Reklama

Reklama

V západním Manhattanu na 53. ulici stojí snad poslední uzavřená telefonní budka v New Yorku. Právě z ní den co den ve stejnou dobu telefonuje arogantní mediální manažer Stuart Shepard začínající herečce Pam. Poslední den před tím, než mají budku zbourat, se však stanou dvě zdánlivě nevinné věci, které samolibému muži převrátí život vzhůru nohama. Nejprve na dvířka telefonní budky zaklepe doručovatel s pizzou, kterou si Stu neobjednal, a vzápětí zazvoní telefon. Shephard udělá tu chybu, že automaticky zvedne sluchátko a tím zpečetí svůj osud. Kdosi neznámý, který však o něm ví překvapivě mnoho, mu začne vyhrožovat. Přesvědčí Sheparda, že pokud nebude poslouchat jeho příkazy, odstřelí ho snajpr, jenž ho má na mušce a hraje si s ním jako kočka s myší. Komorní thriller režíroval Joel Schumacher, v hlavní roli exceluje Colin Farrell. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 235)

genetique 

všechny recenze uživatele

Schumacher opäť uzrel režisérske výslnie a to zaslúžene. Jeden z najkvalitnejších thrillerov na minimálnom priestore a s minimálnymi kulisami za minimum peňazí, to je, páni, umenie. So skvelým Farrellom a veľmi sa mi páčil a prekvapil Forest Whitaker, ktorého som si už predtým všimol v pár snímkoch. Navyše vďaka minutáži je všetko skvelo rýchle a neočakávané, ale vôbec nie prekombinované. Je len škoda, že u filmov podobných typov s podobným koncom sa asi pokračovania nedočkáme. Ale asi je to aj dobre. 100%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

One man show.... One man and one voice :)) skvělí Farrel a Sutherland. Nemám moc v lásce Schumachera, ale tohle je fakt skvělí film!!! Je krátkej, ale myslim si, že ikdyby byl o 20 minut delší uteče stejně rychle. Velmi napínavé a napsané. Trochu v pozadí je poznat, že je tu velká snaha o Bible. Asi je scénarista křestan :)) ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Colina Farrella a Kiefera Sutherlanda. Oba dva si ukradli celou tu krátkou stopáž zcela pro sebe, dokázali ji naprosto fantasticky odehrát a dotáhnout na vynikající finále. Kiefer je pro mě příkladem charismatického projevu, který se dá vyjádřit nejen herectvím, ale byť jen pouhým hlasovým projevem. Herecké excelence obohacuje skvělá kamera a hudba. Doporučuji vidět v originálním znění s titulkami. Jeden z těch filmů, u kterých by se za dabing měly dávat speciální filmové tresty. "Now doesn't that just torque your jaws? I love that. You know like in the movies just as the good guy is about to kill the bad guy, he cocks his gun. Now why didn't he have it cocked? Because that sound is scary. It's cool, isn't it?" ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Originální film, který ani na chvilku neztrácí tempo. Tak jako v případě Tábora tygrů i tentokrát se Schumacher spoléhal především na výkon Colina Farrella, který je vskutku vynikající a táhne skoro celý film. Jde vlastně o komorní příběh, ale je v něm náboj, který z něj dělá napínavý thriller, v němž nechybí nápaditost. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

I po dvou desítkách projekcí stále vynalézavý, chytrý a napínavý thriller, kde Joel Schumacher, omezen rozpočtem i natáčecími dny, nechává nést celou tíhu děje na vymazleném dialogu dvojice Farrell - Sutherland, za což patří největší díky Larrymu Cohenovi, kterému se sice na papír zatoulaly i nějaké ty chybky a logické otazníky, ale ta vtipná sociální kritika, společně s vyhrocením celé zápletky, to spolehlivě utáhne na celé sedmdesátiminutové ploše. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Michael Bay zvažoval režírování filmu. Když se setkal se scenáristou a producenty, první věc, na kterou se zeptal, byla: „Tak jak ho dostanem z tý budky?“ Režie se nakonec ujal Joel Schumacher. (Teebo)
  • Telefonní budka, kolem níž se film odehrává, patřila v době natáčení neexistující společnosti Bell Atlantic, ze které se spojením s firmou GTE stal již v červnu 2000 Verizon. Proto také úvodní komentář zmiňuje, že právě Verizon bude budku den po událostech ve filmu měnit za novou. (GordonCZ)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama