Reklama

Reklama

Stíny v mlze

(seriál)
Česko, (2022–2024), 28 h 1 min (Minutáž: 63–78 min)

Režie:

Radim Špaček

Scénář:

Zdeněk Zapletal

Hrají:

Petra Špalková, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl, Regina Rázlová, Anděla Tichá, Tomáš Mrvík, Miroslav Hanuš, Petr Panzenberger, David Viktora, Ondřej Brett (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Dvanáctidílná krimi série odehrávající se v Ostravě a okolí představí kriminalistku Magdu Malou a jejího nového parťáka Martina Černého. Společně vyšetřují kriminální případy z nevšedních míst, silné příběhové linky budou zároveň sledovat osobní životy vyšetřovatelů. Magda musí skloubit časově i psychicky náročnou práci policistky se starostí o rodinu a malou dceru. Martin přišel do Ostravy, aby neztratil kontakt se svým dospívajícím synem, který se do nového bydliště přestěhoval se svou matkou, Martinovou dnes už bývalou ženou. Počáteční drobná rivalita mezi Magdou a Martinem pozvolna přeroste ve vzájemné sympatie a respekt. Oba ale netuší, že Magdu už nějakou dobu sleduje nedávno propuštěný vězeň Hrbek, který realizuje důmyslný plán, aby se jí pomstil za své dřívější dopadení (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Ke konci jsem se nějak adaptoval, ale po prvních dvou dílech jsem si říkal, že tohle se fakt nepovedlo a to i přes skvělé obsazení - Vyorálka, Hanuše a Plesla mám fakt rád. Linka Hanušova mstitele nadbytečná a nedotažená, chemie v policejním týmu mizerná a dialogy vesměs dost prkenné. Jediné, co mě fakt dostalo byla hláška "Toho Neužila nemám rád," Police Truck od DK při závěrečných titulcích jednoho dílu a chytře udělaná úvodní znělka. A i přesto, že jsem si zvykl na klišovitost a polovičatost tohoto seriálu, nějak nedokážu pochopit, proč ho ČT natočila. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Konečně krimi, které vypadá civilně a postavy nejsou strojené , Občas mi v našich filmech totiž připadá, že koukám na herce ,co čtou svoji repliku. I když by mě zajímalo jestli skutečně naši kriminalisté ,,vytěžují " sousedy, nebo řeknou, že je prostě vyslechnout. Nějak se nemohu zbavit dojmu, že tyhle výrazy zní z úst tak trochu divně. Petra Špalková je v roli uvěřitelná a konečně obsadili normální ženu a ne nějakou líbivou modelku. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

 „TUHLE FÁZI VYŠETŘOVÁNÍ NESNÁŠÍM. NIC NEMÁME, NIC NEVÍME, NETUŠÍME, KTERÝM SMĚREM SE VYDAT. JE TO JAKO LOVIT STÍNY V MLZE...“   Dvanáct solidních krimipříběhů. Nejvíc mě oslovil ten o kriminalitě mladistvých (by ses kurva státe měl zamyslet…). Na hovno je, že když se objeví někdo známější – je to většinou padouch. Dobře je udělaná linka s „ústředním sráčem“. Objeví se v epizodě třeba jen na pár minut a přesto zaujme. Líbilo se mi i konečný vyústění. Rozhodně nic, na co bych vzpomínal, ale ….     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se unýst malou holku. 2.) Jsem policajtka s rodinou.   ///                    PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Bude obsahovat SPOILER : Seriál není špatný, ovšem na úroveň "případ 1. Oddělení" to nemá na zdaleka, bylo to kde kdy strašně utahaný, uprostřed dílů jsem kolikrát Zapoměl o co jde. Linka Hanuše mi přišla zbytečná, nudná a ano až trapná, buď se ta linka měla stát během tří dílů (pak se případně soustředit na něco jiného) nebo naopak v posledních třeba dvou, zkrátka mi tato linka přišla úplně zbytečná, umělé držená tam. Linka s podvádějicím manželem, no co bych k tomu řekl, prostě deb*l, kteréj namísto toho aby s ženou promluvil raději oj*de kolegyni a nevím sprominutím, ale tak to je, jak ta blbk* prostě pak "jo v pohodě jako jedeme dál" jako cože? To není "nevěra" to už byl doslova románek, možná by z toho byl vztah, to už dle mě jako no radši nic, strašně mi ten blb lezl na nervy, chudinka jedna malá, on si jezdí do Rakouska a bbuhvi kam ještě, ale že hold pracuje i jeho žena to je prostě asi hřích no :D Nejvíc mě rozsekalo když dělali bramboráky a on "ruce" asi jakože nebude nic dělat, sobeckej tupec... Ne fakt jako tady mě ta linka a hlavně jeho postava fajt vytacela jako... No co se týče závěru, no ten byl dost očekávaný, přiznám se že jsem fandil aby se Malá a Černý dali do kupy, takže za mě zklamání. No celkově 5/10 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

MUSÍŠ JÍT DOMŮ, ZKAZÍ SE TI PRSA. TA KUŘECÍ, CO MÁŠ V KUFRU. Scénárista Zdeněk Zapletal má za sebou jak výborné (Soudce AK), tak příšerné seriály (Policajti z centra), tohle je takový střed. Herci jsou záruka, režie je pevná, příběhově to kolísá a Miroslav Hanuš má tento rok další zářez na pažbě, co se týče výborných rolí. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (46)

  • Písnička, která zazní v 19. minutě, je indiánská ukolébavka „Watanay“, kterou najdeme třeba ve skautském zpěvníku „Hlahol 2“. Nazpívala ji také známá česká skupina Žalman. (Winster)
  • Domov pro seniory s růžovou empírovou vilkou v pozadí je zahrada a budova obecniho úřadu v Široké Nivě (okres Bruntál), pohled je z příjezdu od východu, tj. z Krnova a Bruntálu. (smachj)
  • Natočilo se 989 obrazů. Bylo realizováno 24 nočních frekvencí. (Česká televize)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama