Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone ešte v časoch keď nešliapal vedľa a Ch. Sheen v časoch, keď som ho dokázal ako tak oceniť. So zdanlivo nezáživného prostredia finančníkov dokázal Stone vybrúsiť pútavý príbeh o vzostupe a páde šikovného finančného žraloka a osude aeroliniek. Obdiv si zaslúži najmä M. Douglas v úlohe poloboha, ktorý je neomylný, nerad prehráva a pozná odpoveď na všetky otázky sveta. Oscar absolútne zaslúžený. Raz ,ale každý padne na hubu...80%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Z troch hviezdičiek na päť som svoje hodnotenie dlho nedvíhal. Ale na určité filmy treba asi mať nejaký vek, na základnej škole ma veci okolo svetovej burzy asi moc neťahali, teraz už som sa na to pozeral iným okom. Už samotná burza je pre laických divákov nie príliš šťavnatou a zaujímavou témou, Stone z nej však vyžmýkal maximum a tak sa k nám dostal takmer 100%-ne odšťavený nektár, ktorého najsladšiu zložku tvoria herci, scenár a kamera, horkastú príchuť takmer necítiť, až ku koncu, ale celkový dojem z chutnej šťavy to nepokazí. 90%. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Úchvatný film ze světa velkých peněz se skvělým Charlie Sheenem a sympaťákem Douglesem. Dougles je jeden z nejsympatičtějších padouchů jaké jsem měl možnost zatím vidět. Oliver Stone dokonalé vykreslil místo, které mě uchvacuje už několik let a na které se nikdy nedostanu. Nesmírně se těším na druhý dil se Shiou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Abych se mohl podívat na druhý díl, musel jsem si znovu oživit příběh původního filmu. Rozhodně se je na co koukat, rok se sešel s rokem a Oliver Stone si vzal k ruce stále ještě nezkušeného mladíčka Charlieho Sheena, aby jej vhodil tentokráte do finanční džungle. Takže Wall Street je svým způsobem Četa 2. Skvělý Michael Douglas by mě dokázal přesvědčit, že slunce může vycházet i na zapádě. 80% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Burziáni a chamtivost. Prachy a "demokracie." Nablýskanost a proletariát. Pobyčejná poctivost a křečci s neustále křečovitějšími arumenty, jen aby si moghli omluvit vlastní bezohlednost. Hutnost i přes ta osmdesátá léta. Vážné téma. A není nad to, když člověk porazí protivníka jeho vlastní zbraní. A hlavně starší, dobrý, kvalitní Oliver Stone. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Malé cameo si ve filmu zahrál i režisér Oliver Stone, a to malou roličku telefonujícího obchodníka z akciemi. (Terva)
  • Při natáčení filmu Četa (1986) vytáhl Oliver Stone uprostřed filipínské džungle ubrousek a několika větami si na něj napsal závazek, že Charlie Sheen bude hrát ve Wall Street. Charlie ubrousek také podepsal. (popos)
  • Gordona Gekka (Michael Douglas) měl původně hrat podle režiséra Olivera Stona Richard Gere nebo Warren Beatty. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama