Reklama

Reklama

My z Kačerova

(seriál)
  • Česko Kačeří příběhy (více)
USA, (1987–1990), 36 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Hudba:

Ron Jones

Hrají:

Alan Young, Russi Taylor, Chuck McCann, Terence McGovern, Frank Welker, Hal Smith, Hamilton Camp, June Foray, Peter Cullen, Tress MacNeille, Kathleen Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(100)

Strýček Skrblík a jeho tři synovci, Dulík, Bubík a Kulík. Kdo by neznal tyto kačery z Kačerova? Když Skrblík, lakomý milionář sídlící v honosné vile, zrovna nestřeží své peníze před zákeřnými Rafany, vydává se na výpravy za dalším bohatstvím. A jeho malí synovci mu v tom pomáhají po boku Rampy McKváka. Proti nim ale stojí dva silní protivníci, Magika von Čáry a kačer Hamoun. Jejich výpravy ale vždy dopadnou dobře a doma na ně už čeká paní Čvachtová a samozřejmě čas od času hostující kačer Donald. (Zoiberg)

(více)

Recenze (609)

Han22 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem začal tento seriál tahat a vydrželo mi to až do konce Všech 100 dílů jsem slupnul jako malinu a musím uznat že tenhle seriál si prostě zaslouží maximální hodnocení. Je v něm všechno - akce, dobrodružství, napětí, humor, sympatické postavy i morální ponaučení které nebije do očí za každou cenu. Skrblík, kluci, Kačka, Rampa, Šikula, Hamoun, Magika, Rafani se svoji mámou i ten suchý Johan jsou k sežrání. Výtky mám jen posledním cca 25 dílů, kde se do popředí dostávají pravěký kluk Bobo a potrhlý účetní Fenton, měnící se na Robokačera. Už jen proto, že se zde už tolik nejezdí za poklady a tyhle postavy si mě už tolik nezískaly. Nicméně zábava je to pořád. A přes veškerou snahu se mi nepodařilo v seriálu najít několik záběrů ze znělky, což mě docela zklamalo, protože třeba mimozemšťan ve vesmíru kradnoucí Skrblíkovi bankovku před nosem mě vždycky fascinoval a zajímal z kterýho dílu to je. ()

type_B odpad!

všechny recenze uživatele

Implementace kapitalistických symbolů do mladých myslí diváků TV. V ČR rozhodně aktuální v 90. letech po revoluci, kdy jsem seriál viděl i já. Vysoké hodnocení svědčí o naprosté neprozřetelnosti, které jsem zpočátku taky propadl. I když se seriál snaží maskovat neustálou honbu za poklady (penězi - kapitálem) rodinnými hodnotami, faktem zůstává, že pro strýčka Skrblíka jsou stejně nejdůležitější. Copak někdy zůstal opravdu chudý? ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Môj absolútne najobľúbenejší seriálový animák. Každý jeden diel som videl snáď minimálne dvadsať krát a vždy sa k tomu rád vrátim. Zlate detstvo. Čo kto mu dodať ? Rozprávky na ktorých sme vyrastali a ktoré potešia ešte aj dnes. Či je to Rýchla rota, Gumkáči, Transformery alebo Ninja korytnačky to je jedno, všetko sú to veľmi zábavne a podarene animáky. Len to čaro už pomaličky vyprchá. 100% - 5* ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál mého dětsví (když nepočítám Rychlou rotu) a troufám si říct i všech dob :-) Příběhy měli vždy něco do sebe a nikdy neomrzelo sledovat je i víckrát po sobě. Bulík, Kulík, Dulík, Kačer Donald, Strýček Skrblík a Rampa McKvák spolu s Rafany byly a vždycky budou tou nejnezapomenutelnější kreslenou partou jaká kdy mohla být. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších tv událostí mého dětství. Strýček Skrblík byl můj idol, protože rozhodně nepředstavoval standartní model hrdiny animované tvorby (nemyslím tím jen to, že je to drůbež, ale jeho "morální profil") a moc se mi líbily i ostatní postavy - kromě do nebes zde vynášeného Rampy McKváka také Magika von Čáry, kačer Hamoun, paní Čvachtová a samozřejmě čas od času hostující kačer Donald. A co je třeba ještě ocenit, je vysoce nadprůměrný český dabing (Mirko Musil jako Skrblík, dále Karel Heřmánek, Valerie Zawadská, Lubomír Lipský, Dalimil Klapka...). Když se podíváte na dnešní dabingy v animovaných seriálech, zjistíte, že jsou nebetyčně odfláknuté. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (27)

  • Skrblík je podle časopisu Forbes nejbohatší kreslená postavička, jejíž majetek je odhadován na 570 miliard korun. (Hans.)
  • V komiksu nebyl kačer Donald u námořnictva a vždy se spolu se strýčkem Skrblíkem, Bubíkem, Dulíkem a Kubíkem účastnil jejich dobrodružství. (HappySmile)
  • V původním komiksu nemají Rafani žádné individuální vlastnosti a vypadají všichni stejně. Rozlišeni jsou pouze podle svých vězeňských čísel. Jedinou výjimkou je jejich zakladatel Blackheart Rafan. Ten se ovšem v seriálu nikdy neobjevil a byl nahrazen novou postavou, Mámou Rafanovou. (HappySmile)

Související novinky

Příběhy z Kačerova se vrací

Příběhy z Kačerova se vrací

17.12.2016

Televizní kanál Disney XD se rozhodl oživit kreslenou legendu. Příští rok se na obrazovky vrátí Příběhy z Kačerova, které se mezi lety 1987 a 1990 dočkaly přesně 100 epizod. Nová verze bude mít… (více)

Reklama

Reklama