Reklama

Reklama

Stíny v mlze

(seriál)
Česko, (2022–2024), 28 h 1 min (Minutáž: 63–78 min)

Režie:

Radim Špaček

Scénář:

Zdeněk Zapletal

Hrají:

Petra Špalková, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl, Regina Rázlová, Anděla Tichá, Tomáš Mrvík, Miroslav Hanuš, Petr Panzenberger, David Viktora, Ondřej Brett (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Dvanáctidílná krimi série odehrávající se v Ostravě a okolí představí kriminalistku Magdu Malou a jejího nového parťáka Martina Černého. Společně vyšetřují kriminální případy z nevšedních míst, silné příběhové linky budou zároveň sledovat osobní životy vyšetřovatelů. Magda musí skloubit časově i psychicky náročnou práci policistky se starostí o rodinu a malou dceru. Martin přišel do Ostravy, aby neztratil kontakt se svým dospívajícím synem, který se do nového bydliště přestěhoval se svou matkou, Martinovou dnes už bývalou ženou. Počáteční drobná rivalita mezi Magdou a Martinem pozvolna přeroste ve vzájemné sympatie a respekt. Oba ale netuší, že Magdu už nějakou dobu sleduje nedávno propuštěný vězeň Hrbek, který realizuje důmyslný plán, aby se jí pomstil za své dřívější dopadení (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zábavné to bylo. Špaček řemeslo umí, obsazení luxusní. Mnohé případy sice drhly scenáristicky, postupně rozvíjená a v posledním díle vrcholící linie pomsty se nakonec ukázala jako dost nesmyslná, linie se synem Černého zase nadbytečná, ale tyhle nedostatky přebily společné scény Vyorálka se Špalkovou, případně Plesla s malou "Špalkovou". Vzhledem ke zdejšímu (pod)průměrnému hodnocení a odvaze tvůrců k otevřeným koncům klidně o hvězdičku nadsadím. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

 „TUHLE FÁZI VYŠETŘOVÁNÍ NESNÁŠÍM. NIC NEMÁME, NIC NEVÍME, NETUŠÍME, KTERÝM SMĚREM SE VYDAT. JE TO JAKO LOVIT STÍNY V MLZE...“   Dvanáct solidních krimipříběhů. Nejvíc mě oslovil ten o kriminalitě mladistvých (by ses kurva státe měl zamyslet…). Na hovno je, že když se objeví někdo známější – je to většinou padouch. Dobře je udělaná linka s „ústředním sráčem“. Objeví se v epizodě třeba jen na pár minut a přesto zaujme. Líbilo se mi i konečný vyústění. Rozhodně nic, na co bych vzpomínal, ale ….     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se unýst malou holku. 2.) Jsem policajtka s rodinou.   ///                    PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stíny v mlze rozhodně nepatří k něm povedenějším krimi sériím, ale z nějakého důvodu jsem u všech dvanácti dílů vydržela, takže úplný propadák to za mě taky není. Případy byly většinou nic moc, osobní životy vyšetřovatelů taky mnoho nového nepřinesly. Na hlavní dvojku jsem si musela zvykat - na Malou v podání Petry Špalkové o dost déle. Jasně, měla postavu, ke které si asi obecně většina diváků hledá cestu poněkud hůř. Četla jsem i rozhovor na aktualne.cz, kde vysvětlovala, jak to s Malou zamýšlela a proč je taková, jaká je. Chápu, beru. Ale já v první polovině viděla prostě jen takový mrtvý oči a to, že je vyšetřovatelka jsem jí spíš nevěřila, než věřila (ale dost možná je to dáno i stereotypními představami). Linka s panem Hanušem ze začátku znepokojovala, pak nudila, v posledním díle gradovala... ale k tomu jsem se vyjádřila u posledního dílu. Četla jsem tu (hlavně ze začátku) nějaké komentáře, že postava babičky je stereotypní a zbytečná  - to já si naopak Karolínu v podání Reginy Rázlové strašně užila. Je to paní herečka, skvěle se na ni kouká. Prostředí Ostravy mi přišlo spíš nevyužité (a vážně by na to nikdo nekoukal, kdyby hlavní postavy hráli Ostraváci?). Sumasumárum... po opravdu slabé první polovině jsem si k těm postavám přece jen našla cestu a jestli bude další řada, podívám se. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Na Petru Spalkovou v hlavni roli jsem si zvykal a popravde uplne nezvykl. JInak detektivka slusna, fungujici. Dejova linka s Miroslavem Hanusem, ktera skoncila uplne nezajimave je jeden z nejvetsich preslapu serialu. Ano, posledni dobou se toto delava, ze krome deje jednoho dilu se odviji jeste dej spojujici vsechny dily. Ale tohle scenarista nezvladl, pripsani posledniho dilu vypil az prilis a fantazie ho naprosto opustila. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Myslím, že Putin a opice nemají s vraždou nic společného." Začnu optimisticky - líbila se mi znělka a bavil mě kriminalista Černý. Tím pozitiva končí. Kriminalistka Malá v sobě totiž neměla policejního vůbec nic, kvalita případů marně doufala v průměrnost a policejní práce představovala čirý zoufalství. Mě prostě rozčiluje, když se policajt neumí správně zeptat, chovat ani vyhodnotit situaci. To pak musí na rušný ulici identifikovat správnej vajgl, kterej tam před dávnými časy odhodil někdo, kdo možná mluvil se sprostým podezřelým. Ach jo. Nicméně jsem to celý dokoukal, takže mě na tom asi něco bavilo. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (47)

  • V seriálu se objevilo na 150 vozidel včetně nákladních aut, kamionů, autobusů, skútrů, dále pak tramvaj, vlak, jachta i vrtulník. (Česká televize)
  • V čase 26:50 vbíhá „vůl“ do ulice Tichavského. Taková v ČR neexistuje. Zato existuje jistý pan Tomáš Tichavský, mistr stavby aka kulisák celého seriálu. (Mautycka)
  • Napsáno bylo 784 stran scénářů. (Česká televize)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama