Reklama

Reklama

Děti planety Duna

(seriál)
  • Česko Děti Duny (více)
všechny plakáty
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Už dvanáct let uplynulo od doby, kdy na planetě Duna, jejíž povrch pokrývá poušť, zhatil princ Paul Atreides spiknutí, které bylo namířeno proti jeho rodině, a převzal vládu nad celou planetou. Z někdejší císařské moci sice už téměř nic nezbylo, ale princovi skrytí nepřátelé i nadále usilují o získání Koření, tajného elixíru života planety zvané Duna. V pokračování příběhu o Duně od Franka Herberta se chopí vlády nad planetou Paulův syn Muad-dib. Avšak skutečnost, že se dostal k moci, má za následek sérii nečekaných a zároveň ohromných hrozeb, které opět znamenají nesmírné nebezpečí z hlediska stability Atreidesovy dynastie. (TV Spektrum)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem se podival na titulky, na obsazeni a na fakt, ze se hodla pokracovat v Lynchove Dune, tak jsem tehle "provarene" koprodukci neveril. No a spatne jsem smyslel. Pribeh, hudba a nakonec i obsazeni (McAvoy, Vasut:-)) Me presvedcili, ze i pokracovani muze byt lepsi nez puvodni film. No a kdo by cekal ze Muad’Diba nakonec zabije sam Zdenek Maryska?? Ze hlavnim ochrancem S. Sarandon bude Marek Vasut? No uz tohle musi byt lakadlo pro ceskeho divaka vetsi, nez napis Pilsner Urqel v irskem baru. A pisen Inama Nushif - je jedna z nejdokonalejsich melodii, ktere znam - slamáček dolu pred Brianem Tylerem ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Z knižní série jsem četl jen originální první Dunu od Franka Herberta a po zbytku ani nijak netoužím. Tohle zpracování je ovšem lepší, než předchozí minisérie, takže možná i samotné knihy by mohly být lepší, ale to jen má domněnka. O filmu to ale platí stoprocentně. Děti Duny jsou mnohem výpravnější, dějově bohatší, s lepšími efekty a taky mnohem lepší zápletkou, která je prostě luxusní. Jak mi přišla první minisérie místy trochu dlouhá, tady to neplatí, užíval jsem si každou minutu a ani chvíli se nenudil. Navrch je tady i luxusní obsazení v čele s excelující Susan Sarandon, která, jak je jejím zvykem, vládne celému prostoru, a poměrně velké role mají i Pavel Kříž a Vašut. A James McAvoy, který hraje syna hlavního hrdiny prvního příběhu, dokazuje, že byl talent už "zamlada". Děti Duny jsou prvotřídní sci-fi špičkové kvality, které jsou pro fanouška prostě absolutní povinnost. A ještě musím zmínit jednu věc . Hudba je naprosto luxusní, přesně taková, jako si výborná sci-fi zaslouží. Místy mi připomínala Babylon 5, což je neskutečná pochvala. První část, adaptace Spaistele, byl sice trošku slabší, ale od druhého dílu se rozjede zběsilý děj a už se nezastaví. 95%. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Snad kvůli tomu, že výborně znám a mám rád Lynchovu starší filmovou verzi stejné knihy, jsem si první minisérii z r.2000 tak dobře užil a její levnou TV formu shledal natolik roztomilou, že jsem ji zaokrouhlil nahoru. Sérii druhou naopak zaokrouhluju dolů, protože u ní ještě víc vynikají ony nedostatky knižní předlohy, kvůli kterým mě Herbertovy knihy už od útlé puberty nebavily a nikdy mě neoslovily, tj. téměř žádná "scifistika", jen nudné románové zápletky o vztahovém a politickém pletichaření, pouze přenesené na jinou planetu, tedy pseudo sci-fi stejného druhu, jako je z tohohle úhlu pohledu třeba většina děje v Game of Thrones pseudo fantasy). Dokoukáno jen ze stereotypu, z jakési "divácké povinnosti", do děje nevtáhlo a většinou spíš nudilo a nebavilo, než bavilo. ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

K Duně mám dvě výtky. 1. počítačový vizuál, který je opravdu hodně laciný a za 2. zbytečně komplikované dialogy a monology. Během prvního dílu jsem se snažil všechno vstřebat (Dunu jsem nečetl a bohužel jsem neviděl ani předešlou sérii, pouze film), až ke konci toho dílu jsem si uvědomil, že občas ani není podstatné co se říká, ale že se to říká a jak se to říká. Druhý díl, který přináší určitou obměnu postav už mi byl sympatičtější a ten třetí se pak nese v podobném smyslu. Popravdě Duna není mým nejoblíbenějším sci-fi/fantasy, ale nedá se tomu upřít originalita a skvělá atmosféra. Za mě: 1. 3*; 2. 4*; 3. 4*. Celkem slušné 4, nakonec jsem byl sám překvapen, že se mi to vlastně docela líbilo. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne lepší počin ako Duna. K zlepšeniu došlo takmer vo všetkých smeroch - od castingu až po triky. Dosť odfláknutá bola postava Duncana Idaha vzhľadom na to, že v knižnej sérií na rozdiel od iných postáv, prechádza celou ságou a je mu venovaná značná pozornosť. Toť taká drobná pripomienka. A ešte fakt, že dej je značne nahustený. Diváci, ktorí nevideli Dunu alebo nečítal knižnú predlohu, budú asi trochu zmätení :) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Navzdory názvu filmu je pouze druhá a třetí část adaptací románu „Děti Duny“. První část je podle knihy „Spasitel Duny“. (.Zmolda.)
  • Alice Krigeová byla první volbou režiséra Johna Harrisona už při obsazování Duny (2000), ale roli nakonec dostala Saskia Reevesová. Když se Reevesová posléze nemohla zúčastnit natáčení pokračování, kvůli těhotenství, role Jessici byla okamžitě nabídnuta Krigeové, která ji přijala. (.Zmolda.)
  • Mnoho herců z Duny (2000) bylo přeobsazeno a ve filmu ztvárňují zcela jiné postavy. Například herec Karel Dobrý, který ztvárnil původně dr. Lieta Kynese, si zahrál Korbu a herečka Klára Issová, která hrála Lichnu, se zde objevila jako fremenská služebná v paláci Atreidů. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama