Reklama

Reklama

V západním Manhattanu na 53. ulici stojí snad poslední uzavřená telefonní budka v New Yorku. Právě z ní den co den ve stejnou dobu telefonuje arogantní mediální manažer Stuart Shepard začínající herečce Pam. Poslední den před tím, než mají budku zbourat, se však stanou dvě zdánlivě nevinné věci, které samolibému muži převrátí život vzhůru nohama. Nejprve na dvířka telefonní budky zaklepe doručovatel s pizzou, kterou si Stu neobjednal, a vzápětí zazvoní telefon. Shephard udělá tu chybu, že automaticky zvedne sluchátko a tím zpečetí svůj osud. Kdosi neznámý, který však o něm ví překvapivě mnoho, mu začne vyhrožovat. Přesvědčí Sheparda, že pokud nebude poslouchat jeho příkazy, odstřelí ho snajpr, jenž ho má na mušce a hraje si s ním jako kočka s myší. Komorní thriller režíroval Joel Schumacher, v hlavní roli exceluje Colin Farrell. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 235)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro někoho je Joel Schumacher člověk, co skoro pohřbil filmového Batmana, tento režisér má však na kontě i pár dobrých kousků.Telefonní Budka s Colinem Farellem je takový malý psychologický thriller, odehrávající se na jedné ulici v NY. A v tom je také to kouzlo. Výborný námět dokázali tvůrci i chytlavě přenést do filmu a výsledkem je solidní žánrovka, která rozhodně neurazí a třeba i na samotný konec ohromí...90% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher už dokázal párkrát proměnit napjatá očekávání diváků v apokalyptické zklamání, tentokrát ale naopak překvapil, a to tak, že velmi. Povedlo se mu natočit výborný thriller, soustředěný do minimálního prostoru a stojící na jednom výborném herci (Farrell) a jednom skvěle odmluveném partu (Sutherland). Navíc bylo více než rozumné, že se tvůrci nesnažili film zbytečně uměle protahovat a ukončili ho už po nějakých 80 minutách, protože po delší době by už určitě příběh ztratil gradaci a patřičné napětí a mohl by se zvrtnout do další Schumacherovy promarněné šance. Leč naštěstí se tak nestalo a diváci tak mají šanci prožít nevšední filmový zážitek a jednou provždy si rozmyslet, zda zvednout případný zvonící telefon v budce někde na ulici... ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Na dveře telefonní budky ve filmu sice neustále někdo klepe, ovšem paní nuda nezabuší ani jednou. Joel Schumacher udržuje diváka po celou dobu přiměřené stopáže v napětí, díky kterému si divák nemá čas ani náladu byť jen na pár vteřin odskočit pro něco na zub. Snímek jsem si pustil po cca deseti letech, tentokrát v originálním znění a musím uznat, že především díky Kieferu Sutherlandovi je prožitek mnohem lepší. Jeho charismatický hlas i dikce, jsou téměř přesnou kopií Douglase Raina (HAL 9000) z Kubrickova 2001: Vesmírná odysea. Plus vynikající Colin Farrell (to už zde zaznělo mockrát) a skvělý závěr. Přidávám zaslouženou pátou hvězdičku. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Najlepší Farrellov film.Oneman show a film,ktorý vám musí urobiť radosť.Farrell prakticky nezlezie z obrazovky a neopustí telefónnu búdku,no napriek tomu napätie môžme krájať.Vystrašený Farrell na jednom konci linky a neznáma hrozba na druhom.Svižná 80 min. stopáž,skvelá réžia,zvuk aj hudba,jednoducho film bez slabého miesta.Hovorí sa,že kvalita filmov Joela Schumachera je primo úmerná jeho rozpočtu.Má na konte naozaj excelentný Voľný pád(najlepší film M.Douglasa) a rovnako výbornú drámu 8MM s N.Cageom.Na druhej strane hovadiny za milióny dolárov ako Batman navždy,Batman a Robin alebo Fantóm opery.Nuž Joel,nič v zlom,ale prajem ti čo najmenší rozpočet pre tvoje filmy a pevne dúfam,že tú úpornú snahu pretavíš do ďalšieho nezabudnuteľného filmu. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Zápletka chatrně vykonstruovaná. Snad se někdo vsadil, že natočí film, který se cele bude odehrávat v telefonní budce a tak k tomu horkou jehlou ušil scénář. Vševědoucí psychopat v roli soudící Prozřetelnosti, které nečiní problém zabít nejspíš zcela nevinného člověka. Věřili byste tomu? Tak to se po vás možná ani nechce. Napjalo by vás to? Nu, mohlo by... +++++ Žel mně ty střídající se záběry na ulici, okna (kamera jakoby tápe), Farrella či další postavy (kamera jakoby zaměřuje), obrazy v obraze a proud bezvýznamných keců s nekolika klíčovými, leč nijak zvlášť inteligentně vymyšlenými sděleními k napětí nestačí. Spíš mě nudí svou okatou snahou ohromit mě, vnutit mi horečnaté tempo. Proto ty obrazy v obraze, proto to rychlé žvanění, proto ten zájem vedlejších postav o budku. Hlavně ať se pořád něco děje, jedno co. Schumacher mi, hádám, krom Volného pádu žádnou zábavu už asi nepřichystá. Slabé **. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Natáčanie snímky prebiehalo v New Yorku, kde sa dej filmu aj odohráva, a taktiež v Los Angeles. (Greenpeacak)
  • Michael Bay zvažoval režírování filmu. Když se setkal se scenáristou a producenty, první věc, na kterou se zeptal, byla: „Tak jak ho dostanem z tý budky?“ Režie se nakonec ujal Joel Schumacher. (Teebo)
  • Události ve filmu se odehrávají v reálném čase. (novoten)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama