Reklama

Reklama

V západním Manhattanu na 53. ulici stojí snad poslední uzavřená telefonní budka v New Yorku. Právě z ní den co den ve stejnou dobu telefonuje arogantní mediální manažer Stuart Shepard začínající herečce Pam. Poslední den před tím, než mají budku zbourat, se však stanou dvě zdánlivě nevinné věci, které samolibému muži převrátí život vzhůru nohama. Nejprve na dvířka telefonní budky zaklepe doručovatel s pizzou, kterou si Stu neobjednal, a vzápětí zazvoní telefon. Shephard udělá tu chybu, že automaticky zvedne sluchátko a tím zpečetí svůj osud. Kdosi neznámý, který však o něm ví překvapivě mnoho, mu začne vyhrožovat. Přesvědčí Sheparda, že pokud nebude poslouchat jeho příkazy, odstřelí ho snajpr, jenž ho má na mušce a hraje si s ním jako kočka s myší. Komorní thriller režíroval Joel Schumacher, v hlavní roli exceluje Colin Farrell. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 235)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher už dokázal párkrát proměnit napjatá očekávání diváků v apokalyptické zklamání, tentokrát ale naopak překvapil, a to tak, že velmi. Povedlo se mu natočit výborný thriller, soustředěný do minimálního prostoru a stojící na jednom výborném herci (Farrell) a jednom skvěle odmluveném partu (Sutherland). Navíc bylo více než rozumné, že se tvůrci nesnažili film zbytečně uměle protahovat a ukončili ho už po nějakých 80 minutách, protože po delší době by už určitě příběh ztratil gradaci a patřičné napětí a mohl by se zvrtnout do další Schumacherovy promarněné šance. Leč naštěstí se tak nestalo a diváci tak mají šanci prožít nevšední filmový zážitek a jednou provždy si rozmyslet, zda zvednout případný zvonící telefon v budce někde na ulici... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V závěru filmu už scénář zřejmě nevěděl kudy kam, a tak se zničehonic stalo něco, co se mohlo stát úplně kdykoliv, a bylo to tak uspěchané a prostě divné, že mi to Telefonní budku trochu pokazilo. Nicméně ta předešlá hodina se povedla a rozhodně bych nechtěl, aby mé špatné svědomí mělo hlas pochechtávajícího se Kiefera Sutherlanda. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na rovinu, po přečtení několika vět v TV programu jsem nevěřil, že děj filmu mě udrží celých 80 minut v pozoru. Oběť si povídá se sniperem v telefonní budce. To nebude fungovat. Chyba lávky. To jsem si uvědomil už po deseti minutách, kdy jsem nebyl schopen odklonit svůj zrak od obrazovky. Thriller, který nám ukaže rozklad suveréního mladíka na ustrašenou trosku, která si uvědomí všechny svoje chyby. Prostě skvělé a Collin? To je pan herec! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Miluju, když se trefím do černého. Jako např. v případě telefonní budky. Stačilo mi přečíst si biografii M. Baye, najít zmíňku o tomto filmu a pak trochu zapátrat a vida. Našel jsem další dokonalý thriller, díky kterému mi naskočila husí kůže. Když už jsme u té kůži, rozhodně bych nechtěl být v kůži Stuarta Sheparda. A když už jsme v kůži Stuarta Sheparda, tak musím říct, že tohle byl zatím nejlepší Farrell ! A když už jsme u těch nejlepších, tak toto byl definitivně nejlepší Schumacher, a že měl chlapec na čase. Ohavnost jménem Batman & Robin jsem trávil hodně dlouho, snad na to tedy už můžeme zapomenout a jít dál. Phone Booth - 90% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Schumachere, Schumachere. Když se chce, tak to jde. Perfektní thriller odehrávající se na metru čtverečním, s občasným výletem před budku. Colin Farrell ukázal, že je v současné době největší nadějí Hollywoodu. Takový přesvědčivý výkon a změnu hlavního představitele jsem ještě v žádném filmu neviděl. IMHO se Colin na roli připravoval telefonováním do budky před oknem a sledoval zděšené výrazy a projevy náhodně vybraných jedinců, kteří od té doby stejně jako Stu už nikdy nebudou zvedat cizí hovory. Jeho nejlepší film. Kdo neviděl, nechť napraví. Kdo viděl, nechť shédne po druhé. Kdo nechápe, pochopí. Kdo chápe, nezvedá cizí hovory a neodmítá darovanou pizzu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Události ve filmu se odehrávají v reálném čase. (novoten)
  • Telefonní budka, kolem níž se film odehrává, patřila v době natáčení neexistující společnosti Bell Atlantic, ze které se spojením s firmou GTE stal již v červnu 2000 Verizon. Proto také úvodní komentář zmiňuje, že právě Verizon bude budku den po událostech ve filmu měnit za novou. (GordonCZ)
  • Film měl původně vstoupit do amerických kin 15. prosince 2002, ale po útocích odstřelovače v Marylandu, Virginii a Washingtonu byla premiéra zpožděna. (don corleone)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama