Reklama

Reklama

Sputnik

Trailer

Obsahy(1)

Vzhledem ke svým kontroverzním metodám je mladá lékařka Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) na propasti ztráty lékařské licence. Její kariéra však možná neskončila. Poté, co je Tatiana přijata armádou, je přivedena do zabezpečeného vědeckého výzkumného zařízení, aby vyhodnotila velmi zvláštní případ, případ Konstantina Sergejeviče (Pyotr Fjodorov), kosmonauta, který přežil záhadnou vesmírnou nehodu a vrátil se na Zemi jedinečně pozměněn: uvnitř něj žije něco, co se ukazuje až pozdě v noci. Armáda však má zlověstné plány. Tatiana chce zabránit tomu, aby vojáci zabili Konstantina. A stvoření samo o sobě prospívá ničení. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že mě Sputnik sedne víc. Rozjíždí se slibně, ale poté se posunuje místy pro mě nechtěným směrem. Zkrátka přál jsem si nějakou tu variaci Vetřelce se vším co k tomu patří, místo toho jsem dostal spíše drama plné dilemat. Nejvíce se mě líbil hlavní záporák, ten by si zasloužil podstatně více prostoru a i nějakou tu západní produkci. Ksicht na to rozhodně má. 50% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Film, za ktorý sa výnimočne Rusi nemusia vo svete hanbiť a po technickej stránke je porovnateľný s americkou a inou produkciou. V prvej polovici a v strede film poteší príjemnou hororovou atmosférou, dobre vymysleným dejom a aj solídnou maskou mimozemského votrelca. Veľká škoda, že dobre rozbehnuté tempo si Sputnik neudržal a v závere mu mierne dochádza dych.  Celkovo je to však jeden z tých lepších sci fi hororov poslednej doby, ktorý za to 1 zhliadnutie bez debaty stojí, aj keď inšpirácia americkým Votrelcom je nepopieraná a dosť viditeľná. 60% a jemný nadpriemer. ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Nejakou náhodou som zbadal tento film a keď som si čítal komentáre o ruskom votrelcovi musel som tomu dať šancu.Na moje prekvapenie to bolo skutočne dobré. Herci obstojní, výborní výber do hlavnej roli, na Oksanku sa dobre pozeralo. Príbeh v podstate astronaut donesie na planétu parazita( možno nie tak úplne) laborka, vedci skúmanie no ale potom sa to vyberie inou cestou. Priznám sa, že skôr by som prijal keby sa to pokazilo a alien ušiel. Takto sme sledovali zbytočne dlhé kecanie s pár peknými scénami. Chválim soundtrack ktorý je skvelý a výrazne filmu dopomáha. Koniec málo výrazný . Dal by som 3* ale na Rusov to bolo nezvyčajne dobré takže tú jednu prihodím. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Od této záležitosti se očekával nový Vetřelec. Ostatně tak pravila většina recenzí, no ve finále se Rusové vydali odlišnou a originální cestou, což je jen dobře, protože sci-fi žánr nabízí neustále nové možnosti, takže by byla škoda kopírovat tuto kultovní sérii. Herecké obsazení je na Ruské poměry nadstandardní, jak po stránce vzhledové, tak té herecké a pokud bych měl hledat výtku, tak v případě hlavní ženské postavy, která mohla být více, jak jen to říct, koukatelná. Vzhled mimozemské bytosti je nepochybně inspirován, již zmíněným Vetřelcem, ovšem to je jediná podobnost, jakou zde lze nalézt. Menší zklamání pociťuji v nevyužití potenciálu onoho stvoření, ale jakmile nám něco předvede, tak je to nezapomenutelná scéna plná krve a srdce každého gore nadšence, v tu chvíli, teče blahem. Každá taková scéna je navíc podkreslena vhodně zvolenou hudbou, která přidává na hororové atmosféře a vytváří skvělé napětí. Celkové hodnocení je tedy vysoce nad průměrem, ale doporučit se to dá spíše náročnějšímu publiku, protože se nejedná o nic, co by utkvělo v paměti svátečním divákům hororového žánru. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě dost kladně překvapilo! Filmy s mimozemskou tématikou můžu kdykoliv, proto mě už tehdy zaujaly prvotní trailery na film Sputnik. Na ruský snímek se jedná o technicky skoro dokonalou záležitost, audiovizuálně se dorovnali (někdy i předčili) svým americkým žánrově podobně laděným snímkům. Sputnik si mě dokázal získat docela zajímavým nápadem, že ten vetřelec žije v symbióze se svým hostitelem (v tomhle mírná podoba s facehuggerem ze Scottova Vetřelce), v rámci endokrinologie jsem uvítal myšlenku s kortizolem (tohle mě scénáristicky kladně překvapilo). Jasně, na poli těch dvou hodin se dočkáme jako diváci dost "vatového" materiálu sloužící pouze k výplni stopáže, osobně bych 20 minutek vystříhl. Jinak akce minimum, ale hezky natočená, docela přehledná, i slušně brutální (krví se nešetří). Na nějaký perfektní počin to ještě nemá, ale v rámci žánru to patří rozhodně k nadprůměru, to bezesporu. Za mě 7,5/10 ()

Galerie (92)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama