Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

castor 

všechny recenze uživatele

Dnes už je samozřejmě povědomí o golfu někde jinde, nicméně léta páně 1996 to bylo jiné kafe. Letící míčky a napulírované hole pro tuzemského diváka nebyly zrovna dvakrát atraktivní, takže se museli kromě proměnlivých sportovních výkonů hlavního hrdiny spolehnout spíš na samotný příběh. A ten tak trochu drhne. Na tomhle golfovém hřišti chcípl pes. Kevin Costner žije v karavanu, je paličatý a moc věcí do zdárného konce nedotáhne. Kdysi mu golf šel přitom náramně. S disciplínou a nakopnutím mu možná pomůže nová žačka s tváří (místy potrhlé psycholožky) Rene Russo a nabídka, že by se mohl účastnit profesionálního turnaje. Ovšem pouze coby caddy. Pochopitelně ale víme, jak to asi celé dopadne. Režisér Ron Shelton sportovní témata může, snad nikdo jiný nepřinesl tolik napnutých fanoušků, tolik košů v poslední vteřině, tolik odpálených míčků (basebalových nebo právě golfových). Rutinně nalajnovaný příběh s uvolněným Costnerem nepřináší nic nového, žádnou přidanou hodnotu, žádné hluboké myšlenky nebo lidské konflikty. Prostě šarmantní Kevin, pár golfových úderů a poměrně mdlá romantika. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší film o golfe. Nie je to síce až tak veľká pochvala, ale to nevadí. Pretože tento film si zaslúži Vašu pozornosť. Kevin Costner tu nepôsobí ako vo väčšine svojich filmov, ale ako skutočná postava. A to isté sa dá povedať aj o ostatných zúčastnených. Vznikla tu taková náhodná chémia, ktorá dáva tomuto filmu punc ľahkosti, uvoľnenosti. Príjemne strávená dvojhodinovka na zelenom pažite. ()

Reklama

dogma97 

všechny recenze uživatele

Zelený svět považuju za absolutní špičku nejen mezi golfovými filmy, ale i v žánru romantické komedie se sportovní tématikou vůbec. Skvěle napsané dialogy neztrácejí vtip po celé dvě hodiny, každá scéna má pointu. Kevin je okouzlující, a jako bonbónek - postava caddyho, kouče a kamaráda Romea, neodolatelně ztvárněná Cheechem Marinem. 100% ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

O hranicích psychoterapie (ale "radím i dvojicím, kdybys chtěl přivést svýho caddyho") a sportu bez hranic. "Heleďte, já jsem verbální typ. Mohl byste nějak vyjádřit, co jste právě udělal ?" Od začátku kvalitně napsaná konverzačka, které k hodně vysokému hodnocení ve svém žánru (připomene Krokodýla Dundeeho) chybí jiná představitelka výborně napsané hlavní ženské role a redukce stopáže. 3-4* ()

Derek 

všechny recenze uživatele

nech rozmýšľam ako rozmýšľam tak ma nenapadá jediný film od rona sheltona, ktorý by bol aspoň trochu zaujímavý. zelený svet je toho ďalším dôkazom. nudná romanca (alebo to je športový film o golfe?) s otrasnou russovou a nevýrazným costnerom, ale ak máte radi golf tak sa vám to možno (ale iba možno!) bude páčiť. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)

Reklama

Reklama