Reklama

Reklama

Sputnik

Trailer

Obsahy(1)

Vzhledem ke svým kontroverzním metodám je mladá lékařka Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) na propasti ztráty lékařské licence. Její kariéra však možná neskončila. Poté, co je Tatiana přijata armádou, je přivedena do zabezpečeného vědeckého výzkumného zařízení, aby vyhodnotila velmi zvláštní případ, případ Konstantina Sergejeviče (Pyotr Fjodorov), kosmonauta, který přežil záhadnou vesmírnou nehodu a vrátil se na Zemi jedinečně pozměněn: uvnitř něj žije něco, co se ukazuje až pozdě v noci. Armáda však má zlověstné plány. Tatiana chce zabránit tomu, aby vojáci zabili Konstantina. A stvoření samo o sobě prospívá ničení. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Rusové tohle opravdu umí. Dobový film a ještě s military prostředí... prostě vizuálně a pocitově paráda. Co kulhá je (jako vždy) scénář. Ruská mentalita se nezapře. I když neobsahuje vyložené debility (na které jsou experti v USA), tak je děj tak zvláštně uloudaný a ne vždy příčina a následek dává smysl. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to kratší, budu s hodnocením vstřícnější, ale žel vaty je tu dost. Na druhou stranu je monstrum slušně animované, Alla Pugačeva a její píseň je ironické mrknutí očkem na znalé minulého režimu, a hlavně má film velmi dobrou atmosféru, zvláště na té základně. Jen konec mě poněkud překvapil, protože jak? Jak se tam dostal? A kdo to vlastně je? Asi mi něco uniklo při představování obou kosmonautů. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Sputnik skvěle vypadá, Oksana je vynikající, spacepotvora je parádní, ve filmu je pár zajímavých nápadů, hudba a prostředí opuštěné základny pomáhají vytvořit fajn atmosféru... . Rusáci opět přesvědčují, že umí atraktivně vypadající film za pár šupů, že mají solidní herce, ale taky že je veliký problém najít dobrého scénáristu. Jegor Abramenko se nemá za co stydět...první celovečerák ...svou práci udělal na jedničku a přeju mu získat podporu třeba Netflixu. Zato Oleg Malovičko, Andrej Zolotarev ...ukažme si na ně; nápad špatný nebyl, ale jinak je scénář spíš mizerný. Od motivů postav, přes podivný vývoj vztahů, až po nesmyslné činy ...tohle bolelo. Téměř nic nedávalo smysl, nikdo se nechoval adekvátně situaci...prostě děs. Tihle molodci zprasili už třetí sci-fi projekt v řadě (Priťaženije, Vtorženije). Za tatíčka Stalina už by si balili a fičeli by na Sibiř. Veliká škoda...další promarněný pokus dokázat světu, že ruská kinematografie může konkurovat té západní. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Když vyšel Sputnik, bylo mi to putnik, takže sem film ignorovala a byl mi volnej jako Alíkova mikina (v tý by jste mě fuck nechtěli vidět). Jenže spoustu filmů odsunuli, přesunuli, zasunuli, vše dostupný na co sem měla chuť už sem viděla a tak sem si musela vybrat jestli budu čumět do kamen (který nemáme), na Ordinaci a nebo zkusim filmy, kterým se vyhýbám jak ministrant knězi. A tak, když Alík navrhl Sputnik, odevzdaně sem kývla a v duchu si říkala, že při nejhorším prostě usnu a nebo se vyleju jak váza. Jelikož rusky umím (čumíte co, že " Ja gavarju pa ruski" heč ! ), tak sem si to pyšně mohla dát v originále, než mi bylo řečeno, že v jiným jazyce to stejně nevyšlo. Každopádně sem díky tomu mohla okázale mrdat na slovenské titulky (Jinak víte, že slovensky umím taky? Double heč !! A jop i anglicky, Triple heč !! ) . No jo, no jo tak teda k filmu, už nebudu zdržovat tím kolik umím jazyků (hodně a jop - Děsně ráda machruju). Tááákže.... Někdo v sobě má tasemnici, někdo miminko (většinou to bývají naprcané ženy) a někdo je originální a má v sobě emzáka. Emzák asi bude upír, páč nesnáší světlo a tak se dere ven vždy až v noci a to velmi originálním otvorem (No tak ne, klasika hubou, ale uznejte, že být to prdelí, tak by to byla prdel) . Emzák se ukrejvá v kosmonautovi kterej ho, Buddho div se, přitáhnul z vesmíru a místní maršál Malinovskij se na utajené základně, utajeně pokouší emzáka ovládnout. Na pomoc si přizve velmi šukézní a extrémně radikální Oksanu "Co můžu, to poruším" Akinšinovou a už tu máme vymítání emzáka z hlubin kosmonautovi duše. Oksana a kosmo Pjotr na sebe čím dál tím víc vrhají mrdací pohledy a je jasný, že se všechno posere. No a ono se to taky posere a to přímo kolosálně. Kdo, co, jak a proč nakonec dopadne Vám tentokrát neřeknu, jelikož mě Sputnik přímo zvráceně bavil a tak, pokud chcete vědět jak to dopadlo, musíte si to buď pustit a nebo hledat spoilery jinde. PS: Všichni chcípnou. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Jisto jistě se nechali ruští scénáristé inspirovat snímkem Život a lehce by mohl navazovat. Stejně tak i celkem podařenou vizuální stránkou nezvaného návštěvníka podle Ridleyho slavnějšího díla. Rusové mají navíc obrovskou výhodu, že pokud chtějí navodit temnou a surovou náladu sovětského svazu v podstatě nemusí jezdit daleko a stavět předrahé kulisy. Ono se toho zase moc na tom venkově kousek za velkými městy nezměnilo, zvlášť na tajných vojenských základnách. 60% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama