Reklama

Reklama

Kalifornie

Trailer

VOD (1)

Vzrušující dobrodružství i nepředstavitelné hrůzy čekají na dva hlavní hrdiny během jejich cesty do Kalifornie. V tomto mrazivém psychologickém thrilleru si zahráli vynikající Brad Pitt a Juliette Lewis, která podala neuvěřitelně přesvědčivý výkon. V dalších rolích uvidíte neméně přesvědčivého Davida Duchovnyho a Michelle Forbes. Intelektuální městský pár Brian a Carrie se vydají na cestu napříč zemí, aby načerpali informace pro svou knihu věnovanou tématu sériových vrahů. Společníky jim jsou jejich noví známí Early a jeho přítelkyně Adele. Jeden vůz, jeden cíl a jedna velká snaha o společné téma k hovoru je provází prvními kilometry. Když se ale začnou konečně všichni sbližovat, projeví se náhle Earlyho prudká povaha a vyděšení Brian a Carrie zjišťují, že za poznatky o nemilosrdných vrazích nebudou muset cestovat tak daleko, jak si původně mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Well, you're a widow now, Peaches..“ Road-movie do hlubin duše vraždícího maniaka, při kterém Mulder s vizáží člena New Kids on the Block až na samý závěr vypátrá, že za tímhle běsněním stojí absence pocitu viny a výčitek svědomí. Umaštěný Kentucky-vidlák Pitt je vskutku nechutný (hodně z této role ukradl i do Jeffreyho Goinese z Tuctu opic), ale jeho „máma“ Juliette Lewis, to byl mnohem větší killer. Z těch jejich husích keců musely umírat mozkové buňky Duchovneho partnerky po milionech.. Potenciálně atraktivní téma, na jehož brzdový pedál se postavily klišé a omezené schopnosti režiséra (myslím, že Dominic Sena v pokračující kariéře dostatečně potvrdil svoje kvality). Tři o futra otevřené lahváče a víc ani boha.. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Charaktery postav jsou sice poměrně jasné a konflikt mezi nimi se dá očekávat, ale například David Duchovny svou roli jen tak odehrává bez špetky invence a podobně i jeho filmová partnerka, představovaná Michelle Forbes, nepodává nijak uchvacující výkon. Scénář je ovšem velmi zdařilý a konflikt vyvolaný psychicky narušeným člověkem bez zábran neboli "totálním magorem" v podání Brada Pitta, je zdařilou ukázkou napětí mezi sociálními vrstvami. 70% hvězdiček ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Road movie o cestě po masovejch vrazích je samo o sobě zajímavý a lehce z toho mrazí. Nebýt společníků Pitta a Lewisové nebylo by to moc zajímavý. Lewisovou jsem nikdy neměl rád a její postava je tak blboučká a nesympatická až to není hezký. Na druhou stanu Pitt je naprosto skvělej a díky němu dávám 3* ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré drama, už jen pro svůj rafinovaný námět a znepokojivý scénář. Kontrast několika povah filmových postav v kombinaci s napětím a výbuchy násilí umocňují jejich představitelé, především ale Brad Pitt. Škoda jen neodpustitelného klišé o téměř "nesmrtelnosti" filmových padouchů, jen aby rádoby napětí na konci příběhu gradovalo. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Docela fajn road movie-thriller. Zajímavá zápletka, místy trochu přehnaná. Psychologie postav (hlavně teda vraha) by mohla byt více propracovaná. Perfektní herecké výkony ústředí čtveřice. Závěr předvídatelný a klišovitý (Po kolikáté byla na závěr filmů scéna: Praštím vraha, který ohrožuje mě, nebo mou rodinu, ale za žádných okolností nezajistím, jeho úplné zpacifikování - vrah se mimo záběr probere a provádí svůj poslední útok, nebo jejich sérii? Bylo to asi miliónkrát. Těším se, až se to jednou kladným hrdinům vymstí a ledabyle zneškodněný vrah je nakonec usmrtí :) ). Celkově tak 3,5*. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama