Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Heron vede ve starověkém Řecku obyčejný život. Jednoho dne ale zjistí, že je ve skutečnosti synem Dia a má před sebou veledůležitý úkol: spasit svět před armádou démonů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Výborná animácia, monumentálna úvodná hudobná znelka, ktorá doslova oznamuje epický obsah a rozsah. Je to ako taký predobraz Avengerov, resp. Avengeri mali predobraz v gréckych bájach? :) Strhujúca akcia, litre krvi aj vnútorností (aj keď na Danteho peklo sa to nechytá) a jednoducho mi to neskutočne sadlo. Päť hviezd si šetrím na prípadné pokračovanie, ale toto fakt že stojí za pozretie. Dospelá variácia na staré grécke báje. Toto by som si vedel predstaviť ako hraný film a tešil by som sa na prepracovanie antických obrov, ktorí boli fakt ako z hororu. Vynikajúce. Krásny predkrm pred Castlevaniou. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Parlapanidesovci pracujú s korpusom motívov zo starogréckych mýtov veľmi podobne a rovnako výborne ako v IMMORTALS, to znamená s úctou (usudzujúc podľa mena založenou zrejme na ich pôvode) si vyberajú prvky zo širokej ponuky tejto mytológie, aby vytvorili nový, hoci nijak originálny príbeh, zachovávajúc pritom hlavné črty a charakter tých dobre známych prastarých príbehov. K tomu úžasná výtvarná stránka, pre mňa ako nepozerača anime nádherný zážitok a stopáž, ktorá nestihne nudiť. Ja osobne si však zastavujem každý druhý záber a kochám sa v tých krajinách, tvoroch, kostýmoch, predmetoch a architektúre a cítim sa ako v nejakej úžasnej galérií. Byť to na mne, nechám tento tím spracovať celého Petišku aj so Zamarovským... ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

So seriálom Blood of Zeus to bolo ako na hojdačke. Skvelý úvod, kde som si skoro nevedel urobiť prestávku nasledoval stred, ktorý trochu strácal moju pozornosť. Najmä vďaka kľúčovému zvratu, ktorý bol predvídateľný prakticky od začiatku. Záver som už sledoval s obavami, avšak opäť sa mu podarilo ma strhnúť a finále bolo veľkolepé. Ak máte radi grécku mytológiu, určite tento seriál nevynechajte. Odkazy na Clash of the Titans potešili. 80% Netflix ()

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Ještě, že nás autoři nenudili vícerozměrnými, propracovanými postavami. Bylo by tam míň prostoru pro bezduchou akci a divák by si vytvořil k hrdinům zbytečné sympatie. Srovnání s Castlevanií je mimo. Společné to má jedině to, že obojí je animované (tohle o něco hůř). Ok, ještě má obojí společného dabéra. První půlku jsem pořád čekala, že mě to něčím chytne, že se to zlepší. Druhou půlku už jsem dokoukala ze zvědavosti, jestli to bude pořád tak hloupé. Bylo. A co je to za nesmysl, že postava A vykládá postavě B příběh o celém životě postavy B. To jako kdyby to postava B náhodou všechno zapomněla? ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - Neuvěřitelný způsob, jak smísit všechna zažitá podání řecké mytologie. Občas Herkules od Disneyho, občas Herkules s Kevinem Sorbem. Chvíli výpravné, že by Eduard Petiška skákal radostí kolem Olympu, chvíli krvelačné, jak kdyby epizoda vypadla z God of War. V první řadě ale akční, emocionální a rychle ubíhající antika, zabalená do hávu oblíbené Castlevanie, kterou navíc s ledovým klidem překonává. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V seriálu jako hlavní protivníci olympských bohů vystupují „Giants“, v českých titulcích překládaní jako „Obři“. To je chyba, protože ve smyslu řecké mytologie se jedná o „Giganty“, děti bohyně země Gaii. (Dzin01)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama