Reklama

Reklama

My z Kačerova

(seriál)
  • Česko Kačeří příběhy (více)
USA, (1987–1990), 36 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Hudba:

Ron Jones

Hrají:

Alan Young, Russi Taylor, Chuck McCann, Terence McGovern, Frank Welker, Hal Smith, Hamilton Camp, June Foray, Peter Cullen, Tress MacNeille, Kathleen Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(100)

Strýček Skrblík a jeho tři synovci, Dulík, Bubík a Kulík. Kdo by neznal tyto kačery z Kačerova? Když Skrblík, lakomý milionář sídlící v honosné vile, zrovna nestřeží své peníze před zákeřnými Rafany, vydává se na výpravy za dalším bohatstvím. A jeho malí synovci mu v tom pomáhají po boku Rampy McKváka. Proti nim ale stojí dva silní protivníci, Magika von Čáry a kačer Hamoun. Jejich výpravy ale vždy dopadnou dobře a doma na ně už čeká paní Čvachtová a samozřejmě čas od času hostující kačer Donald. (Zoiberg)

(více)

Recenze (609)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Byly to holt časy, kdy jsem si nedokázal víkendové ráno představit Kačery a Chipa s Dalem, kteří mají v celé historii Disney seriálů jasně přední místo. Když si vzpomínám s odstupem, vidím, že je to mnohem podobnější komiksům než starým filmečkům, kde by trojčata nebyla k rozeznání. A vzhled Kačky/Webby, která byla jistě inspirována neteřemi kachny Daisy (tyhle čtyři tu ovšem nejsou vůbec). Nepamatuju si to zas tak do podrobna, ale pokud zůstanou osobní pocity a dobrý vztah k postavám (Rampa, Šikula, Rafani, ta čarodějnice atd.), není co řešit. I tak nejlepší díly byly ty s Donaldem. Originální CZ dabing jeden z nejlepších vůbec! Ten novější ne nejhorší (a to prý i u těch dílů byl ten starý, ale ČST to ztratila), ale nové postavy v podobě neandrtálce a superhrdiny byly trochu moc a seriál by se bez nich obešel, protože předtím byl tak jako tak dokonalý. Takže i tak plných celých pět. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Tady měly být v kolonce herci uvedeni úplně jiní lidé, neboť oni byli z velké části zodpovědní, za kouzlo seriálu: Mirko Musil (Skrblík) , Karel Hřmánek (Rampa), Jan Kalous (Dulík), Blanka Zdichyncová (Kulík), Inka Šecová (Bulík), Jan Skopeček Jjohan), Lubomír Lipský (šikula), Ljuba Skořepová (čvachtová), Dalimil Klapka (Hamoun), Václav Vydra (ńouma) Jana Páleníčková/ Tereza Duchková (Kačka), Ivanka Devátá/Valerie Zawadská (magika) a mnozí další... ()

Reklama

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Za své dětství jsem měl dva seriály, které mě vždycky, k nelibosti rodičů (televize byla v místosti, kde spali), spolehlivě přinutily vstávat každé ráno v sedm a sledovat je - Pokémoni a Kačer Donald. Dneska nechápu, člověk horko těžko vstává v deset. Každopádně to nic nemění na tom, že Kačeři jsou legendární a nadčasový seriál, který má i v dnešní době stále co říct. Důkazem budiž fakt, že jsem si několik postav nedávno vypůjčil při vysokoškolské zkoušce z politologie… a uspěl jsem. Jde o to, že i když se to možná nezdá (aspoň dle mých rodičů, pro které to vždycky byl jen ten "ztřeštěný americký seriál" a časopis, který mi pravidelně kupovali), Kačeři jsou vlastně takovou skvělou metaforou na lidskou společnost. Postav není moc, ale charakterově pokryjí většinu lidí. Stejně tak se jejich příběhy a patálie dotýkají téměř veškerých oblastí lidské činnosti. A nenápadně kritizují a více či méně moralizují (pro malé děti ideální, zvlášť v dnešní době). S přibývajícím věkem si tohle uvědomuju více a více. Dneska jsem si jen tak zběžně z nostalgie projel několik náhodných dílů a zjistil jsem, že pro mě celý seriál nabývá nového rozměru už jen díky mé životní lásce - angličtině. Opravdu doporučuji všem, kteří se o angličtinu zajímají. Originální americké znění vás úplně pohltí… a rozdrtí. Myslím, že už jsem toho viděl dost, ale snad krom Simpsnů je tohle ta nejbrutálnější angličtina, kterou jsem kdy v seriálovém světě slyšel. A jak já miluju americkou angličtinu! Miluju každou sekundu Duck Tales, opravdu, každou každičkou scénu i postavu. Kačera Donalda (Donald Duck), jeho bratrance housera Gustu (Gladstone Gander), Strýčka Skrblíka (Uncle Scrooge), Kulíka, Dulíka, Bulíka (Huey, Dewey, and Louie), Magiku Von Čáry (Magica De Spell), Šikulu (Gyro Gearloose), Rafany (Beagle Boys) atd., znám je všechny. A i když uznávám, že je to dějově velmi prosté a možná i proto už to tolik nežeru jako když mi bylo 10, nemůžu si pomoct a s radostí dávám pět hvězdiček. Kačeři si to prostě zaslouží. Když vidím, na čem vyrůstají dnešní děti dnes (samí roboti, Beyblady apod.), je mi z toho smutno. To my jsme měli jinačí dětství... :)) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, byl to jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Časně ráno jsem vstával a těšil se na seriály od Walta Disneyho. Tento jsem měl možná ze všech nejraději. Výborná zápletka každého dílu spolu s osobitým humorem hlavních protagonistů je nezapomenutelná. Doufám, že až budou vyrůstat moje děti, tak se tento seriál vrátí na obrazovky nějaké české TV stanice. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný seriál všech dob, u kterého jsem strávil nejlepší chvíle dětství. Se Skrblíkem, Rafany, Magikou von Čáry, synovci, nezapomenutelnou znělkou a legendárním (a nepřekonaným) původním dabingem. Je škoda, že o to byli děti jen o pár let mladší, než já, ochuzeni. Zastesklo se mi, a tak jsem nedávno začal koukat úplně od začátku. A stále mě to baví. Prostě nestárnoucí, nadčasová legenda u které zamrzí snad jen málo prostoru pro Donalda. 100% - a ještě víc... To nejlepší z dětství. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (27)

  • Online magazín IGN v lednu 2009 seriál zařadil na 18. místo v žebříčku "100 nejlepších animovaných televizních seriálů". (HappySmile)
  • Autorom Kačerova a strýka Držgroša (Skrblíka) je komiksový tvorca Carl Barks. Mesto Káčerovo sa prvýkrát objavilo v komikse "Walt Disney's Comics and Stories #49" z roku 1944. Držgroš sa prvýkrát objavil v komikse "Christmas on Bear Mountain" z roku 1947. (donnie22)
  • Skrblík (v originále Scrooge) je pojmenován podle lakomého Ebenezera Scrooge (česky Vydřigroš), hlavní postavy povídky „Vánoční koleda“ (1843) anglického spisovatele Charlese Dickense. (Hans.)

Související novinky

Příběhy z Kačerova se vrací

Příběhy z Kačerova se vrací

17.12.2016

Televizní kanál Disney XD se rozhodl oživit kreslenou legendu. Příští rok se na obrazovky vrátí Příběhy z Kačerova, které se mezi lety 1987 a 1990 dočkaly přesně 100 epizod. Nová verze bude mít… (více)

Reklama

Reklama