Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezstarostnému Ryanovi jednoho dne zazvoní telefon, v němž ho neznámá žena prosí o pomoc. Byla údajně unesena, jmenuje se Jessica a jen náhodou se jí podařilo zprovoznit rozbitý telefon. I když je nejdřív Ryan na pochybách, díky telefonu slyší, jak únosci Jessicu bijí. Chystají se zbít i jejího syna, a to se už Ryan rozhodne jednat. Na policii dojde ke rvačce a místní šerifové na něj nemají čas, a tak se rozhodne jednat sám. Sebere auto bezpečnostní služby a únosce pronásleduje. Kvůli baterii v telefonu je však ztratí. Podaří se mu ale zjistit, že únosci se vydali na letiště pro manžela Jessiky, a rozhodne se jejich plán dalšího únosu zmařit. Ryan navíc odhalí i další tajemství - záznam na videokameře, kde se policisté dopouštějí vraždy. Brzy tedy pochopí, že stojí proti zkorumpovaným strážcům zákona... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (410)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ani náhodou vážny a napínavý thriller. Skôr iba prešumiteľná srandička so spústou klišé a oslých mostíkov. Ešte aj niektoré postavy kopírujú kolegov z lepších a slávnejších filmov (Macyho policajt Duvallovho Prendergasta z Falling Down). Kim Basinger nič moc, Chris Evans iba nasilu nastrčený seriálový krásavec. Na druhú stranu, keď to nebudete brať vážne, ale iba ako svižnú 100 minútovú reklamu na Nokiu, pobavíte sa. Hoci určite nie viacej, ako sa bavil producent Dean Devlin po podpísaní zmluvy s ňou. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Scénarista Telefonní budky nám poněkud zrecykloval svůj předchozí nápad a rutinér Ellis ho zpracoval. Spousta nehorázných klišé, nijaké herecké výkony a antisympatický hlavní hrdina dělají z tohoto snímku skutečně nudnou záležitost. Bohužel ani tradičně výtečný Macy či obyvykle "cool" Statham nemají šanci snímek odtáhnout na svých bedrech, jelikož i oni se zde topí ve vodách průměrnosti. Nezajímavý snímek, který nic nového nepřináší a i to stokrát viděné nabízí ve formě horší než-li konkurence. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Takže jsem zkusil tohle dílo, které mi unikalo. Výsledek v kostce ? Značně nadprůměrná, lehce thrillerově podaná zábava, která byla humorně a až někdy parodicky podána. A náznaky akce ? Ano, ke konci, ale po akční stránce není o co stát. Takže jak začít ? Úvod film má krátký, asi 3 minuty a hned se jde na věc. Únos ženy, kterou budou zločinci věznit v jejím domě na půdě. Dokonce jí i zničí telefon, který je na půdě. Ten ale naneštěstí nebude tak porouchaný a tak se žena náhodně dovolá na jednoho mladého mladíka, který ji bude po telefonu nakonec pomáhat. Takže od té doby začíná celkem napínavá zábava, kdy mladíka postihuje jedna katastrofa, překážka za druhou. To znamená, že je s unesenou ženou neustále v kontaktu. Při čem mu někdo sebere mobil, pak ho musí najít, pak mu někdo ukradne auto, pak musí sehnat nové auto, pak musí sehnat nabéječku do mobilu a i zběsilá jízda tu je autem. Takže to celkem baví. 1/2 půlka filmu mě doslova nadchla, ale 2/2 půlka už se pěkně pokazila. Ne moc, možná to přeháním, ale stala se z toho už pak opravdu parodie trochu. Jako zasmál jsem se, ale přehnané vtipně pojaté scény kazily výsledný dojem snímku. Krom těhle humorných scén byla ke konci úplná parodie, kdy hlavní hrdina - mladík úspěšně vyřídí jednoho zločince. Prostě se v 2/2 filmu z mladíka stane akční hrdina. Akce je zejména na konci, ale není o co stát. Nevadí, jde spíš o thriller (sice pak parodický), ale i tak. Hudba celkem jde. Herecké obsazení je dobré až na jedu postavu pošahanýho policisty na kladné straně. Chris Evans jako hlavní hrdina mě bavil. Kim Basinger jako unesená předvedla výborný výkon. Jason Statham jako hlavní záporák zahrál velmi dobře, jeho úloha mu sedla jako ulitá. Takže jak to ještě celkově shrnout ? Prostě to bylo dobré, díky tomu, že mě chytla stoprocentně 1/2 filmu tak film vyzdvihávám na tu čtvrtou hvězdu, ale velmi slabou čtvrtou hvězdu. Protože druhá půlka byla už spíš parodická, ale přenesl jsem se přes to a i jsem se dost zasmál. Občas je třeba vypustit. Kdyby byl film celý podle 1/2 a ke konci byla nějaká větší akce a lepší finále, dal bych plný počet hvězd. Takhe se to trochu zhroutilo. Celkem zde popisuju dost kritiky - to je spíše proto, že to mohl být bomba film, ale i tak jsem spokojen. Je to taková bláznová zábava maximálně na 2 shlédnutí. Jsem spokojen nakonec. Na hraně mezi 3 a 4 hvězdou. Přikláním se ke čtvrté, především díky perfektní 1/2 filmu. Celkově hodnotím na 70% = **** ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na několika místech CELLULAR dokonce překvapil, ale většinu stopáže je to více méně jedno velké klišé. Ale zároveň pohodová zábava na páteční večer. Evans je tady hodně v pohodě a Statham zase v trochu netradiční záporné roli. Mile překvalpila i malá rolička Jessicy Biel. Docela zvláštní je, že se i tihle tři sešli o rok později v dramatu London. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Komu není z hůry dáno... David R.Ellis svojou režisérskou impotenciou dokonale sprasil naozaj výborný nápad. Naivita niektorých scén a dialógov s prehľadom podráža nohy vážnej nálade a výbornej atmosfére filmu. Prístup ako pri Final Destination 2, kedy človek rezignuje na vážnosť snímku, tento krát nefunguje. Škoda preškoda. S takým hereckým ansáblom to mohla byť pod taktovkou niekoho zručnejšieho pecka. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • New Line Cinema si za financování filmu do něj vložilo pár vlastních odkazů. Kromě předsedy studia Roberta Shaye můžete vidět v jedné z vedlejších rolí i producenta Deana Devlina. Ten ztvárnil taxikáře, který veze Ryana. V televizi v domě únosců běží Nezvratný osud 2 a mihne se tu i batoh odkazující na Společenstvo prstenu, tedy odkazy filmů pocházejících z tohoto studia. (imro)
  • Honička na střeše banky a konec filmu podkresluje píseň "Sinner Man", jenž (krom mnoha dalších snímků) byla použita i ve vyvrcholení filmu Aféra Thomase Crowna (1999). (Lasskoun)

Reklama

Reklama