Reklama

Reklama

Stíny v mlze

(seriál)
Česko, (2022–2024), 28 h 1 min (Minutáž: 63–78 min)

Režie:

Radim Špaček

Scénář:

Zdeněk Zapletal

Hrají:

Petra Špalková, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl, Regina Rázlová, Anděla Tichá, Tomáš Mrvík, Miroslav Hanuš, Petr Panzenberger, David Viktora, Ondřej Brett (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Dvanáctidílná krimi série odehrávající se v Ostravě a okolí představí kriminalistku Magdu Malou a jejího nového parťáka Martina Černého. Společně vyšetřují kriminální případy z nevšedních míst, silné příběhové linky budou zároveň sledovat osobní životy vyšetřovatelů. Magda musí skloubit časově i psychicky náročnou práci policistky se starostí o rodinu a malou dceru. Martin přišel do Ostravy, aby neztratil kontakt se svým dospívajícím synem, který se do nového bydliště přestěhoval se svou matkou, Martinovou dnes už bývalou ženou. Počáteční drobná rivalita mezi Magdou a Martinem pozvolna přeroste ve vzájemné sympatie a respekt. Oba ale netuší, že Magdu už nějakou dobu sleduje nedávno propuštěný vězeň Hrbek, který realizuje důmyslný plán, aby se jí pomstil za své dřívější dopadení (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemný duchaplný krimi seriál s odbytým koncem. 1)  Jsou tu 48letý mile ironický Jiří Vyorálek (kriminalista Černý), 47letá uvěřitelná Petra Špalková (kriminalistka Malá), 48letý nijaký Jaroslav Plesl (manžel Malé), 75letá šaramantní Regina Rázlová (matka Malého), 21letý nepřesvědčivý Tomáš Mrvík (syn Černého), 59letý vynikající Miroslav Hanuš (mstivý propuštěný vězeň) a 37letý přitažlivý Petr Panzenberger (vyšetřovatel Kucharčík)._____ 2)  Spoiler. Škoda přeškoda, že tvůrci si nedali práci s věrohodnějším závěrem. Poslední díl se logicky zabýval soubojem propuštěného vězně s kriminalistkou. Bohužel však na rozdíl od invenčních a vtipných předchozích částí se 12. pokračování stalo přehlídkou zmatečné nudy._____ 3)  Tak si počkáme na další řadu, bude-li. ()

Hrabovo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anděla Tichá je nejroztomilejší holčička ve střední Evropě, Regina Rázlová je nádherná stará dáma, no a jinak není co pochválit. Nechápu, proč v seriálech, ať jsou situované kamkoliv v ČR, hrají vždycky pražáci, jako by jinde herci nežili. Zrovna Ostravsko má typickou melodii řeči, na kterou zde ovšem můžeme jen vzpomínat. Doufám, že nebude 2. série! ()

Reklama

papilon395 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neodpustím si ještě jednu recenzi po ukončení série. Celou ji táhly skvělé herecké výkony všech hlavních představitelů. Petra Špalková jako milující a trpící matka mě dojímala k slzám. A pak mě zaskočil rychlý závěrečný střih a následující ticho pod titulky poslední epizody. Měla ta symbolika nějaký skrytý význam? Na parťáka Černého mi, prosím, nesahejte. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

MUSÍŠ JÍT DOMŮ, ZKAZÍ SE TI PRSA. TA KUŘECÍ, CO MÁŠ V KUFRU. Scénárista Zdeněk Zapletal má za sebou jak výborné (Soudce AK), tak příšerné seriály (Policajti z centra), tohle je takový střed. Herci jsou záruka, režie je pevná, příběhově to kolísá a Miroslav Hanuš má tento rok další zářez na pažbě, co se týče výborných rolí. ()

elpin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takto nízké hodnocení si to určitě nezaslouží. Kdo má rád české kriminálky typu První Oddělení, Devadesátky, Labyrint nebo Místo zločinu Ostrava, bude se mu určitě líbit i tahle. Vyorálek je skvělý a Špalková taky není špatná. Navíc po dlouhé době vidím tým policistů kteří si kryjou záda a ne jak ve vysoko hodnoceném Prvním Oddělení, kde vyšetřujou případy týmové (ne)spolupráci navzdory. Vedlejší postavy v podobě rodin vyšetřovatelů jsou zajímavé zpestření. Taky je skvělý Korejs, který opět hraje bídáka, s příběhovou linkou zkrze všechny díly. Není to vůbec špatné. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (47)

  • Hudba, jenž zazní v závěru této epizody, je „Solvejžina píseň“ z dramatické básně „Henrika Ibsena Peer Gynt“ od Edwarda Griega. (hrona)
  • Na železniční stanici Široká Niva hovoří kriminalisté s výpravčí. Na této stanici už ale několik desítek let výpravčí neslouží. Trať má dispečerský provoz a je řízena výpravčím ze stanice Milotice nad Opavou. (smachj)
  • V kanceláři mají kriminalisté plakát proslulého kouzelníka Houdiniho z doby, kdy pořádal evropské turné. (sator)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama