Reklama

Reklama

V západním Manhattanu na 53. ulici stojí snad poslední uzavřená telefonní budka v New Yorku. Právě z ní den co den ve stejnou dobu telefonuje arogantní mediální manažer Stuart Shepard začínající herečce Pam. Poslední den před tím, než mají budku zbourat, se však stanou dvě zdánlivě nevinné věci, které samolibému muži převrátí život vzhůru nohama. Nejprve na dvířka telefonní budky zaklepe doručovatel s pizzou, kterou si Stu neobjednal, a vzápětí zazvoní telefon. Shephard udělá tu chybu, že automaticky zvedne sluchátko a tím zpečetí svůj osud. Kdosi neznámý, který však o něm ví překvapivě mnoho, mu začne vyhrožovat. Přesvědčí Sheparda, že pokud nebude poslouchat jeho příkazy, odstřelí ho snajpr, jenž ho má na mušce a hraje si s ním jako kočka s myší. Komorní thriller režíroval Joel Schumacher, v hlavní roli exceluje Colin Farrell. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 235)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Děkuji Telecomu/Télefonice O2, že z okolí mého stahuje telefonní budky. Já jsem takový debil, že bych byl také schopen zvednout bezprizorní hovor. Až na to, že nejsem takový frajer jako Farrell. Jo, se mnou by to "tamten" měl setsakra lehké. A tenhle film to má taky lehké, jelikož vše tu šlape jak má a takřka vše se vyvedlo až nevýdaně výtečně. Především pak atmosféra. Takovou bych v běžné pražské budce těžko našel. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Dám to nahlas, abys slyšel.“ - „To si snad děláš prdel!“ - „Stu, to nikdy nedělám...“ A přitom je se Stuartovým „psychologem“ taková švanda! Pravda, krapet šibeniční a jde při ní o holý život, ale když nemusíte jako hlavní hrdina, kterému se hroutí existence, stát přikovaný v budce, bavíte se. A jak jsem si možná po prvním zhlédnutí nebyl úplně jistý, tak teď už bezpečně vím, že rozhodně nejde o záležitost na pouze jedno podívání. Ano, přestože jsem už film viděl několikrát a dobře si pamatuju všechny dějové zvraty včetně (libového) konce, pořád si film užívám. Bez ohledu na kvalitu jiných režisérových snímků Telefonní budku Joel Schumacher zvládl prostě parádně. Už s tou délkou to trefil výsostně, ale i tempem, napětím, kamerou, střihem, zvukem, dialogy či herectvím (Farrell předvádí svůj životní výkon a „záporák“ si to zas s přehledem uhraje jen pomocí hlasu)…to vše tvoří takřka dokonalý celek za 5*. „Není to zajímavé? Slyšíte zvonit telefon a mohl by to být kdokoliv. Ale zvonící telefon se musí zvednout, že ano? ŽE ANO?“ ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco někteří lidé u psychiatra sedí nebo leží na gauči, PR agent Stu stojí a ještě k tomu v telefonní budce.. Originální nápad, přesvědčivý Farrell, přiměřená stopáž a Schumiho lepší režisérské Já. Nebylo by hezké, kdyby si každý jednou za život v rámci upřímnosti ke svým bližním postál se sluchátkem u ucha v prosklené zpovědnici s telefonním seznamem a na mušce v tu chvíli jediného Pána Boha Kiefera Sutherlanda učinil zpověď..? „Isn't it funny? You hear a phone ring and it could be anybody. But ringing phone has to be answered, doesn't it?“ ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Manipulace, stylizace, dramatizace, provokace. V minimalistické hříčce režiséra, kterému budiž největším nepřítelem tučný rozpočet. Telefonní budka je filmovým důkazem, že stačí mít dráty vysokého napětí napnuté na ploše několika metrů čtverečních- dokonalá hra na vraždu se obejde bez bondovských udělátek, turistických lokací i nepřátel s tváří ruského zabijáka. Stačí mít postavu, která si pro zábavu pořádá Soudný den u utrženého sluchátka a hraje si s irským floutkem Farrellem, sofistikovaně cynický scénář a buňky, které onu zvědavost dostatečně ocení. Zvedněte to. Budete možná litovat. Ale to riziko za to stojí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher je skutečně zvláštní člověk. Dokáže natočit sračky typu Batman a Robin, ale na druhou stranu dokáže natočit pecky typu Falling Down či 8mm a právě jeho další počit Phone Booth se v jeho filmografii řadí na absolutní vrchol, protože má všechno co má film tohoto žánru mít. Skvělého hlavního hrdinu, až démonického padoucha, strhující atmosféru, vynikající kameru a solidní hudební doprovod.I proto je Phone Booth jeden z nejlepších thrillerů roku. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Michael Bay zvažoval režírování filmu. Když se setkal se scenáristou a producenty, první věc, na kterou se zeptal, byla: „Tak jak ho dostanem z tý budky?“ Režie se nakonec ujal Joel Schumacher. (Teebo)
  • Scéna, kdy Stu (Colin Farrell) vše přizná, se natočila na jeden záběr a hned první verze se použila. (don corleone)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 143krát. (novoten)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama