastavit. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (43)

  • Přítelkyně (Soňa Norisová) otce (Tomáše Hanáka) je ve skutečnosti sestra Terezy (Zuzany Norisové) (Amplifier)
  • V jednej scéne je spomínaná a citovaná kniha "Kamasutra", ktorá vyšla v roku 1969. Dej filmu sa však odohráva o rok skôr. (BlueNeon81)
  • Film se stal čtvrtým nejnavštěvovanějším filmem v kinech v roce 2001. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno