Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jirka Horáček se chystá oženit s kadeřnicí Jitkou, což překvapivě těžce nese jeho otec. Nejprve se snaží syna naspořenými tisícovkami nalákat na cestu kolem světa, a když to nevyjde, snaží se svatbu rozmluvit Jitce. I tento pokus však selže, a tak se svatba nakonec přece jen koná, bez účasti naštvaného otce. Zdá se, že zatímco Jirka se usadil a dospěl, potíže nastanou s otcem, který se nejprve za poněkud trapných okolností seznámí se sympatickou zdravotní sestřičkou Lucií a později s atraktivní striptérkou a prostitutkou Álou. Skončí v jejím bytě, a nejenže se stane jejím milencem, ale navíc ochotně přijme roli poskoka, který pere, vaří a uklízí. Navíc se u něj začnou projevovat jasné příznaky "druhé mízy". Barví si vlasy, moderně se obléká, sportuje, chodí do sauny a snaží se hubnout, dvoří se Ále a nevidí, že je všem pro smích. S výjimkou Lucie, které je sympatický a s níž se pomalu sbližuje. Když však pochopí, že je to Lucie, kdo se mu líbí, žena ho odmítne, protože nechce prozradit, že je svobodná matka. (TV Nova)

(více)

Recenze (279)

duklak2 

všechny recenze uživatele

"Za 100 litrů kolem světa":) Dnes za ty prachy velmi nereálná představa:) Tak musím trochu zlepšit zdejší hodnocení. Samozřejmě, že se mi 1. díl líbil o trochu více, ale nechápu mnohé z vás, proč házíte tento film hned do „odpadu“, vždyť si to nezaslouží. Nejvíce mě štve, když se někoho v dnešní době zeptám, jakého zpěváka nesnáší, tak skoro vždycky odpoví Michala Davida. Nedokáže uznat, že ho v 80. letech na diskotékách úplně žral. Tak se prosím vás lidé proberte a zlepšete hodnocení tohohle filmu stejně jako já. Jen výtka k trochu uspěchanému zakončení. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ve chvíli, kdy Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.) skončil se svými excesy, a zdá se, že konečně dostal rozum - začne bláznit jeho otec. Když se náhodou starý Horáček (Ladislav Potměšil) seznámí s mladou a hezkou striptérkou Álou, hormony si nedají poroučet, a i když jej Ála jen využívá, Horáček to nevidí. Jednoho dne ale potká milou zdravotní sestru Lucii, se kterou by se snad mohl usadit? ... I když prvotní myšlenka druhého Discopříběhu není marná, zpracování je o několik tříd horší. Ladislav Potměšil ze sebe díky této roli dělá pěkného vola, tohle mu snad nevěří vůbec nikdo - na druhé straně mne docela potěšil Rudolf Hrušínský (že by v chlapci přece jen nějaké herecké geny byly?). Songy Michala Davida (kvůli kterým vlastně celý Discopříběh vznikl) jsou ve dvojce také o dost slabší než v jedničce. Na odpad to myslím není, ale žádné velké nadšení také ne... ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Potměšil se stejně jako v prvním Discopříběhu (noční to můře diváka, nepatřícího mezi rozvernou mládež, navštěvující na sklonku socialismu v bílých džínách podniky DJ s italskými hity), snaží hrát jako v normálním filmu,trochu na vážno i aby byla legrace, jeho jediného je mi trochu líto. Na druhou stranu Soukupovi se opakovaně daří vytvářet atmosféru, která mě uvádí do stavů ponuré zádumčivosti. Během Davidových vsuvek se stav rozhodně nelepší..PS Srovnejme, jak Potměšila v podobné figuře na pětiminutovém prostoru využila Chytilová v Panelstory. Nebetyčný rozdíl, zdůrazněné navíc nervními jazzovými výlevy Jiřího Šusta ()

castor 

všechny recenze uživatele

Radši si dám jednou do roka pokračování osudů otce a syna Horáčkových, než kdejakou nejapnou českou komedii současnosti. Můj smysl pro humor asi není dostačující, nebo je tu příliš mnoho těch, kteří se nechají strhnout srovnáváním s Troškou. Zatímco Troška už řadu let omílá to své stejně ubohé "nic", Soukup na počátku devadesátých let příjemně bavil.. navíc nelze přehlédnout vytříbené herecké obsazení - Potměšil, Vlach, Obermaierová, Nový.. Příliš nechápu místní pohoršení nad další várkou (sic všelijak sešroubovaných) osudů dříve nezbedného synka a taťuldy, kterému se naopak zapalují lýtka. Náhodné setkání se striptérkou Álou ho totiž dostane až k sympatické zdravotní sestřičce Lucii (mimochodem Blažena z trilogie Slunce, seno..).. a řadě problémů. Jasně, Soukup je v té druhé polovině devadesátých let už někde úplně jinde, nicméně oba jeho díly hudební komedie a obě pokračování sympatického dua přátel neúnavně bojujících proti vekslákovi Adamcovi (Kamarád do deště) jsou s různými výhradami výbornými návraty do dob, kdy bylo všechno jinak.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka má úplně stejnou úroveň jako jednička. V mých očích tedy průměrnou. Jen tu teď dělá průsery fotřík. Opět jsem se pobavil v rámci přijatelných možností a to jak díky příběhu, postavám tak i hudebnímu doprovodu. Kromě barevného přelivu Potměšila mi v hlavě uvízla i Eva Čížkovská, kterou jsem pak už viděl snad jen v Hospodě. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • „Obrovský, nesrovnatelný rozdíl oproti natáčení jedničky. Bylo krátce po amnestii prezidenta Havla a Plzeň byla plná kriminálníků. Do záběrů nám lezla potetovaná individua a policisté se báli zasáhnout, protože by porušili lidská práva. Nemohli jsme točit a museli čekat, až je to přestane bavit a odejdou. Velmi nerad na to natáčení vzpomínám, bylo to opravdu těžké. Podpora od vedení města tentokrát nulová, nějaký film je nezajímal,“ uvedl režisér a scénárista filmu Jaroslav Soukup. (SONY_)
  • Ve scénách, kdy otec Jirky (Ladislav Potměšil) žije s Álou (Eva Čížkovská), si lze všimnout, že má na levé straně tváře modřiny. V jednom záběru má však modřiny na pravé straně. (Lajty)
  • Po Tankovém praporu (1991) se jedná o druhý film v tehdejším Československu, který byl financován ze soukromých zdrojů. Jedním ze sponzorů byla RENATA film, jež je uvedena v úvodních titulcích. (cinemag)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama