Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pojďme se znovu zaposlouchat do nesmrtelných písniček jako „Šššš, Pátá, Včera neděle byla, Náhrobní kámen, Hvězda na vrbě, Stín katedrál, Já budu chodit po špičkách, Řekni, kde ty kytky jsou, Mně se líbí Bob, Oliver Twist…“ v úspěšném retromuzikálu Zdeňka Zelenky a Filipa Renče. Přenesme se zpět do času prosluněného léta roku 1968, kdy ještě všechno dýchá novou nadějí a hrozbu sovětské okupace si nikdo nedokáže představit ani v tom nejčernějším snu. Tři půvabné dívky – Tereza (Z. Norisová), Bugyna (B. Stanková) a Julča (A. Veselá) – z malebného pohraničního městečka se chystají k maturitním zkouškám, tři spolužáci – Olda (M. Kubačák), Tuřín (O. Šípek) a Drmola (P. Burian) – jim neobratně nadbíhají a tři záhadní cizinci – Šimon (J. Révai), Bob (J. Nosek) a Eman (Ľ. Kostelný) právě vystupují z vlaku, aby rozvlnili ospalou hladinu místních poměrů a očekávané obrátili v nečekané. Tak začíná příběh velké lásky, plný tance, splněných i nesplněných nadějí, a především melodií, které nelze snadno vymazat z paměti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (524)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl na cesky pomery perfektni muzikal, z tech tusim 3 ceskejch, co sem videl, jednoznacne nejlepsi. Herecky obsazeni perfektni, to jak mlady herci, tak ty zkuseny a musim pochvalit Hanaka, kterej je tady fakt v pohode. Co se tyce deje, tak je celou dobu vtipnej, sviznej, pisnicky perfektni, stylizace taky a ty odskoky do studia jsou udelany opravdu zajimave, hlavne jizda na horsky draze. Vyslednej dojem tak kazi akorat zbytecne vaznej konec, klidne si to mohli odpustit. Jasnejch 5*. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepšíCh filmů Filipa Renče, kterého sice jako člověka moc nemusim, ale musim uznat že tenhle muzikál se mu povedl. Nic podobného a tak zajímavého zatím v poslední době nikdo nevytvořil. Atmosféra 60. let byla působivě navozena slibnými hity, slušivými kostými a dobovým interiérem. Herecké obsazeni je lákavé, ale herecké výkony nejsou nijak zvlášť dobré. Ale v té době se ještě neznámá Zuzana Norisová docela snaží a zpívaní jí jak lze slyšet jde. Ostaní nejsou se svými hereckými výkony niajk zajímaví, ale to se dá v muzikálu lehce zamaskovat třeba právě zpěvem nebo tancem. Děj je sám o sobě jednoduchý, ale o to historicky osudovější. Choreografie je povedená a svižná. U diváků tento film určitě uspěl, protože návštěvnost v kinách, alespoň co si pamatuju, byla slušná. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Filip Renč, Zdeněk Zelenka, Jan Drbohlav | Hudba: Kolektiv autorů | Distribúcia: Bontonfilm | Rozpočet: 35 miliónov Kč | Tržby: 626,051 $ || Nadštandardný talent Filipa Renča vidieť svet cez ružové okuliare, no zároveň realisticky je v Rebeloch nepopieratelným faktom. Námet je krute krutý, presne ten, na ktorý sme už od československých tvorcov zvyknutý - pretože vedia, že pohne dušou každého človeka, ktorí chcel byť slobodným. Renč zobral túto formulu, naiplantoval pár vizionárskych, ťažko amerických muzikálových čísiel, a vznikol hit, ktorý sa teší úspechu medzi milovníkmi muzikálu i nemuzikálu až dodnes. Niekomu sa to ale môže zdať miestami gýčovité, vtom vidím jediný dôvod nato, prečo sa z Rebelov nestal kult. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film mal byť komediálny muzikál? Zráža ho k zemi seriózna časť filmu. Film mal byť retro-drámou? Zráža ho k zemi šialená muzikálová vizuálna stránka. Film mal byť inteligentnou komédiou? Zráža ho k zemi humor, ktorý mal osloviť najmladšiu generáciu (Kamasútra a pod.). Mix žánrov, ale na jedno pozretie to nezaškodí. A Zuzana Norisová ... ()

svik 

všechny recenze uživatele

V této dá se říci "prozaické baladě" si Renč moc své jméno nevylepšil. Na tento film sem se jako kluk velice těšil ale byl jsem nepříjmně zklamán. Renč se velice zaměřil na barevnost a američnost pojetí filmu a to se mi z moc nelíbý jakoby tento aspekt utlačoval hlavní myšlenku neboli děj do postraní--a to je si myslím velice špatné pro film. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (43)

  • Film se stal čtvrtým nejnavštěvovanějším filmem v kinech v roce 2001. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)
  • Původní název filmu byl „Twist 68“, avšak v roce 1997 byly na trh uvedeny mobilní předplacené karty s těměř totožným názvem Twist. Filip Renč tedy vymyslel nový název Rebelové, kde ho zaujalo slovo „love“ na konci. (Muffino)
  • Ve scéně, kdy se holky loučí s Terezou (Zuzana Norisová) a přitom spěchají domů v dešti, Tereza má krásně učesané suché vlasy. Když však po střihu vchází do deště a začíná zpívat, jsou vlasy zmoklé. (skinny9)

Reklama

Reklama